Print Friendly, PDF & Email

Deze aromatische Thaise curry komt uit ons kookboek de ‘Vegabijbel’ en zit boordevol groenten en barst van de smaken. Zet deze curry binnen een handomdraai op tafel door je favoriete gele curry pasta te gebruiken. Serveer deze heerlijke curry met rijst, garneer met koriander en geniet!

Ingrediënten
voor 4 personen
1 bloemkool
400 g spinazie
200 g kikkererwten, gekookt
200 g tempé, in blokjes
2 el gele currypasta
400 ml kokosmelk

Bereidingswijze
1. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met ruim kokend water in ongeveer 8 minuten gaar. Giet af en zet apart.
2. Verhit wat olie in een wok. Voeg wanneer de olie is opgewarmd de currypasta toe en roer goed. Pas op dat de currypasta niet aanbakt. Voeg na 3 minuten de kokosmelk toe. Voeg de gekookte bloemkoolroosjes toe aan het curry-kokosmelkmengsel. Voeg ook de spinazie en kikkererwten toe. Laat 5 minuten koken tot de spinazie geslonken is door de hitte.
3. Verhit intussen wat olie in een koekenpan. Bak de tempéblokjes krokant. Voeg de blokjes direct toe aan de curry en serveer.

Tip! Gooi de bloemkoolbladeren niet weg, maar gebruik deze in een recept zoals deze geroosterde bloemkoolsalade.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet recept uit de ‘Vegabijbel‘? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn ontzettend benieuwd!

Vegabijbel
Bol.com | Libris
Isabel Boerdam
€33,99 | Carrera

vega bijbel

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Thaise gele curry met bloemkool en spinazie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time