Meer Vega
Door het delen van de lekkerste vega én vegan recepten en met het schrijven van artikelen over vegetarische voeding hopen wij je te inspireren op het gebied van alles wat vegetarisch en een stukje plantaardiger is! Maar wist je dat we naast het blog ook allemaal andere initiatieven hebben om deze boodschap aan zo veel mogelijk mensen te vertellen?
Nog meer vega inspiratie
Inmiddels hebben we niet één, maar twee kookboeken uitgebracht, het De Hippe Vegetariër kookboek en de Vegabijbel, is het eerste e-book Reset in 7 dagen een feit en ontwikkelden we een cursus om je te helpen met vleesminderen, de cursus Meer Vega! Daarnaast is Isabel initiatiefneemster van de enige echte Nationale Week Zonder Vlees, het jaarlijks terugkerende evenement waardoor heel Nederland een week vegetarisch eet! Dat laatste is ons streven en hoewel we er nog niet zijn, krijgen we steeds meer landgenoten mee in onze strijd! De komende tijd hebben wij nog veel meer voor je in petto. Wat dat is, daar kom je vanzelf achter. Maar zoals je van ons gewend bent zijn het stuk voor stuk vega(n) inspiratiebronnen, om je vingers bij af te likken!
Hier zijn ze, onze all-time favoriete recepten:
Zoete puntpaprika van SweetPoint
De paprika is natuurlijk al langer bekend, maar kennen jullie de puntpaprika al? De zoete puntpaprika van SweetPoint is rijk aan Vitamine C en zit boordevol smaak. Daarnaast hebben zoete puntpaprika's een lange houdbaarheid waardoor ze het hele jaar door beschikbaar zijn en worden ze geteeld zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Zoete puntpaprika's lenen zich voor heel veel verschillende bereidingen, zowel warm of koud! Zoals deze nachoschotel met avocadosaus, YUM!
- 21 October 2025
Nachoschotel van gevulde puntpaprika’s en guacamole
Het is vandaag de Internationale dag van de Nacho
- Lieske van der Waals
Lassie Voorgestoomde Poké Bowl rijst
Poké Bowls zijn overgewaaid vanuit Hawaii en inmiddels kun je ze op verschillende plekken eten of bestellen. Maar wist je dat Poké Bowls zich ook heel goed lenen om thuis te maken? Met de supersnelle kant-en-klare Lassie Voorgestoomde Poké Bowl rijst zet je deze binnen een handomdraai op tafel. Serveer met je favoriete toppings op tafel en stel je eigen bowl samen, zo zit ieders favoriete combinatie ertussen! Lassie Voorgestoomde Poké Bowl rijst is o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo.
- 25 November 2017
Vegan poké bowl met voorgestoomde Poké Bowl rijst en tempeh
Poké bowls zijn lekker, fris, gezond, en met de Lassie Voorgestoomde Poké rijst ook nog eens supersnel klaar
- Chantal Meijer
Pulled Oats van Gold&Green
Pulled Oats is een plantaardige eiwitbron uit Finland. Het product bestaat slechts uit 5 (!) simpele ingrediënten: haver, tuinbonen, erwten, koudgeperste koolzaadolie en zout. Het zijn allemaal Noordse pure ingrediënten. Dat is niet alleen gezond, maar ook duurzaam! Pulled Oats heeft een neutrale smaak, dus je kunt het heel makkelijk zelf op smaak brengen en toevoegen aan jouw favoriete gerecht! Pulled Oats ligt in de schappen bij Albert Heijn, Deen, een aantal Plus winkels, en is online verkrijgbaar via de Picnic app.
