Print Friendly, PDF & Email
3.6/5 - (7 stemmen)

Ben jij een vleesminderaar, op zoek naar een lekkere voedzame vega oplossing? Of ben je een vegetariër met vleesliefhebbers thuis die niet aan een vega maaltijd willen geloven? Dan heb ik hier de ultieme vega tips voor je waar je een vleeseter blij mee maakt!

Tips van een mannelijke carnivoor
Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees kwam ik erachter: wat zijn er nog ongelofelijk veel mensen in Nederland gehecht aan hun dagelijkse portie vlees. Ik kreeg ook veel reacties van moeders waarbij de man of kids het vlees echt niet wilden missen. Daarom vond ik het hoog tijd om een mannelijke carnivoor eens te vragen naar zijn ultieme vega tips! Want als je het mij vraagt, is vega eten natuurlijk helemaal niet ingewikkeld. Daarom vroeg ik het aan mijn grote vriend en MAGGI chef Ben. Hij is zelf bekend met de vlees én vega-keuken, en gaat wekelijks de uitdaging aan om zijn kritische kids aan de vegetarische gerechten te krijgen. Dé aangewezen persoon dus om vleesliefhebbers te verleiden om het eens een dagje te laten staan.

Uitdaging: van vega een volwaardige maaltijd maken
Het grootste struikelblok voor een beginnend vleesminderaar, aldus Ben, is de vraag hoe je vlees vervangt door een volwaardige vegetarische maaltijd. Alleen het vlees weglaten en vervangen door extra groenten, of alleen maar peulvruchten, is niet voldoende. Toch is een volwaardige vega maaltijd maken echt niet ingewikkeld. Het Voedingscentrum geeft aan dat je 100 gram vlees kunt vervangen door:

  • 100 gram vleesvervanger
  • 135 gram peulvruchten
  • 25 gram rauwe noten
  • 2 eieren

Maar… hoe maak je hier nu een lekker gerecht van? Waar je als vleeseter ook echt blij van wordt en een verzadigd gevoel aan overhoud? Ben geeft hiervoor de volgende tips.

TIP 1: Tofu of tempeh met een kaaslaagje
Experimenteer eens met tofu, tempeh en “paneer” deze met een beetje kaas. Je zult versteld staan, ook als je hier normaal niet zo van houdt. Hoe pak je dat aan? Klop een eitje los, haal de tofu of tempeh hierdoor en dip alle zijden in de geraspte kaas. Bak het geheel vervolgens zachtjes in de olie in een koekenpan.

TIP 2: Granen-kaas-bonenschotel
Chili Sin Carne is eigenlijk het perfecte voorbeeld. Een schotel waarbij je bonen, granen en een beetje kaas combineert. Puur comfort food en echt een fantastische voedzame, volwaardige vega maaltijd. Granen, bonen en een beetje kaas is sowieso een top combinatie: linzen doen het ook perfect met geitenkaas en quinoa. Hetzelfde geldt voor zwarte bonen met mozzarella en rijst.

TIP 3: Eiwitrijke workout spaghetti
Ook veel gehoord: wat moet je dan eten voor of na een workout? Met deze eiwitrijke spaghetti van Ben zit je helemaal goed. Wat dacht je van spaghetti met witte bonen in tomatensaus, een gekookt eitje erop en Parmezaanse kaas erover? Reken maar dat je zit te smullen en je spieren hiervan herstellen.

TIP 4: Dagje Geen Vlees-recepten
Even geen zin om na te denken? Kies dan voor een Dagje Geen Vlees-recept van De Hippe Vegetariër & MAGGI. Dan weet je zeker dat je goed zit. Met maar liefst 120% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente (in één maaltijd) en uiteraard een volwaardig vegetarisch alternatief. Kies bijvoorbeeld voor ons Mexicaanse groentepannetje, de Indiase linzencurry of het Marokkaanse pompoenstoofpotje. In 25 minuten op tafel!

Tot slot: varieer en wissel je vegetarische maaltijden af! Kies af en toe voor een kant-en-klare vleesvervanger en dan weer voor bonen, granen, kaas en ei. Op die manier krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen en is iedereen thuis gelukkig!

Ben jij vega en heb jij thuis een gezin vol vleesliefhebbers? Heb jij vriend(in) die het vlees niet kan missen? Of ben jij zelf een vleesminderaar op zoek naar een lekkere oplossing? Wij zijn heel benieuwd naar jouw verhaal! Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Met dank aan Shutterstock voor de overheerlijke veggie foto.

Summary
4 vega tips waar je een vleeseter blij mee maakt
Article Name
4 vega tips waar je een vleeseter blij mee maakt
Description
Ben jij een vleesminderaar op zoek naar een lekkere voedzame vega oplossing? Of ben je een vegetariër met vleesliefhebbers thuis die niet aan een vega maaltijd willen geloven? Dan heb ik hier de ultieme vega tips voor je waar je een vleeseter blij mee maakt!
Author