...

VIDEO: 3-gangen kerstdiner uit de Airfryer

door | 13 dec 2019 | Adv, asperges, avocado, Borrel, courgette, Feestdagen, knolselderij, Recepten, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Wij gingen ook dit jaar de uitdaging aan om een 3-gangen kerstdiner klaar te maken in de Airfryer. Supergemakkelijk, snel en zo kun je ook in een kleine keuken een heus feestdiner op tafel toveren. Wij maakten als voorgerecht een groene groenten tartaar, als hoofdgerecht een hartige Kerst tulband en als nagerecht appel-pecannoten blondies. Krijg je er al zin in? Misschien kook jij deze Kerst wel een 3-gangen diner uit de Airfryer! Direct zien hoe dit moet en stap-voor-stap meekoken? Check onze video!

Feestelijke gerechten uit de Airfryer
Dat de Airfryer veelzijdig is, laten wij al een aantal jaar zien en daarom zetten we hier nog even onze favoriete creaties in het zonnetje. Dit jaar hebben wij je laten zien hoe je jouw week zonder vlees overleeft, hoe je klassiek paasbrood met amandelspijs maakt, hoe je groentepizza’s maakt met 250 gram groenten én hoe je op 3 manieren groenten kan grillen, allemaal in de Philips Airfryer XXL!

Voorgerecht: groene groenten tartaar

Ingrediënten
voor 4 personen

100 g groene asperges
1 courgette
200 g knolselderij
2 avocado’s
50 g pijnboompitten
15 g basilicum
1 citroen, sap en rasp
2 el extra vierge olijfolie
zonnebloemolie
zout en peper
Extra nodig: Philips Grillmeester Set

Bereidingswijze

  1. Snijd de groene asperge in de breedte in plakjes maar bewaar ongeveer 4 cm van de mooie bovenkant van de groene asperges. Deze stukjes halveer je in de lengte.
  2. Snijd de uiteinden van de courgette en snijd het vruchtvlees in blokjes van 5 mm. Verwijder de harde onderkant en de schil van de knolselderij en snijd de knolselderij in blokjes van 5 mm.
  3. Doe de aspergeplakjes en -topjes, courgette- en knolselderijblokjes in een kom, voeg een klein scheutje zonnebloemolie toe en breng op smaak met zout en peper. Hussel de groenten door elkaar.
  4. Rooster de groenten 5-7 minuten in de Airfryer op 180 °C Haal de groenten uit de Airfryer en laat afkoelen.
  5. Snijd ondertussen het vruchtvlees van de avocado in stukjes en plet de avocado met behulp van een vork. Scheur of snijd de basilicum in stukjes en voeg toe aan de geprakte avocado, roer alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de geroosterde groenten toe aan de kom maar houdt de geroosterde aspergetopjes apart. Voeg de pijnboompitten, het citroensap en -rasp en extra vierge olijfolie toe aan de kom en roer alles goed door elkaar.
  7. Maak gebruik van een steekring of kleine schaaltjes om het mengsel mooi over vier borden te verdelen. Garneer de groenten tartaar met de groene aspergetopjes en serveer direct.

Hoofdgerecht: Hartige Kerst tulband

Ingrediënten
voor 4 personen

2 rollen croissantdeeg (uit de koeling)
400 g flespompoen
150 g boerenkool
200 g onbewerkte walnoten + 10 walnoten extra (garnering)
50 g fetakaas
10 g tijm
2 rode uien, in halve ringen
4 el balsamicoazijn
2 tl oregano
zonnebloemolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwijder de schil en de zaadlijsten van de flespompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes in het formaat van dobbelstenen (1×1 cm). Verdeel de pompoenblokjes over het Airfryer mandje en rooster de pompoen in 10 minuten gaar op 180 °C.
  2. Maal de helft van de noten fijn in een keukenmachine. Snijd de overgebleven walnoten voor de garnering in grove stukken, zet deze apart tot later gebruik.
  3. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui 5 minuten totdat deze gekarameliseerd is. Voeg de balsamicoazijn toe aan de pan en zet het vuur laag. Laat nog 1-2 minuten pruttelen totdat de balsamicoazijn opgenomen is voordat je de tijm en boerenkool toevoegt. Roerbak de groenten 2-3 minuten mee. Zet de warmtebron uit en voeg de gemalen noten, pompoenblokjes en de verkruimelde feta door de vulling en roer alles goed door elkaar. Proef, en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg een vel bakpapier op het aanrecht en haal het croissantdeeg uit de verpakking. Vouw het bakpapier in een vierkant in het formaat van het Airfryer mandje. Rol het deeg uit en leg de driehoekjes deeg met de brede kant naar het midden van het vel bakpapier. Leg het volgende driehoekje overlappend over het vorige driehoekje. Herhaal deze stap net zo lang totdat je een ster hebt gevormd met het croissantdeeg.
  5. Verdeel de vulling over het midden van de krans en vouw vervolgens de punten naar de binnenkant van de krans. Plak deze vast onder de krans zodat ze goed blijven zitten en niet opkrullen tijdens het afbakken.
  6. Verplaats de krans naar het mandje van de Airfryer, bestrijk de krans met zonnebloemolie en verdeel de gehakte walnoten en oregano erover. Bak de krans in 10-15 minuten gaar op 180 °C De exacte kooktijd kan afwijken dus kijk ook af en toe in de Airfryer om te kijken hoe het met de Kerst tulband gaat.
  7. Haal de Kerst tulband uit de Airfryer en serveer op een mooie schaal, garneer eventueel met de overgebleven vulling.

