Print Friendly, PDF & Email

Op 16 maart hebben wij in tijdens de warming-up van het aspergeseizoen in restaurant Bolenius, (hier zijn we al eens eerder geweest, lees er hier meer over), al mogen genieten van de eerste asperges, die helemaal vanuit Limburg naar Amsterdam gebracht zijn door middel van een foodtruck, hoe leuk! Hier schreven we eerder een stukje over. Omdat we jullie niet allemaal mee konden nemen naar dit event, maar wel een indruk willen geven van hoe het was, delen we graag één van de recepten. Net even anders dan de klassieke bereiding, maar ook heel erg lekker: spaghetti van asperge. Dit gerecht is een signature dish van Luc Kusters, één van de oprichters van Dutch Cuisine, een beweging die als doel heeft om de Nederlandse Keuken op de kaart te zetten. En wat is er nou meer Hollands dan Limburgse asperges? Wij zijn in ieder geval heel blij dat we weer kunnen genieten van het ‘witte goud’.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
12 Limburgse asperges (AA1)
60 g room
zout
zonnebloemolie
nootmuskaat
peper
kaneel
kruidnagel
druivenpitolie

Hoe maak je deze spaghetti van asperge?
Voor de spaghetti:
Schil de asperges, snijd de kopjes erop op 3 cm. Snijd met behulp van een mandoline or rasp spaghetti. Stoom de spaghetti 15 minuten en laat afkoelen. Zet apart tot laten gebruik.

Voor de coulis:
Doe alle afsnijdsels inclusief de koppen van de asperge in een pan met deksel met 1% zout. Stoof de asperges gaar zonder te koken. Pureer de asperge stukken in een blender of keukenmachine. Bind met xantana. Passeer dit mengsel door een fijne zeef en voeg room toe zodat het een mooi geheel wordt.

Voor de lamellen:
Schil de asperge. Snijd met behulp van een dunschiller 2 lamellen per persoon. Leg de lamellen dakpansgewijs naast elkaar.

Voor de ‘VOC’ olie:
Maak van specerijen een melange naar eigen inzicht. Dit is heel makkelijk, meng de kruiden totdat jij het mengsel goed op smaak vind. Verhit deze kort in de olie, koel terug en laat trekken.

De opmaak:
Meng de spaghetti met de coulis en verwarm. Dresseer de spaghetti en dan de lamellen er tegen aan op hcet bord. Serveer een theelepel VOC-olie naast de asperge spaghetti.

Ga jij dit recept maken met Pasen? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie paasfoto’s te ontvangen! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Spaghetti van asperge
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)