Vegan oliebollen uit de oven
3.5 (70%) 8 vote[s]

Jullie voelden hem natuurlijk al aankomen! Na de vegan & suikervrije pepernoten en de verantwoorde(re) gevulde speculaas, vandaag vegan oliebollen uit de oven. Lekker dat ze zijn! En als je het appel-rozijnenbolletjes noemt kan je ze gewoon het hele jaar door eten 😉 

Wat heb je nodig?
Voor circa 12 oliebollen

  • 250 gram bloem
  • 250 gram plantaardige kwark (of magere kwark als het niet vegan hoeft te zijn)
  • 1 flinke eetlepel Becel met walnootolie
  • 4 eetlepels aquafaba (het vocht uit een blik kikkererwten)
  • 1 eetlepel agavesiroop of ahornsiroop
  • 1 eetlepl bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 gram rozijnen, geweekt
  • 1 elstar appel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • Poedersuiker en sterretjes 🙂

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Doe de plantaardige kwark samen met de Becel, aquafaba en de siroop in een keukenmachine en mix tot een geheel.
  3. Weeg in een beslagkom de bloem af, voeg de bakpoeder en de kruiden toe en mix.
  4. Doe het kwarkmengsel bij de bloem en mix tot er een deeg ontstaat.
  5. Voeg de geweekte rozijnen en de kleine blokjes appel toe en kneed erdoorheen.
  6. Beleg een bakplaat met bakpapier, maak balletjes van het deeg en verdeel over de bakplaat. Uit dit deeg haal je ongeveer 12 oliebollen.
  7. Bak de oliebollen in 30 minuten gaar en goudbruin.
  8. Serveer natuurlijk met poedersuiker en sterretjes!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan oliebollen uit de oven
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!