Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de (online) supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Plant-Based Chickenless Nuggets van Meatless Farm.

Nieuw bij FLINK: 100% plantaardige vleesvervangers
Vorige week bestelden wij onze boodschappen voor een complete vegan buitenlunch bij FLINK, dé supermarkt die binnen 10 minuten bezorgt! Ook bestelden we extra vleesvervangers om te proberen, waaronder de Plant-Bard Chickenless Nuggets van Meatless Farm. Naast verse groente, fruit en een rijk assortiment aan biologische producten, vind je namelijk ook een selectie plantaardige producten, zoals deze nuggets. Die moesten we proberen! Benieuwd geworden naar onze ervaring? Lees dan snel de review!

Smaak, structuur en toepassing
Tijdens het bakken van de nuggets in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie, kwam er een klassieke nuggetgeur vrij – erg lekker! Na ongeveer 5 minuutjes bakken in de hete zonnebloemolie, kwamen de nuggets er lekker krokant uit. Wij aten ze gecombineerd met ketchup, maar zonder saus waren ze ook smakelijk! Van buiten crispy en van binnen een kipachtige structuur, zonder dat er kip of andere dierlijke producten in verwerkt zijn. Ideaal dus en helemaal geschikt voor vegetariërs én veganisten!

Voedingswaarden
De Plant-Based Chickenless Nuggets bevatten per 100 gram 229 calorieën (kcal), wat vrij hoog is. Het zoutgehalte ligt boven de maximale grens van 1,1 gram, namelijk 1,45 gram per 100 gram. Verder bevatten de nuggets 1,8 gram suiker en 16,22 gram vet. De nuggets bevatten 13.4 gram eiwit en 2.8 gram vezels. Helaas bevatten de nuggets geen ijzer of vitamine B12. Al met al dus niet de gezondste vleesvervanger, maar is dat met een klassieker zoals nuggets per se nodig? Wij vinden van niet, het blijft tenslotte een guilty pleasure 😉 Wij zijn al lang blij dat we daar nu schuldvrij van kunnen genieten omdat er geen dier aan te pas is gekomen!

Ingrediënten
Plantaardige eiwitten (32%) (water, tarwe, tarwebloem), cornflakes (maïs, suiker, zout, gerstemoutextract), water, zonnebloemolie, tarwegluten (4%), tarwebloem, erwtenzetmeel, erwtenproteïne ( 1%), zeezout, natuurlijke smaakstoffen, gistextract, bamboevezel, specerijen, emulgatoren (E461, E326)

Meatless Farm Plant-Based Chickenless Nuggets: 7.8
Voor de veganisten: De Plant-Based Chickenless Nuggets zijn plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De Plant-Based Chickenless Nuggets bevatten helaas gluten, een no-go dus!

Meatless Farm Plant-Based Chickenless Nuggets – Verkrijgbaar bij o.a. FLINK supermarkt. Download de app en bestel direct! Binnen 10 minuten zijn je boodschappen in huis 🙂

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Summary
Vleesvervanger getest: Plant-Based Chickenless Nuggets
Article Name
Vleesvervanger getest: Plant-Based Chickenless Nuggets
Description
Het vleesvervangerschap in de (online)supermarkt blijft maar groeien! Vandaag testen we de Plant-Based Chickenless Nuggets van Meatless Farm.
Author