Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Vivera spekjes!

Vivera Plant spekjes
Vivera heeft een nieuwe huisstijl, en dat is ons op de redactie niet onopgemerkt gebleven! De sobere donkere verpakking is herzien en met een fris plantendesign fleuren de Vivera producten het vega schap enorm op. Een leuke verbetering qua presentatie wat mij betreft, maar het is niet alleen het uiterlijk wat telt. Als foodie geef ik natuurlijk vooral om het innerlijk! In 2017 schreef Isabel een artikel over vegan spekcjes van Vivera. Deze vielen al in de smaak, maar sinds toen is er een heleboel veranderd (en dan bedoel ik meer dan de vreemde regelgeving die vleesvervangers verbood om de naam van het vlees dat zij imiteren op de verpakking te zetten omdat dit misleidend zou zijn). De receptuur is namelijk ook aangepast. Lees snel verder voor onze smaaktest!

Smaak, structuur en toepassing
De Vivera Plant spekjes lijken qua uiterlijk enorm op echte spekjes. Ze zijn dunner dan de vorige variant. Het eerste wat opvalt bij het proeven is dat ze ook echt een sappige structuur hebben en ze zijn enorm smaakvol. Ze smaken vettig, maar zijn vrij laag in calorieën. De Vivera Plant spekjes bevatten namelijk maar 92 kcal per 100 gram, winning! Verder is de smaak het beste te omschrijven als een beetje rokerig (van rookaroma). De structuur is best wel vlezig maar toch merk je dat ze wel echt van planten zijn gemaakt. In mijn ogen een pluspunt, want ik vind het fijn om te proeven dat ik toch echt vegetarisch eet. De Vivera Plant spekjes zijn heerlijk door een vegetarische pasta carbonara. Zelf vind dit de allerlekkerste spekjes op dit moment!

Voedingswaarden
De Vivera plant spekjes zijn gemaakt van 93% gerehydrateerd SOJA-EIWIT, natuurlijke aroma’s, aroma, zout, rookaroma’s, maltodextrine, kleurstof (ijzeroxide), ijzer, vitamine B12. Geproduceerd in een bedrijf waar ook gluten, melk [lactose] en ei worden verwerkt.

Vivera plant spekjes: 8
Voor de veganisten: de Vivera plant Spekjes bevatten geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: de Vivera plant spekjes bevatten gluten, een No-go dus!

Vivera plant spekjes – €3,19 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij de spekjes van Vivera al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie!

Summary
Vleesvervanger getest: Vivera plant spekjes
Article Name
Vleesvervanger getest: Vivera plant spekjes
Description
Elke week testen wij bij De Hippe Vegetariër vleesvervangers uit om jouw keuze wat makkelijker te maken. Deze week: De Vivera Plant spekjes!
Author