- 09 April 2021
Vegan pastasalade met crunchy Pulled Oats
Wij maakten een heerlijk frisse voorjaar pastasalade om mee te nemen op een picknick
- Daniëlle van Kampen
Looye Honingtomaten®
Honingtomaten® zijn tros-cherrytomaten met een glanzende rode kleur en een stevige bite. In 2009 is dit ras op de markt gekomen onder de naam Honingtomaten® en je raadt het al, dit heeft alles met de honingzoete smaak te maken. De naam Honingtomaten® is uniek voor de allerbeste tomaten die uit de kassen van Looye Kwekers komen. Wij zijn dol op Honingtomaten® door de honingzoete smaak, een echte smaakexplosie in je mond! Hierdoor kun je met weinig ingrediënten een gerecht bijzonder maken. Honingtomaten® zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en de lokale groenteman, zoek jouw dichtstbijzijnde winkel hier.
- 21 January 2024
Tomaten-ricottataart
Lekker en snel koken met maar 5 ingrediënten
- Lieske van der Waals
Bonduelle Mini Rode Bietenblokjes
Zelf bieten koken en snijden kost redelijk wat tijd en kan voor roze vlekken zorgen! De uitkomst? De kant-en-klare Mini Rode Bietenblokjes van Bonduelle. De rode bietenblokjes worden kort na de oogst gestoomd in het blik, wat de rode bietjes een goede bite en een mooie rode kleur geeft. Daarnaast wordt ook de smaak veel beter behouden dan wanneer je ze zou koken. Mini rode bietenblokjes dus: ideaal om op voorraad te hebben en dit formaat is daarnaast ook heel geschikt om je salade net dat beetje extra groente, kleur en bite te geven. Bonduelle Mini Rode Bietenblokjes zijn o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en Plus supermarkt.
- 12 April 2021
Bietensalade met bulgur, walnoten en sinaasappelvinaigrette
De rode biet is een enorm voedzame en lekkere groente
- Robin Walrecht
Fairtrade Original Thaise gele curry kruidenpasta
- 08 October 2022
Gele curry met bloemkool en geroosterde kikkererwten
Wat past er nu beter bij het druilerige herfstweer dan comfort food, om onder een dekentje of bij kaarslicht op te eten
- Lauren Kreijger
Instagram giveaway!
Om de artikelen en recepten die dagelijks op het blog gepubliceerd worden nog breder onder de aandacht te krijgen, zijn we elke dag met veel plezier op social media kanalen te vinden. Volg jij ons al? Moet je doen, want wij delen er dagelijks vega inspiratie aan de hand van recepten, informatie over voeding en producttips! Bovendien hebben wij zojuist een Instagram mijlpaal bereikt: we hebben inmiddels 50.000 trouwe volgers!
Heb jij onze favoriete recepten al een keer gemaakt? Zit jouw favoriete recept ertussen? We zijn benieuwd! Laat het ons weten via een berichtje op Instagram of Facebook of laat een reactie achter onder deze post!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
6 Reacties
Nog deze week gaat de nacho schotel er komen, het meeste heb ik ervoor in huis. We hebben ook al een paar keer pulled oats gegeten en zijn er erg tevreden over. Sinds twee jaar eet ik geen vlees meer en mis het niet. Man en kind eten wel vlees maar ja, ik kook, hahaha.
11:38 19 januari 2024Hi Hanny, Wat leuk om te lezen dat je de nacho schotel gaat maken! Fijn dat de pulled oats bij iedereen in de smaak vallen thuis! ;-) Groetjes, Daniëlle
11:38 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Top receptjes, waarmee ik zelfs mijn niet- veggi huisgenoten kan bekoren ! Merci
11:38 19 januari 2024Hi Lien, Wat fijn! Groetjes, Daniëlle
11:38 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
hoi ik heb inderdaad gelukkig al wat van jou gemaakt mamelijk de nachoschotel met puntpaprika,s omdat ik de advocado,s zo heerlijk vind dus deze combinatie helemaal en terecht , was super lekker, groetjes patty
11:38 19 januari 2024Hi Patty, Wat fijn dat de nachoschotel zo goed in de smaak is gevallen! :-) Groetjes, Daniëlle
11:38 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Dat recept met de pulled oats lijkt me heerlijk!
11:38 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.