Print Friendly, PDF & Email
3.8/5 - (10 stemmen)

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de tapas uit de Spaanse keuken met het recept voor vegetarische aardappel tortilla, met een topcombinatie van spinazie, pijnboompitten en rozijnen.

Aardappel tortilla
Aardappel tortilla’s zijn een buitengewoon populaire tapas in Spanje, een soort van omelet van aardappels waarmee je creatief kan combineren van een pure variant met alleen aardappels, ui en ei, of juist met groenten er doorheen.

Ingrediënten:
– 1 kilo aardappels
– 5 witte uien
– 1 ½ liter water
– 200 gram spinazie
– 50 gram pijnboompitten
– 50 gram rozijnen
– 6 eieren
– zout en peper


Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de aardappel in plakken en snijd de uien fijn. Doe deze in een ruime pan met water en laat rustig beetgaar worden op een laag pitje en zeef dit. Gooi de eieren door de blender tot een schuimige massa. Bak de spinazie en voeg bij de aardappels, voeg ook de pijnboompitten, rozijnen en eiermassa toe en breng op smaak met zout en peper. Doe alles in een medium grote ovenschaal en bak in 15 minuten gaar. Laat nog even afkoelen zodat het ei kan stollen en serveren maar.

Recept van restaurant Mercat

Restaurant Mercat AmsterdamMercat
In het karakteristieke Panama-gebouw vind je Mercat. Een Spaans getint restaurant met een levendige sfeer en een unieke ambiance op het grensvlak van traditioneel en modern. Zowel binnen in de bar als in het restaurant, als buiten op het grote terras kan je genieten van het beste wat de Spaanse keuken te bieden heeft: tapas, pinchos, tortillas en paella’s. Je kan je eigen feestmenu samenstellen! Wil je een avond lang genieten van goede rode wijn en Spaanse tapas? Keuze genoeg! Wil je echter genieten van een meergangen-menu? Dat kan natuurlijk ook. Een aanrader!

Mercat, Oostelijke handelskade 4 Amsterdam, 020 344 6424, www.mercat.nl

Summary
recipe image
Recipe Name
Spaans recept voor vegetarische aardappel tortilla
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time