Print Friendly, PDF & Email

Dit recept is ideaal voor als je voedselverspilling tegen wil gaan! Weggooien is zonde dus gebruik die restjes in een heerlijk recept. Handig voor na een feestdag, of gewoon veel te veel boodschappen. Maar gewoon alles nieuw inkopen omdat het zo lekker is mag natuurlijk ook!

Wat heb je nodig voor de pompoenfrittata?
250 g pompoen (of wat er overblijft)
4 wortelen (of wat er overblijft)
5 el olijfolie extra vergine
300 g Franse linzen
½ citroen
2 tenen knoflook
4 takjes tijm
8 eieren
50 ml slagroom
Parmezaanse kaas
zout en peper
2 uien (of wat overgebleven is)
5 st Mariejetjes
handje hazelnoten
Overig
Bakplaat
Bakpapier

Hoe maak je de pompoenfrittata?
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de pompoen en snij in dunne plakken. Verdeel samen met de wortelen over de bakplaat en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie. Rooster de pompoen 20 minuten in de oven. Laat de wortelen nog 10 minuten langer in de oven. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp voor de dressing de schil van de citroen en snij één teen knoflook fijn. Pers de citroen uit en meng het sap met 2 eetlepels olijfolie. Roer er de citroenrasp, knoflook en de helft van de tijmblaadjes door. Schenk de dressing over de linzen en meng goed. Klop in een grote kom de eieren met de room en de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper. Snij de overige knoflookteen fijn. Snij de uien in ringen en bak in een koekenpan met olie goudbruin. Bak kort de knoflook en de overige tijmblaadjes mee. Roer door het eierenmengsel. Vet een ovenschaal in met boter of olie en bedek de bodem met de plakjes pompoen. Schenk er het eiermengsel over. Snij de mariejetjes in stukjes en strooi over het mengsel. Plaats de ovenschaal 30 minuten in de oven. De frittata moet stevig aanvoelen als hij uit de oven komt. Laat het gerecht nog wat langer in de oven als de binnenkant nog nat is. Serveer de linzen met de gegrilde wortelen en een stuk frittata. Strooi wat grof gehakte hazelnoten over de linzensalade.

Heb jij de pompoenfrittata gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
pompoenfrittata met linzensalade en gegrilde wortelen
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!