Italia al Pomodoro: soep met geroosterde paprika en gorgonzola
Rosa Kuijpers

Italia al Pomodoro: soep met geroosterde paprika en gorgonzola

woensdag 28 februari 2018
Het recept van deze vegetarische maaltijdsoep met geroosterde paprika en gorgonzola komt uit het kookboek Italia al Pomodoro. Dit kookboek staat vol heerlijke gerechten waarbij de tomaat de hoofdrol speelt. Deze soep is heerlijk vullend, want het zit tjokvol gezonde groenten en proteïnerijke bonen. Het recept vind je hier!

Wat heb je nodig?
690 gram passata di pomodoro
4 rode paprika's
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
5 dl groentebouillon
enkele takjes tijm en rozemarijn
peper en zout
150 gram penne rigate
250 gram groene boontjes
70 gram gorgonzola

Hoe maak je deze soep met geroosterde paprika en gorgonzola?
1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
2. Snijd de paprika’s in tweeën en verwijder de zaadlijsten.
3. Leg de paprika’s op een bakblik met de velkant naar boven en rooster ze tot ze zwartgeblakerd zijn.
4. Snipper de knoflook en zet aan in een beetje olijfolie.
5. Roer om en voeg de passata toe, samen met de bouillon.
6. Rits de kruiden en voeg deze bij de soep. Breng aan de kook.
7. Kook intussen de penne 8 minuten in gezouten water en giet af. Pel de paprika, snijd in reepjes en voeg toe aan de soep. Kruid met peper en zout.
8. Gaar onder deksel. Laat 30 minuten pruttelen en voeg de penne en de in blokjes gesneden bonen toe. Werk af met gorgonzola.

Heb jij deze soep met geroosterde paprika en gorgonzola naar het recept van Italia al Pomodoro gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Italia al Pomodoro
Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789401446426
Prijs: €24,99



 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.