De Old School tosti is weer helemaal hot! Alleen zijn we wel een beetje klaar met die standaard kaastosti, dus tillen we het begrip tosti naar een geheel hoger niveau! Met het boek Tosti & Toast van Fern Green kan je jezelf helemaal uitleven om de origineelste creaties te maken die verder gaan dan het oorspronkelijke geroosterd broodje met kaas. Wij mogen het recept delen van deze heerlijke bloemkoolwafels met geroosterde tomaat en kaas.

Dit is echt een wafel 2.0. Gemaakt zonder brood, zijn de krokante wafels met druipende kaas de perfecte glutenvrije optie. Iedereen zou ze een keer moeten proeven!

Wat heb je nodig voor de wafels?

  • 250 g bloemkool, geraspt
  • 130 g stevige mozzarella, geraspt
  • 100 g belegen Goudse kaas, geraspt
  • 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 grote eieren
  • 1 lente-ui, in fijne ringetjes
  • 1 tl dijonmosterd
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • 2 grote tomaten, in dikke plakken
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 el olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Hoe maak je de wafels?

  1. Doe de geraspte bloemkool in een pan met twee eetlepels water, breng aan de kook en laat inkoken tot het water is verdampt. De bloemkool moet gaar zijn – is de structuur nog te hard, voeg dan nog een eetlepel water toe en laat weer inkoken.
  2. Pureer in een keukenmachine 100 gram van de mozzarella met de gekookte bloemkool, Goudse en Parmezaanse kaas, eieren, lente-ui, mosterd en kruiden tot een gladde puree.
  3. Verhit een wafelijzer en schep het beslag in de vorm. Schep de vorm niet te vol. Bak de wafels 8 minuten in een wafelijzer, of bak ze 8 minuten aan elke kant in een grillpan op het fornuis, tot de wafels krokant en goudbruin zijn.
  4. Verwarm intussen de (boven)grill voor op de hoogste stand. Leg de tomaten op een bakplaat, bestrooi ze met de kristalsuiker, sprenkel er de olijfolie over en bestrooi met zout en peper. Gril de tomaten ongeveer 10 minuten, of tot ze zacht zijn. Leg de wafels op een bord en beleg twee ervan met de tomaten. Verdeel er de rest van de mozzarella over en druk de andere wafels er voorzichtig op. Serveer direct.

Heb jij deze zoete tosti’s naar het recept van Fern Green gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Tosti & Toast
Fern Green
Uitgever: Good Cook 
ISBN: 9789461431738
Prijs 14,95

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Tosti & Toast: Bloemkoolwafels met tomaat en kaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!