Print Friendly, PDF & Email

De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is vandaag van start gegaan! Hopelijk heb jij er net zo veel zin in als wij. Veel mensen vinden het nog lastig om zuivel te laten staan, en dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom hebben wij 5 manieren voor je op een rijtje gezet waardoor jij zuivel met gemak kunt laten staan!

1. Vervang zuivelproducten door plantaardige varianten
Er zijn tegenwoordig gelukkig heel veel vervangers voor zuivelproducten beschikbaar! Zo wissel je gemakkelijk je pak halfvolle melk om voor haverdrink. Yoghurt kan vervangen worden door vergelijkbare producten op basis van soja en in plaats van kaas kun je plantaardige variaties op kaas in huis halen! Deze food swaps zijn misschien wel de makkelijkste manier om zuivel te vervangen.

2. Wees creatief met broodbeleg
In plaats van een plak kaas zijn er talloze veganistische opties voor op brood. Kies bijvoorbeeld eens voor hummus, veganistische pesto of een groentespread. Ook zoet beleg is goed te vervangen. Er bestaan verschillende plantaardige chocolade spreads, en gelukkig is pindakaas (bijna) altijd vegan!

3. Calcium
Calcium, voor veel mensen een reden om zuivel te blijven gebruiken. Gelukkig zijn er genoeg plantaardige bronnen van calcium! Het zit bijvoorbeeld veel in noten en zaden, maar ook in groene bladgroenten! Neem dus in plaats van een glas melk eens een groene smoothie bij het ontbijt!

4. Anders bakken
Veel bakrecepten gebruiken een vorm van zuivel. Gelukkig zijn van deze producten genoeg veganistische vervangers. Gebruik je liever geen vervangers? Geen probleem! In de plaats van boter kun je kokosolie gebruiken en plantaardige drink maak je gemakkelijk zelf. Op onze website vind je tevens heel veel vegan bakrecepten!

5. Vegan proteïne
Ook proteïne kan een reden zijn om zuivel te blijven gebruiken. Er zijn gelukkig meer dan genoeg plantaardige voedingsmiddelen die rijk zijn aan proteïne. Neem na het sporten bijvoorbeeld eens een salade met bonen of linzen, of neem een handje noten. Ook een eiwitshake is makkelijk plantaardig te maken, kies simpelweg voor een veganistische eiwitpoeder!

Wat is jouw favoriete manier om zuivel te vervangen? Laat het ons weten op Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
5 manieren om zuivel te vervangen
Article Name
5 manieren om zuivel te vervangen
Description
Vind jij zuivel vervangen nog lastig? Wij hebben 5 manieren voor je op een rijtje gezet waardoor jij zuivel met gemak kunt laten staan!
Author