Print Friendly, PDF & Email

Het is weer eens tijd voor een nieuw vegetarisch lunchrecept: de sushi omelet rol! Een handige meeneemlunch boordevol groenten en eiwitten. Eén ding is zeker: met deze rol kom jij de dag wel door! Lees hier hoe je dit lekkere recept zelf maakt.

Ingrediënten
Voor 1 rol (2 personen)
200 g Japanse wokgroente – sojabonen, gele wortel
4 eieren
1 el sojasaus
2 norivellen
1 el vega(n) mayo

Bereidingswijze

  1. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hier de wokgroenten 6 minuten in op. Haal de pan van het vuur en laat de groenten ietwat afkoelen.
  2. Klop de eieren los in een grote kom en voeg hier de wokgroenten aan toe. Hussel door elkaar.
  3. Verhit wederom de pan en voeg hier het eiermengsel aan toe. Zet het vuur wat lager.
  4. Vouw 1 norivel in vier lange stroken en scheur deze uit elkaar. Bestrijk beide norivellen aan één kant in met wat sojasaus.
  5. Wanneer de omelet zo goed als gaar is, plaats je eerst het hele vel met de bestreken kant naar beneden in het midden van de omelet. De norivel is niet heel heel groot, dus als het goed is houd je vier onbedekte vlakjes omelet over. Bedek deze met de in vieren gescheurde norivellen. Wederom met de bestreken kant naar beneden. Zorg ervoor dat de hele omelet bedekt is. Zet het vuur iets lager en doe een deksel op de pan. Wanneer de omelet gaar is, leg je een bord op de pan. Draai bord en pan op. Je omelet ligt nu als het goed is op het bord. Bestrijk de omelet in met wat mayonaise en rol op.
  6. Je kunt ervoor kiezen de rol in reepjes te snijden, of je eet hem gewoon in z’n geheel. Aan jou de keuze!

Tip!
Op zoek naar nog meer vegetarische lunchrecepten? Wat dacht je van een broodje sticky tempeh?

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Sushi omelet rol
Published On