Nagerecht: appel-pecannoten blondies

Ingrediënten
voor 4 personen

150 g bloem
75 g kristalsuiker
40 g lichte basterdsuiker
75 g boter
50 g ongebrande pecannoten
2 eieren
2 Jonagold of Goudreinet appels
2 tl bakpoeder
2 tl vanille-extract
1 tl kaneel
½ tl zout
evt. ijs, naar keuze

Bereidingswijze

  1. Bekleed de kleine ovenschaal of Philips Bakmeester Set met bakpapier.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Snijd de pecannoten grof en zet de appelplakjes en pecannoten apart tot later gebruik.
  3. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur of in de magnetron.
  4. Doe de basterdsuiker en de kristalsuiker in een beslagkom en voeg hier de gesmolten boter aan toe. Roer alles goed door elkaar met behulp van een spatel.
  5. Voeg de eieren, bakpoeder, vanille-extract, kaneel en zout toe aan de beslagkom en roer alles goed door elkaar.
  6. Voeg langzaam de bloem toe en mix met behulp van een handmixer het blondiebeslag door elkaar. Voeg de appelblokjes en pecannoten toe aan het beslag en roer alles voor een laatste keer door met een spatel.
  7. Verdeel het blondiebeslag over de met bakpapier beklede kleine ovenschaal of de Bakmeester Set. Plaats de kleine ovenschaal of Bakmeester Set in de Airfryer en bak de blondies in 35 minuten gaar op 160 °C.
  8. Haal de blondies uit de oven en laat deze 10-15 minuten afkoelen. Snijd de blondie in stukjes en serveer met een bol kaneelijs. Smakelijk!

Smakelijk!

 

Heb jij onze airfryer feestrecepten gemaakt? Of heb je toffe tips voor de Airfryer? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
VIDEO: 3-gangen kerstdiner uit de Airfryer
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

16 Reacties

  1. Mariëlle van Stek

    Bedankt allemaal voor de super leuke reacties, we hebben ze met veel plezier gelezen✨. De winnaar is inmiddels bekend gemaakt, dankjulliewel!

    Antwoord
  2. Cobi

    <3 <3 <3 die zou ik heel graag maken samen met mijn jongens <3 <3 <3

    Antwoord
    • Mariëlle van Stek

      Wat leuk om te horen Cobi!

      Hartelijke groet,
      Mariëlle

      Antwoord
  3. Ashley

    Ah hier ben ik blij mee! Ik ben niet zo lang geleden verhuist, heb geen oven maar wel airfryer!

    Ik ga het hoofdgerecht vanavond proberen te maken..

    Antwoord
    • Mariëlle van Stek

      Hi Ashley,

      Wat leuk, hopelijk smaakte het goed!

      Groetjes,
      Mariëlle

      Antwoord
  4. Joseph

    Hippe Vegetariër(s) een hele goedemorgen, wat zou ik graag zelf pizza’s maken ipv ze te laten bezorgen!! Samen met mijn oudste dochter aan de slag, bonding time met een giga glimlach Kletsen + grappen maken en pizza’s samenstellen, Daar heb ik reuze zin in kan ik je wel vertellen Dan schijnt hier in huis ook in December volop de zon ☀️. Oh als ik toch eens zo’n prachtig apparaat van Phillips won…. ❤️Dan is het in 1 x Kerst in huize Joseph en co ⛄️Ik geef je een dikke knuffel voor zo’n mooi kado!! Want je kunt er naast pizza van alles mee doen, ach eigenlijk wordt dat een 3 dubbele zoen ❤️❤️❤️ De Kersttulband zou ik ook graag maken, die zou ons zeker weten overheerlijk smaken. En de appel blondies als lekkere toet, jeetje wat gaat de gelukkige winnaar een fantastisch jaar tegemoet!!!! ❤️

    Antwoord
  5. Corry

    Zou hem graag hebben

    Antwoord
  6. Ruud

    (hallo)☝(ik zou graag)(de winnaar worden!) (Deze groenten) (gaan dan gesneden)‍(in de airfyer). ☝(ik zou) ☁️(een gat in de wolken springen) (en de vlag uithangen) (voor dit prachtige kado) ☀️(en de hele dag zou ik stralen!) (Wat een feest!)

    Antwoord
  7. Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook)
  8. Marina

    Zooo gaaf!

    Antwoord
    • Marina

      Oh huh mijn emoticons zijn niet zichtbaar 🙁 ♡♡♡

      Antwoord
      • Eef Klinkenberg

        ‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍

        Antwoord
  9. Monique Weber

    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    Antwoord
  10. Monique Weber

    geweldige prijs maar heb geen idee hoe ik hier een emoticon kan plaatsen

    Antwoord
  11. Jacqueline Roose

    Wat een heerlijke airfryer recepten. Helaas nog niet in het bezit van een airfryer! Maar daar kan verandeeing in komen met deze geweldige actie van de Hippe Vegetariër! Fijne feestdagen iedereen!

    ❤️❤️☃️❤️❤️

    Antwoord
  12. Aline Bouma

    Leuke blog! Wat gaaf!!! Ik begin hier alvast

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt