Print Friendly, PDF & Email
3.8/5 - (5 stemmen)

Shakshuka is een heerlijk gerecht dat voor zowel ontbijt, lunch en diner kan worden gegeten! Dit pittige en smaakvolle eiergerecht met verschillende groenten is extra lekker met de Tomeato burger: een nieuwe vegetarische burger, die nu bij de Albert Heijn te krijgen is, gemaakt door tweesterrenchef Moshik Roth. Het recept voor de shakshuka met Tomeato burger vind je hier!

Ingrediënten
Voor 2 personen
2 &samhoud Tomeato Burgers (Albert Heijn)
4 kleine uien
4 knoflooktenen
1 jalapeño peper
olie
200 g spinazie
1 eetrijpe avocado
2 eieren
peper
evt: (zuurdesum) brood

Bereidingswijze
1. Snijd de uien, knoflook en jalapeño peper fijn (verwijder de zaadlijsten of gebruik een 1⁄2 peper als je van minder pittig houdt). Prak de Tomeato Burgers fijn met een vork.
2. Bak in een ovenvaste koekenpan de fijngesneden ui, knoflook en jalapeño peper in wat olie. Heb je geen ovenvaste pan? Gebruik een gewone pan en straks een voorverwarmde ovenschaal. Voeg na 2-3 minuten de verkruimelde Tomeato Burgers toe en bak deze even mee.
3. Voeg de spinazie in porties toe. Als alles geslonken is, zet je het vuur uit. Als je geen ovenvaste pan hebt, schep je nu het mengsel in een voorverwarmde ovenschaal.
4. Snijd een avocado in plakjes en verdeel dit over het spinaziemengsel. Maak twee ondiepe kuiltjes in het midden en breek hierin de eieren.
5. Zet de pan 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
6. Haal de pan uit de oven (pas op: de steel is erg heet!) en verdeel de saus van Chef Moshik over de shakshuka.
7. Breng op smaak met peper en serveer eventueel met (zuurdesem) brood.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Shakshuka met tomeato burger
Article Name
Shakshuka met tomeato burger
Description
Shakshuka is een heerlijk gerecht dat voor zowel ontbijt, lunch en diner kan worden gegeten! Dit pittige en smaakvolle eiergerecht met verschillende groenten is extra lekker met de Tomeato burger: een nieuwe vegetarische burger, die nu bij de Albert Heijn te krijgen is, gemaakt door tweesterrenchef Moshik Roth.
Author