Print Friendly, PDF & Email

Wij maakten een kruidige Mexicaanse rijstsalade met een pittige mango salsa. Een ideaal zomers gerecht wat geen overbodige luxe is tijdens deze tropische temperaturen. Deze vegan rijstsalade zet je zo op (de picknick)tafel met de nieuwe Pulled Oats Tex Mex. Jouw salade is meteen heerlijk gekruid en de Pulled Oats maakt ook nog dat het een lekkere bite krijgt. Met zulke salades komen wij de zomer wel door! Het recept vind je hieronder.

Pulled Oats Tex Mex van Gold&Green
Pulled Oats is een plantaardige eiwitbron uit Finland. De variant Naturel bestaat slechts uit 5 (!) simpele ingrediënten: haver, tuinbonen, erwten, koudgeperste koolzaadolie en zout. Sinds deze week heeft Gold&Green een tweede variant van Pulled Oats uitgebracht, namelijk de Tex Mex editie! Deze kruidige Pulled Oats worden geleverd met een heerlijke Mexicaanse kruidenpasta waardoor in een handomdraai jouw maaltijd een fiesta wordt! Daar zeggen wij in ieder geval geen nee tegen! 😉  De nieuwe Tex Mex smaak van Pulled Oats met een fel roze verpakking vind je bij de Albert Heijn Online, bij de Deen en binnenkort is deze vrolijke verpakking ook te verkrijgen bij Picnic en Crisp.

Ingrediënten
2 verpakkingen Pulled Oats Tex Mex
2 avocado’s, in blokjes
2 tomaten, in blokjes
4 kleine komkommers, in plakjes
1 limoen, het sap
1 blik (400 g) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
200 g rijst
150 g mais, uitgelekt en afgespoeld
5 g koriander
zout en peper

Voor de mango salsa
2 mango’s, in blokjes
1 jalapeño, fijngesneden en eventueel zaadlijsten verwijderd
1 rode ui, gesnipperd
1 limoen, het sap
10 g koriander
1 el extra vierge olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Was de rijst grondig tot het water helder is. Bereid de rijst voor volgens de verpakking, zet apart en laat nastomen en afkoelen.
  2. Maak ondertussen ook de mango salsa. Meng de ingrediënten voor de salsa in een kom. Roer voorzichtig door met een lepel. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak hierin de Pulled Oats Tex Mex volgens de verpakking.
  4. Meng de ingrediënten voor de rijstsalade in een grote kom of schaal. Begin met de rijst, zwarte bonen, mais en tomaten. Roer dit door. Breng op smaak met limoensap en zout en peper. Verdeel de helft van de Pulled Oats Tex Mex door de salade.
  5. Verdeel de rijstsalade over de borden samen met de avocado en garneer met de koriander. Gebruik Pulled Oats Tex Mex als topping. Serveer met de pittige mango salsa.

 

Heb jij de nieuwe Pulled Oats Tex Mex al geprobeerd? Of heb jij een ander favoriet recept met Pulled Oats? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Mexicaanse rijstsalade met Pulled Oats Tex Mex en mango salsa
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!