Vega vleesklassieker: huzarensalade
3.9 (78%) 10 vote[s]

Huzarensalade is zo’n klassiek gerecht dat als salade bij bijvoorbeeld een barbecue wordt geserveerd. Deze vegetarische variant maak je makkelijk en snel! Ook is ‘ie frisser door de yoghurtdressing in plaats van de mayonaise. De salade zit vol met smaakvolle groenten. Serveer de koude schotel met eieren en rauwkost en smullen maar!

Ingrediënten
Voor 4-5 personen
500 gram aardappels (geschild)
1 rode paprika
2 eieren (hardgekookt)
10 fijne augurken
2 el olijven
2 el zilveruitjes
1 el kappertjes
1 el (gedroogde) bieslook
3 el Griekse yoghurt
1 el appel azijn
1 tl fijne mosterd
zout en zwarte peper naar smaak
extra plakjes gekookt ei en rauwkost voor garnering

Bereidingswijze

  1. Was en kook de geschilde aardappels.
  2. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  3. Doe de paprikastukjes in een grote kom.
  4. Giet de gekookte aardappels af en stamp ze fijn.
  5. Schep de warme gestampte aardappels over de paprikastukjes en laat ze afkoelen.
  6. Snijd de eieren, augurken en de olijven.
  7. Maak een dressing van yoghurt, appelazijn, mosterd en de kruiden.
  8. Meng de aardappels, paprikastukjes, eieren, augurken, olijven, zilveruitjes, kappertjes samen met de dressing en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  9. Garneer deze frisse salade met plakjes hardgekookte ei en rauwkost naar wens.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram en Twitter. We zijn benieuwd! 

Summary
Vega vleesklassieker: huzarensalade
Article Name
Vega vleesklassieker: huzarensalade
Description
Huzarensalade is zo'n klassiek gerecht dat nog wel eens als salade bij bijvoorbeeld een barbecue wordt geserveerd. Deze vegetarische variant maak je makkelijk en snel! Ook is 'ie frisser door de yoghurtdressing in plaats van de mayonaise. De salade zit vol met smaakvolle groenten!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!