Vleesvervanger getest: Vivera spekjes
Enza Bom

Vleesvervanger getest: Vivera spekjes

vrijdag 21 februari 2020
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Vivera spekjes!

Vivera Plant spekjes
Vivera heeft een nieuwe huisstijl, en dat is ons op de redactie niet onopgemerkt gebleven! De sobere donkere verpakking is herzien en met een fris plantendesign fleuren de Vivera producten het vega schap enorm op. Een leuke verbetering qua presentatie wat mij betreft, maar het is niet alleen het uiterlijk wat telt. Als foodie geef ik natuurlijk vooral om het innerlijk! In 2017 schreef Isabel een artikel over vegan spekcjes van Vivera. Deze vielen al in de smaak, maar sinds toen is er een heleboel veranderd (en dan bedoel ik meer dan de vreemde regelgeving die vleesvervangers verbood om de naam van het vlees dat zij imiteren op de verpakking te zetten omdat dit misleidend zou zijn). De receptuur is namelijk ook aangepast. Lees snel verder voor onze smaaktest!

Smaak, structuur en toepassing
De Vivera Plant spekjes lijken qua uiterlijk enorm op echte spekjes. Ze zijn dunner dan de vorige variant. Het eerste wat opvalt bij het proeven is dat ze ook echt een sappige structuur hebben en ze zijn enorm smaakvol. Ze smaken vettig, maar zijn vrij laag in calorieën. De Vivera Plant spekjes bevatten namelijk maar 92 kcal per 100 gram, winning! Verder is de smaak het beste te omschrijven als een beetje rokerig (van rookaroma). De structuur is best wel vlezig maar toch merk je dat ze wel echt van planten zijn gemaakt. In mijn ogen een pluspunt, want ik vind het fijn om te proeven dat ik toch echt vegetarisch eet. De Vivera Plant spekjes zijn heerlijk door een vegetarische pasta carbonara. Zelf vind dit de allerlekkerste spekjes op dit moment!


Voedingswaarden
De Vivera plant spekjes zijn gemaakt van 93% gerehydrateerd SOJA-EIWIT, natuurlijke aroma's, aroma, zout, rookaroma's, maltodextrine, kleurstof (ijzeroxide), ijzer, vitamine B12. Geproduceerd in een bedrijf waar ook gluten, melk [lactose] en ei worden verwerkt.

Vivera plant spekjes: 8
Voor de veganisten: de Vivera plant Spekjes bevatten geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: de Vivera plant spekjes bevatten gluten, een No-go dus!


Vivera plant spekjes – €3,19 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij de spekjes van Vivera al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie!

12 Reacties

Kan je deze ook in Airyfryer doen?

11:45 19 januari 2024

Hi Mark, Dat kan wel. Alleen adviseren ze zelf om de spekjes te bakken in een pan met wat olie. Dus het is even uitproberen! Geniet ervan Liefs, Bibian

11:45 19 januari 2024

Ik vind de spekjes heerlijk en het meest lijken op echte! Zelfs mijn anti-vleesvervanger-en eigenlijk-alleen-vleesetende zoon vond deze heeeel goed te doen en vroeg zelfs of het echte waren! Iets minder zout zou wel mogen, maarja, echt zijn ook zout...

11:45 19 januari 2024

Hi Aafke, Dat is leuk om te horen! En ja... ze blijven lekker zout ;-)

11:45 19 januari 2024

Niet lekker. Veel en veel te zout, bah!

11:45 19 januari 2024

Hi Will, Wat jammer! Hopelijk bevalt een andere vega variant je beter :-) Groetjes, Daniëlle

11:45 19 januari 2024

Ik vind deze variant ook veel te zout.

11:45 19 januari 2024

Ongeveer 6 verschillende soorten en merken vegetarische spekjes heb ik getest, en tot nu toe zijn die van vivera voor mij de geschiktste. Ik maak ze als volgt klaar: Stap 1. 12 minuten in de airfryer op 200 graden, tussendoor een beetje schudden/roeren. Stap 2. 60 minuten in de airfryer op 100 graden Diverse complete maaltijden zonder vlees, zoals hutspot, boerenkool en zuurkool van ongeveer 1 kilo die bij diverse supermarkten kunnen worden gekocht, hebben slechts een kleine hoeveelheid van deze vegetarische spekjes nodig, vandaar dat ze zeker niet te zout zijn. Normaal gesproken wacht ik wel, tot ze in de aanbieding zijn, bijv. 2 voor 3 euro. Als ze altijd deze prijs zouden hebben, zou ik hoe dan ook altijd een hoeveelheid van deze al klaargemaakte spekjes in de koelkast hebben.

11:45 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.