Print Friendly, PDF & Email

Rode biet is een heerlijke groente waarmee je echt alle kanten mee op kan. Het is gezond, super lekker en ziet er daarnaast nog eens altijd feestelijk uit op je bord. Om je inspiratie te geven, hier mijn top 5 rode biet recepten! Welke ga jij maken?

image-1024x575-1080x675Boekweit-bietenpannenkoekjes
Bladerend door Jamie Magazine kwam ik een gerecht tegen voor boekweit-bieten pannenkoekjes. Nu ben ik al dol op pannenkoeken in alle soorten en maten, van een stack American pancakes met ahornsiroop of flensjes met suiker, tot de oer Hollandse pannenkoek met kaas. Maar een echte hartige pannenkoek, die had ik nog niet geprobeerd. Dus natuurlijk moest ik deze proberen! En het was een daverend succes, vandaar dat ik het recept ook graag met je deel!

 

img_9367-1080x675Gepofte bieten met ricotta, venkel en roodlof
Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Hierbij het hoofdgerecht: gepofte bieten met ricotta, venkel en roodlof. Een mooi palet van aardse smaken.

 

 

 

img_5441-1080x675Beet Bourguignon
Alleen de naam al vind ik fantastisch: ‘Beet Bourguignon’, en dan met een heel Frans accent… Dit is een gerecht dat perfect geschikt is om te maken in dit staartje van de winter. Een hele warme, aardse maaltijd vol met leuke wintergroenten die lekker lang gegaard zijn. Tip: maak deze een dag van te voren, dan wordt hij nog lekkerder!

 

 

img_6464-1080x675Rode bietenburgers
Dit vond ik de meest verrassende variatie van de rode biet. Een burger! Ik heb diverse recepten getest en ben zo op mijn eigen ideale rode bietenburger uitgekomen. Een bijzondere ‘vleesvervanger’ voor de vegetariër, zonder de eieren ook voor veganist en zelfs voor de openhartige vleeseter. Het proberen waard!

 

 

 

img_6408-1080x675Veggie tower met rode bieten
Een hele frisse en eenvoudige salade geserveerd als een kunstig torentje. Minder is meer geldt helemaal voor dit gerecht. Ideaal als voorgerecht met een groep vrienden, want vooraf te bereiden en makkelijk te maken, of voor jezelf als lunch of als licht hoofdgerecht. Want wat is leuker dan groente in een torentje!

 

 

Heb jij één van deze recepten gemaakt? Verras ons met een foto van jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Top 5: Recepten met rode biet
Published On
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 11 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!