Print Friendly, PDF & Email

Een snelle frisse tabouleh voor een zonnige dag, uit het boek Puur en makkelijk. In dit duurzame boek staan simpele recepten voor het hele jaar door, en leer jij voedselverspilling tegen te gaan. Lees ook onze review van het mooie kookboek Puur en makkelijk van Alex Elliott-Howery en James Grant. Vandaag delen wij hun recept voor bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel!

‘Dit is Sabines herfstvariant van het klassieke Midden-Oosterse gerecht, gemaakt met boekweit voor een glutenvrije tabouleh. De bittere smaak van de radicchio combineert geweldig met de friszure tomaten en granaatappelzaadjes, en de zoetheid van de granaatappelsiroop. Voeg als je wilt vlak voor het serveren een klodder yoghurt toe.’ – Alex Elliott-Howery & James Grant

Ingrediënten
100 g boekweit
1 Libanese (korte) komkommer, in kleine blokjes
2 vleestomaten, bij voorkeur Coeur de Boeuf, in kleine blokjes
1⁄2 kropje radicchio, fijngeschaafd
pulp van 1 kleine granaatappel
fijngeraspte schil en sap van 1-2 onbespoten citroenen
2 handenvol grofgehakte of gescheurde gemengde kruiden, zoals peterselie, munt en dille
80 ml olijfolie
2-3 snufjes sumak (Turkse supermarkt)
1 el granaatappelsiroop

Bereidingswijze

  1. Doe de boekweit in een grote pan met gezouten kokend water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de boekweit 6 tot 8 minuten zachtjes koken. De boekweit moet beetgaar zijn en dus nog iets stevige korrels hebben. Giet af en laat afkoelen.
  2. Doe de boekweit, komkommer, tomaten, radicchio en granaatappelpulp in een kom. Voeg de geraspte citroenschil en het citroensap, driekwart van de kruiden en naar smaak zout en peper toe. Meng alles voorzichtig.
  3. Doe de tabouleh in een grote kom en schenk de olijfolie erover. Strooi de sumak en de rest van de kruiden erover en besprenkel het gerecht met de granaatappelsiroop.

Heb jij dit recept gemaakt? Of een ander recept uit het boek Puur en makkelijk? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Puur en makkelijk
Alex Eliott-Howery & James Grant
Uitgever: Good Cook B.V.
EAN: 9789461432384
Prijs: €25,95

Summary
Puur en makkelijk: bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel
Article Name
Puur en makkelijk: bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel
Description
Deze tabouleh uit het mooie kookboek Puur en makkelijk is lekker fris en staat binnen een handomdraai op tafel! Ga jij dit gerecht maken?
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!