Print Friendly, PDF & Email

Fan van pannenkoeken én paprika? Dan is dit recept ideaal voor jou! Deze pannenkoeken zijn een gezonde en hartige versie, door het kikkererwtenmeel, de Griekse yoghurt en natuurlijk de rode paprika’s. Doe er gegrilde paprika plakken bij en maak er een feestje van!

Ingrediënten
Voor 8-9 pannenkoeken
200 gram kikkererwtenmeel
3 paprika’s
5 el Griekse yoghurt
250 ml lauw water
zout en cayenne peper naar smaak
olie om te bakken + 1 el in het beslag
eventueel rucola

Bereidingswijze
1. Was de paprika’s, snijd ze aan de bovenkant en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hak één paprika fijn voor het beslag.
2. Zeef het kikkererwtenmeel en mix dit samen met de Griekse yoghurt, gehakte paprika, zout, peper en 250 ml lauw water. Laat het beslag een half uurtje staan.
3. Maak ronde plakken van twee paprika’s en gril ze.
4. Bak de pannenkoeken met weinig olie op een pan met anti-aanbaklaag.
5. Serveer de pannenkoeken met de gegrilde plakken paprika en eventueel wat rucola.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Vega vleesklassieker: paprika-kikkererwten pannenkoeken
Article Name
Vega vleesklassieker: paprika-kikkererwten pannenkoeken
Description
Deze pannenkoeken zijn een gezond en hartige versie, door het kikkererwtenmeel, de griekse yoghurt en de rode paprika's. 
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!