...

Vleesvervanger getest: ProLaTerre vegan erwten gehakt

door | 29 mei 2020 | gehakt, ProLaTerre, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: het vegan erwten gehakt van ProLaTerre!

ProLaTerre vegan erwten gehakt
In de EkoPlaza zijn een heleboel mooie producten te vinden waarbij je nooit bang hoeft te zijn dat er extra stoffen aan zijn toegevoegd. Veel van de producten zijn namelijk heel puur, gezond en goed voor de wereld en jezelf. Soms betaal je hier iets meer voor, maar als je goed oplet met wat je koopt hoef je niet veel meer kwijt te zijn dan in andere supermarkten. Ook zijn er in de EkoPlaza vaak aanbiedingen te vinden en is er een uitgebreid assortiment aan biologische vleesvervangers, waaronder verschillende producten van ProLaTerre. ProLaTerre is een vooruitstrevend bedrijf dat onder andere zelf tofu produceert in ons eigen kikkerlandje. Eerder testten wij al de ProLaTerre vegan Zeewier burger. Vandaag test ik een vegan gehakt met een basis van erwteneiwit. Het gebruik van erwteneiwit wordt steeds populairder. Het is namelijk erg veelzijdig en een goed alternatief voor soja.

Smaak, structuur en toepassing
Op dit product heb ik eigenlijk niks aan te merken. Het ziet er in de verpakking iets anders uit dan ‘normaal’ vega gehakt maar is net zo lekker. Pluspunten van dit product: het is gehakt dat net als andere soorten makkelijk te verwerken is in een hoofdgerecht. Het product is echter niet op soja gebaseerd, zoals de meeste varianten van vegetarisch gehakt wel zijn. De basis is van gerehydrateerd erwteneiwit en hier is verder alleen kruiden aan toegevoegd. Om het nóg beter te maken, zijn alle ingrediënten in dit product van biologische oorsprong. Er komen geen smaakversterkers en E-nummers aan te pas. Het zoutgehalte is 0,98 gram per 100 gram, dit zit onder de richtlijn van 1,1 gram. Het vegan gehakt is hoog in eiwitten en vezels en bevat bijna geen verzadigd vet. Al met al een hele fijne vleesvervanger die ook binnen een plantaardig dieet past. Dit is vooral een goed product wanneer je even wilt afwisselen van soja, of dit niet eet. Tot slot: een product waar je zorgeloos van kunt genieten!

Voedingswaarden
Gerehydrateerd erwteneiwit*, specerijen (paprika*, ui*, peper*, knoflook*), zeezout, * = Biologisch

ProLaTerre vegan erwten gehakt: 7,7
Voor de veganisten: Yess! ProLaTerre vegan erwten gehakt bevat geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: Yess! ProLaTerre vegan erwten gehakt bevat geen gluten, een go dus!

ProLaTerre vegan erwten gehakt – €2,39 – verkrijgbaar bij EkoPlaza

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd, of ben je fan van een andere vleesvervanger van ProLaTerre? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie! Wij zijn benieuwd!

Summary
Vleesvervanger getest: ProLaTerre vegan erwten gehakt
Article Name
Vleesvervanger getest: ProLaTerre vegan erwten gehakt
Description
Het vegan erwten gehakt van ProLaTerre bevat geen dierlijke producten, gluten of soja en is helemaal biologisch! Wij testten de smaak en voedingswaarden.
Author
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

Latest posts by Enza Bom (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt