Vleesvervanger getest: Sea Green burgers
Lieske van der Waals

Vleesvervanger getest: Sea Green burgers

zaterdag 30 juni 2018
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Sea Green burgers.

Sea Green burgers
Vandaag test ik een vleesvervanger in de vorm van een burger, een wakame burger om precies te zijn. De zee en de zilte grond grenzend aan zee, bieden ons maar liefst 12.000 verschillende soorten zeegroenten, waarvan zo’n 20 uitermate geschikt zijn voor grootschalige consumptie. Sea Green wil zo veel mogelijk mensen overtuigen dat koken met zeegroenten lekker, leuk en hartstikke makkelijk is. Want zeegroenten zijn extreem voedzaam en dragen bij aan een betere planeet. Het groeit namelijk ook in zout water (hé, dat hebben wij in Nederland genoeg!), heeft geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest nodig en is klimaatneutraal. Én zeewier groeit tien keer zo hard als landplanten! Sea Green (letterlijk zeegroen) in een burger, wij zijn benieuwd!

Smaak, structuur en toepassing
De Sea Green burgers die wij gaan testen zijn op basis van wakame in de soorten: Aloha (met zongedroogde tomaat) en Uluwatu (met groene curry). Beide burgers bestaan voor meer dan 30% uit zeewier en wanneer je de soort wakame eet, proef je de zee. Deze ziltige smaak komt ook terug in beide burgers. Wakame heeft een chewy structuur en dit doet de burger ten goede in stevigheid.

De Sea Green ALOHA wakame burger is qua smaak iets aan de zoete kant. Dit heeft alles te maken met de zongedroogde tomaat die zijn volle smaak geeft aan de burger. Daarnaast proef je subtiel de wakame terug. De individuele ingrediënten zie je goed zitten en hierdoor kun je ook de smaken onderscheiden.

De Sea Green Uliwatu wakame burger heeft net als zijn broertje de Aloha burger een krokant laagje door het bakken. Ook is de burger stevig en heb je bij iedere hap een stevige bite. De burger is goed van smaak en door de groene curry kruiden is deze licht kruidig. 

Voedingswaarde

De Sea Green burgers worden gemaakt van gierst, 32% wakame, kikkererwten, plantaardige oliën (kokos, zonnebloem), kippen ei-wit (scharrel), zetmeel, zout, haver, aroma en kruiden. De ingrediëntenlijst is ontzettend overzichtelijk en bevat geen geheimen of onnodige toevoegingen. Eigenlijk zijn de Sea Green burgers een ideaal instapmodel voor iedereen die wat vaker zeewier in z’n eetpatroon wil verwerken (en dat is zo’n gek idee nog niet). Daarnaast zijn de Sea Green wakame burgers licht met een verantwoordelijke voedingswaarde. Een burger (70g) bevat, 139 kcal, 0,3g gram verzadigd vet en 0,1 gram zout.

Voor de veganist: de Sea Green burgers bevatten helaas kippen ei-wit, dus no go.
Voor gluten-allergie: de Sea Green burgers zijn helemaal good to go!

Het vegetarische assortiment van Sea Green is sinds maandag 18 juni te verkrijgen in 200 grote Albert Heijn’s en natuurlijk via AH.nl

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.