Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Garden Gourmet sensational gehakt!

Vegetarische gehakt
Ook Garden Gourmet heeft nu ‘rauw’ vegetarisch gehakt in het assortiment. Eerder hebben we al andere soorten getest en die vielen erg in de smaak. Dus nu maar hopen dat we weer een favoriete vleesvervanger kunnen toevoegen aan ons lijstje. Het Sensational Gehakt is 100% plantaardig en hoog in eiwit. Dat belooft veel goeds!

Smaak, structuur en toepassing
Het uiterlijk van het gehakt doet ons zeker denken aan ‘echt’ gehakt. Het grootste verschil is dat dit gehakt lichtroze is en dus wat lichter van kleur. De structuur lijkt erg op gehakt, alleen is het iets compacter en plakkeriger. Je kunt het gehakt het beste bakken in een beetje olie op laag vuur. Schep het regelmatig om en haal het na ongeveer 5 minuten uit de pan. De geur is zowel voor als tijdens het bakken heel erg aangenaam, je ruikt de kruiden goed. Na het bakken is het gehakt licht gekleurd aan de buitenkant en lichtroze vanbinnen. Door het bakken wordt het aan de buitenkant lekker knapperig zonder dat het taai wordt. Van de smaak van dit gehakt worden wij heel erg blij. Het is lekker gekruid en zal in een pasta met groente heerlijk smaken!

Voedingswaarden
Qua smaak is het gehakt in ieder geval een succes, maar is het ook gezond? Het gehakt is met 40% zeker rijk aan eiwitten. Een volwaardige vleesvervanger bevat namelijk minstens 20% eiwit. Met 1 gram zout valt hij binnen de richtlijn van 1,1 gram. Qua verzadigd vet zit hij met 2,9 gram helaas wel net boven de richtlijn van 2 gram. Hij bevat 1,0 gram suiker en dat valt heel erg mee. Het grootste nadeel is dat de vleesvervanger geen ijzer en vitamine B12 bevat. Maar het gehakt is wel helemaal plantaardig!

Het plantaardige gehakt is gemaakt van: water, soja-eiwit concentraat (23%), plantaardige oliën (raapzaad, kokosnoot), stabilisator (methylcellulose), natuurlijke aroma’s, alcoholazijn, knoflookpoeder, zout, fruit- en plantenconcentraten (rode biet, wortel, paprika, zwarte bes), uienpoeder, gerstemoutextract en zwarte peper.

Vegetarisch gehakt: 8,5
Voor de veganisten: Yesss! het vegetarische gehakt bevat geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: het vegetarische gehakt bevat gluten, helaas een No go dus.

Vegetarisch gehakt – €3,69 – Verkrijgbaar bij o.a. Jumbo, Plus en Albert Heijn

Heb jij het vegetarische gehakt van Garden Gourmet al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: sensational gehakt van Garden Gourmet
Article Name
Vleesvervanger getest: sensational gehakt van Garden Gourmet
Description
Regelmatig testen wij een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt. Vandaag getest: Garden Gourmet sensational gehakt!
Author