Print Friendly, PDF & Email

Een omelet zonder eieren? Dat kan toch helemaal niet? Zeker wel! Vorige keer liet onze lezer en gastblogger Maartje zien hoe je met behulp van kikkererwtenmeel een heerlijk vegan omeletje in elkaar draait met heerlijke toppings. Vandaag deelt ze een andere variatie op dit geslaagde recept.

Ingrediënten
70 g kikkererwtenmeel
125 g water
1 g zout
1 g kala namak (zwart zout)
½ el azijn
3 g zuiveringszout
100 g groene asperges
50 g (vegan) feta
2 radijsjes
olijfolie
citroensap
peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng voor de vegan omelet het kikkererwtenmeel met het water, het zout en de kala namak tot al het meel met het water gemengd is. Laat dit mengsel minimaal 30 minuten staan, maar langer is zeker geen probleem.
  2. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Snijd de harde onderkantjes van de asperges. Bestrijk de asperges met olijfolie en grill ze in de grillpan tot ze mooi gestreept en zacht zijn. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
  3. Roer de azijn en het zuiveringszout door het kikkererwtenbeslag. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klein scheutje olijfolie in de pan en schenk er het beslag in. Leg een deksel op de pan en laat het beslag op laag vuur stollen. Draai de ‘omelet’, als de bovenkant droog en de onderkant mooi goudbruin is, om met behulp van het deksel of een bord. Bak de onderkant van de ‘omelet’ ook mooi goudbruin en laat de omelet dan op een bord glijden.
  4. Beleg de helft van de ‘omelet’ met de gegrilde asperges en plakjes radijs en bestrooi met verkruimelde feta. Besprenkel de asperges met citroensap naar smaak, bestrooi ze met peper en zout naar smaak en vouw de omelet dicht.

Ga jij deze vegan omelet uitproberen? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan omelet met groene asperges, feta en radijs
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
11stargraygraygraygray Based on 1 Review(s)