Print Friendly, PDF & Email

Vandaag delen wij het recept van een salade met gegrilde aubergine, geitenkaas en sinaasappel. Een heerlijk fris bijgerecht! Maak je eigen sinaasappel-tijm marinade om het geheel helemaal af te maken. 

Het barbecueseizoen is aangebroken! Eet je liever geen of minder vlees, en meer groente? Wij hebben de ideale barbecuegroente ontdekt: aubergine! Deze vrolijke paarse groente is gezond en vezelrijk en is makkelijk te bereiden op de grill. Je kruidt ‘m naar eigen smaak, bijvoorbeeld met kruiden uit je favoriete vakantieland! Zo waan je je toch een beetje op vakantie.

Ingrediënten
voor 4 personen

voor de auberginesalade:
2 aubergines
1 handsinaasappel, in partjes
100 g geitenkaas
15 g verse basilicum
25 g pijnboompitjes

voor de Orange Honey Thyme marinade:
1 perssinaasappel, sap en rasp
1 kleine ui
1 teentje knoflook
3 el honing
½ tl tijm

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui fijn, pers de knoflook en rits de blaadjes van de tijm. Meng de ui, knoflook, tijm en honing in een steelpan en voeg hier het sap en de rasp van de perssinaasappel aan toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat vervolgens tot de helft inkoken. Zet de smaakmaker apart tot later gebruik.
  2. Rooster de pijnboompitjes enkele minuten in een koekenpan zonder olie terwijl je de pan constant in beweging houdt. Haal de pijnboompitjes uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  3. Verwijder het uiteinde van de aubergines. Snijd het vruchtvlees van de aubergines in de breedte in plakken van ongeveer 1 cm dikte.
  4. Tijd om te barbecueën! Gril de aubergineplakken rondom bruin en laat doorgaren aan de zijkant (indirecte warmte) van de BBQ en/of sluit de deksel van de barbecue. Haal de aubergineplakken van de barbecue en verdeel over een diep bord, schenk hier de smaakmaker over zodat de aubergines kunnen marineren.
  5. Verwijder ondertussen de schil van de handsinaasappel en pel of snijd de sinaasappel in partjes. Verwijder zo veel mogelijk van de witte draden van de sinaasappel, deze zijn bitter.
  6. Verdeel de aubergines over een bord en verkruimel hier de geitenkaas over. Scheur de basilicum in stukken en verdeel dit over de aubergine. Verdeel hier de sinaasappelpartjes en geroosterde pijnboompitjes over. Schenk tot slot de overgebleven smaakmaker over de salade.

Op zoek naar meer barbecue inspiratie met aubergine in de hoofdrol? Klik hier voor meer smaakmakers voor aubergine op de barbecue.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecue recept met aubergine? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Salade van gegrilde aubergine met sinaasappel-tijmmarinade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!