Super leuk: dit Marokkaanse pompoenstoofpotje mocht ik gisteren live koken in de kookstudio van de Albert Heijn XL! Want dit recept is onderdeel van de Dagje Geen Vlees productlijn die ik samen met MAGGI, en Ben de MAGGI-chef, heb ontwikkeld om flexitarisch eten écht de nieuwe standaard te maken in Nederland. Dit stoofpotje is een heerlijk winters gerecht én bevat 120% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente. Twee vliegen in één klap!

Pompoen een wintergroente?
Mede dankzij Halloween kent iedereen de pompoen vooral van de winter, maar wist je dat hij het hele jaar door verkrijgbaar is van lokale Nederlandse teelt? Zelf werk ik het liefst met de ‘flespompoen’. Deze is makkelijker hanteerbaar dan een ‘gewone’ pompoen. Hij is kleiner, compacter en het vruchtvlees bevat niet zoveel zaden en draden. Daardoor vind ik hem het fijnst in de keuken. Qua smaak heeft de pompoen een niet zo’n uitgesproken, zachte, nootachtige smaak, waardoor hij ideaal is om te combineren met lekker veel kruiden zoals in dit verwarmende stoofpotje met typisch Marokkaanse specerijen zoals komijn, koriander, kaneel, peterselie, paprika en cayennepeper.

Wat heb je nodig?
Voor 2-3 personen
1/2 flespompoen
1 zakje MAGGI Dagje Geen Vlees Marokkaans Pompoen Stoofpotje (te koop in alle grote supermarkten)
2 rode ui, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 zak zwarte bonen van Hak (225 gram)
2 takjes koriander, grofgehakt
140 gram couscous
75 gram rozijnen
2 eetlepels magere kwark
1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je het?
Eerst even de snelle uitleg zien? Check het filmpje hieronder: 

Stap 1: Bereid alle ingrediënten voor, zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
Stap 2: Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3: Verhit de eetlepel olie in een pan en bak de ui, pompoen en paprika in 5 minuten op middelhoog vuur totdat ze goudbruin worden.
Stap 4: Voeg de kruidenmix toe en fruit 1 minuut kort mee. Roer vervolgens de tomatenblokjes en de rozijnen erdoor en laat op laag vuur, met deksel op de pan, gaar stoven totdat de pompoen gaar is.
Stap 5: Voeg de zwarte bonen toe en laat nog 2 minuten sudderen. Let op: je hoeft geen extra zout toe te voegen, dit zit al in de kruidenmix.
Stap 6: Serveer het gerecht met de couscous en garneer met de kwark en verse koriander.

Wil je de andere recepten ook proberen?
Hier vind je het recept voor het Mexicaanse groentepannetje met paprika, kidneybonen en ei. Ook heerlijk! Indiase linzencurry met wortel en bloemkool

WIN WIN WIN!!!
Wil jij deze Dagje Geen Vlees recepten nú uitproberen? Dat kan! Laat ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter waarom jij kiest voor een dagje geen vlees. We zijn heel benieuwd naar jouw motivatie! Onder de inzendingen verloten we 3 keer een Dagje Geen Vlees-pakket met alle drie de smaken. Binnen een week hoor je van ons als jij één van de winnaars bent!

Heb jij mijn Dagje Geen Vlees recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie met #dagjegeenvlees via Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Dagje Geen Vlees: Marokkaans pompoenstoofpotje met paprika en bonen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!