Romige lentepasta met witte asperges en doperwten
Karlijn Swaen

Romige lentepasta met witte asperges en doperwten

maandag 17 april 2023
Het witte aspergeseizoen is gestart en dat betekent dat het tijd is om te genieten van deze veelzijdige groente in allerlei gerechten. Witte asperges zijn een echte delicatesse en worden beschouwd als een van de meest verfijnde groenten ter wereld. Met dit recept voor romige lentepasta met witte asperges en doperwten geniet je van een heerlijke combinatie van verse lentegroenten en pasta. Lees snel verder!

Het seizoen van witte asperges


Witte asperges zijn een echte delicatesse en worden beschouwd als een van de meest verfijnde groenten ter wereld. Deze bijzondere groente heeft een unieke smaak en textuur, en is bovendien rijk aan voedingsstoffen. Witte asperges zijn een bron van vezels, vitamines en mineralen, en hebben ook een hoog gehalte aan antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen. Het aspergeseizoen duurt slechts enkele weken per jaar, van eind april tot eind juni, dus het is de moeite waard om te genieten van deze smaakvolle groente zolang het kan. Of je nu houdt van klassieke bereidingen zoals dit recept voor vegan klassieke asperges, of liever experimenteert met nieuwe recepten, witte asperges zijn altijd een feest voor de smaakpapillen!

Ingrediënten romige lentepasta


voor vier personen
2 preien, in ringen gesneden
2 teentjes knoflook, geperst  
1 citroen, het sap
500 g witte asperges, geschild en uiteindes verwijderd
300 g tagliatelle
150 g doperwten
50 g (plantaardige) Parmezaanse kaas, geraspt
15 g verse peterselie, fijngesneden
100 ml groentebouillon
60 ml witte wijn
250 ml (plantaardige) slagroom
olijfolie
zout en peper  

 

Bereidingswijze


1. Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook en kook hierin de witte asperges in 7 minuten beetgaar.
2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoge temperatuur. Voeg de prei toe en bak gedurende 4 minuten totdat deze zacht is. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
3. Blus af met witte wijn en voeg vervolgens de groentebouillon toe. Laat 2 minuten inkoken en voeg hierna de (plantaardige) slagroom toe. Breng nogmaals aan de kook en laat nog 10 minuten koken, tot de saus wat is ingedikt.
4. Voeg de doperwten toe aan de saus en verwarm het geheel kort. Breng op smaak met peper en zout.
5. Verhit ondertussen wat olijfolie in de grillpan, op middelhoge temperatuur. Grill hierin de asperges 5 minuten, totdat er aan beide kanten grillstrepen ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
6. Bereid ondertussen de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Giet af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar.
7. Verdeel de pasta en de asperges over vier borden. Serveer met de (plantaardige) Parmezaanse kaas en maak af met het citroensap. Serveer direct!

Ga jij dit recept voor een romige lentepasta met witte asperges ook proberen? Deel een foto op Instagram en tag ons via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter op het blog of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

1 Reacties

Wat een fantastisch recept, wij hebben bospaddestoelenbouillon gebruikt in plaats van groente-bouillon. Ook heel erg lekker. Groetjes Vanity

11:33 19 januari 2024

Hi Vanity, Wat goed om te horen. Dat klinkt inderdaad ook goed! Liefs, Tessa

11:33 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.