Print Friendly, PDF & Email

Dit recept is er een van onze lezers, namelijk Manouk! In haar vrije tijd houdt zij zich bezig met (gezond) koken en bakken. Net als wij staat zij het liefst de hele dag in de keuken. Waarin zij o.a. deze heerlijk smeuïge brownies van zoete aardappel maakt. We moesten deze lekkernij uitproberen en weet je wat, hij is hartstikke goedgekeurd! Je vindt hier het recept.

Ingrediënten
Voor 8-10 stuks
350 g zoete aardappelen
50 g tarwebloem
50 g volkoren speltmeel
5 el cacaopoeder
1 tl vanille-extract
150 g ontpitte dadels
2 el honing
100 ml melk
1 ei
1 el cacao nibs
snufje zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappels in blokjes (schil erom laten) en gaar ze in de oven voor 20-30 minuten (180 °C) of totdat ze zacht zijn.
  2. Week de dadels in een bakje met heet water.
  3. Doe in een kom de bloem, het meel, zout en de cacao en meng door elkaar.
  4. Pureer de aardappel en de dadels in een keukenmachine of met een staafmixer tot een glad mengsel en voeg hier het vanille-extract aan toe.
  5. Meng daarna alle ingrediënten door elkaar en voeg als laatste nog het ei, de melk en de cacao nibs toe. Mix tot een glad (maar stevig) mengsel.
  6. Afbakken in de oven voor ca. 30 minuten (180 °C). Ik gebruikte een springvorm van 20 cm.

Tip!
Op zoek naar nog meer (semi) gezonde baksels? Wat dacht je van deze Paleo pompoen blondies, of glutenvrije black bean brownies?

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Zoete aardappel brownies
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!