Print Friendly, PDF & Email

Pasteitjes zijn vooral heerlijk als borrelhapje! Met deze vegetarische variant kun je ze maken met heerlijke groenten en kruiden. In dit recept gebruiken we paddenstoelen en paprika, maar je kunt natuurlijk zelf variëren met de groenten die jij lekker vindt. Het is een kwestie van groenten roerbakken, kruiden erbij en je hebt een prima vulling!

Ingrediënten
Voor 10 pasteitjes
10 plakken roomboter bladerdeeg
250 gram paddenstoelenmelange
1 rode paprika
1 ui
1 ei
2 el olijfolie
1 tl fijn gehakte tijm
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Ontdooi het bladerdeeg op het aanrecht.
  2. Snijd de ui, de paddenstoelen en de paprika fijn.
  3. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui.
  4. Voeg de gesneden paddenstoelen toe. Roerbak ze ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg dan de paprikastukjes toe. Roerbak alles nog 5 minuten en laat het afkoelen.
  6. Bestrooi met tijm en breng op smaak met zout en peper.
  7. Verwarm de oven op 200 graden.
  8. Klop een ei los en zet het even weg.
  9. Doe de afgekoelde vulling op de bladerdeeg plakjes. Vouw het bladerdeeg in een vorm naar keuze.
  10. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram en Twitter. We zijn benieuwd! 

Summary
Article Name
Vega vleesklassieker: pasteitjes
Description
Pasteitjes zijn vooral heerlijk als borrelhapje! Met dit recept kun je ze maken met paddenstoelen en paprika, maar je kunt ook zelf variëren!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!