Print Friendly, PDF & Email

Soep is makkelijk, gezond en heerlijk comfort food voor op een luie dag. Het fijne aan soep is dat je praktisch alles in een soep kan omtoveren, maar voor wat inspiratie is dit mijn top 5 soeprecepten! Welke ga jij maken?


cucumber-soup-fin4-best-1080x675Komkommer dragon detox-soep

Groene soep is eigenlijk een hartige smoothie. Het is net zo makkelijk om te maken en een heerlijke manier om een heleboel rauwe groene groente te eten. De hoofdingrediënten van dit recept bevatten veel alkaline, wat helpt om de zuurbalans in je lichaam te herstellen. Deze ingrediënten zijn hartstikke goedkope superfoods die lokaal te verkrijgen zijn. De dragon voegt een subtiele complexiteit aan het geheel toe en de avocado maakt het lekker romig. De spinazie én natuurlijk de hoofdrolspeler komkommer vormen een frisse, hydraterende en verkoelende combinatie.


wk-5-perzische-uiensoep-met-croutons-en-ei-1080x675Perzische uiensoep met raapsteel, ei en brood

Ik ben al een fan van Franse uiensoep, maar deze Perzische uiensoep is nog een stuk spannender. De kruiden, raapsteeltjes en croutons maken het al speciaal, maar met de gestolde eieren in de soep wordt het een waar feestje!

 

 


brandnetel-1080x675Wilde brandnetelsoep

Brandnetels zijn een van de planten die je als beginnend wildplukker gewoon kunt herkennen en plukken. Bijna iedereen heeft ze wel in de achtertuin staan of in een nabijgelegen bos. Let op: gebruik handschoenen en pluk alleen de bovenste 6 blaadjes! Na 1 minuut in kokend water prikken ze niet meer, dan kan je met een gerust hart deze heerlijke brandnetelsoep maken.

 

4-noedelsoep-met-paddenstoelen-chinese-kool-en-steranijs-en-omelet-reepjes-1080x675Noedelsoep met paddenstoelen, Chinese kool en omeletreepjes
Voor iedereen die dol is op gerechten met een Aziatische tintje is dit gerecht een echte aanrader! De heldere noedelsoep heeft een typisch Aziatische smaak door de vele groenten en kruiden en door te variëren met de hoeveelheid rode peper kan je zelf besluiten hoe pittig je de noedelsoep laat smaken. Geschikt als lunch en als avondmaaltijd!

 

p1100319-1080x675Pastinaaksoep met knoflookcroutons
Om te laten zien dat gezond, vegetarisch koken echt niet duur hoeft te zijn geeft voedingsdeskundige Chantal in deze rubriek iedere week een recept van maximaal 2,50 euro per persoon dat voldoet aan de vereisten van een gezond en gevarieerd vegetarisch voedingspatroon. Deze week een pastinaaksoep met knoflookcroutons voor 1,50 per persoon EN alles over voedselverspilling en hoe je kan besparen.

 

Heb jij één van deze soepen gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw soep via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Top 5: Soeprecepten
Published On