Super leuk: dit Marokkaanse pompoenstoofpotje mocht ik gisteren live koken in de kookstudio van de Albert Heijn XL! Want dit recept is onderdeel van de Dagje Geen Vlees productlijn die ik samen met MAGGI, en Ben de MAGGI-chef, heb ontwikkeld om flexitarisch eten écht de nieuwe standaard te maken in Nederland. Dit stoofpotje is een heerlijk winters gerecht én bevat 120% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente. Twee vliegen in één klap!
Pompoen een wintergroente?
Mede dankzij Halloween kent iedereen de pompoen vooral van de winter, maar wist je dat hij het hele jaar door verkrijgbaar is van lokale Nederlandse teelt? Zelf werk ik het liefst met de ‘flespompoen’. Deze is makkelijker hanteerbaar dan een ‘gewone’ pompoen. Hij is kleiner, compacter en het vruchtvlees bevat niet zoveel zaden en draden. Daardoor vind ik hem het fijnst in de keuken. Qua smaak heeft de pompoen een niet zo’n uitgesproken, zachte, nootachtige smaak, waardoor hij ideaal is om te combineren met lekker veel kruiden zoals in dit verwarmende stoofpotje met typisch Marokkaanse specerijen zoals komijn, koriander, kaneel, peterselie, paprika en cayennepeper.
Wat heb je nodig?
Voor 2-3 personen
1/2 flespompoen
1 zakje MAGGI Dagje Geen Vlees Marokkaans Pompoen Stoofpotje *
2 rode ui, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 zak zwarte bonen van Hak (225 gram)
2 takjes koriander, grofgehakt
140 gram couscous
75 gram rozijnen
2 eetlepels magere kwark
1 eetlepel olijfolie
*Het product is helaas niet meer verkrijgbaar. Wij vinden dit natuurlijk ook heel jammer, maar deze fantastische recepten kun je nog gewoon maken. De kruiden voor dit recept zijn: Zout, komijn, koriander, paprika, kaneel, peterselie, kurkuma, cayennepeper.
Hoe maak je het?
Eerst even de snelle uitleg zien? Check het filmpje hieronder:
Stap 1: Bereid alle ingrediënten voor, zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
Stap 2: Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3: Verhit de eetlepel olie in een pan en bak de ui, pompoen en paprika in 5 minuten op middelhoog vuur totdat ze goudbruin worden.
Stap 4: Voeg de kruidenmix toe en fruit 1 minuut kort mee. Roer vervolgens de tomatenblokjes en de rozijnen erdoor en laat op laag vuur, met deksel op de pan, gaar stoven totdat de pompoen gaar is.
Stap 5: Voeg de zwarte bonen toe en laat nog 2 minuten sudderen. Let op: je hoeft geen extra zout toe te voegen, dit zit al in de kruidenmix.
Stap 6: Serveer het gerecht met de couscous en garneer met de kwark en verse koriander.
Wil je de andere recepten ook proberen?
Hier vind je het recept voor het Mexicaanse groentepannetje met paprika, kidneybonen en ei. Ook heerlijk! Indiase linzencurry met wortel en bloemkool
WIN WIN WIN!!!
Wil jij deze Dagje Geen Vlees recepten nú uitproberen? Dat kan! Laat ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter waarom jij kiest voor een dagje geen vlees. We zijn heel benieuwd naar jouw motivatie! Onder de inzendingen verloten we 3 keer een Dagje Geen Vlees-pakket met alle drie de smaken. Binnen een week hoor je van ons als jij één van de winnaars bent!
Heb jij mijn Dagje Geen Vlees recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie met #dagjegeenvlees via Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Heerlijk stoofpotje en heel jammer dat de Kruidenmix niet meer verkrijgbaar is. Ik heb er vaak naar gezocht.
Hi Maria,
Goed om te horen dat dit recept bij jou in de smaak valt!
Jammer dat jij de kruidenmix niet meer kunt vinden, maar je kunt ook zelf een specerijenmix maken.
Je kunt dit doen door komijn, koriander, kaneel, peterselie, paprika en cayennepeper met elkaar te mengen!
Liefs,
Karlijn
Hoi! Kun je me vertellen in welke verhoudingen ik de kruiden moet gebruiken om de kruidenmix na te bootsen?
Hoi Eline, ik zou deze informatie met liefde delen, maar de exacte verhoudingen zijn ook bij ons onbekend. Deze zijn doorontwikkeld door Maggi, waardoor wij hier ook geen inzicht in hebben. Heel erg jammer natuurlijk maar als je werkt met de aangegeven ingrediënten en afmetingen in theelepels dan zit je vaak wel goed!
Waar kan ik de Maggi Dagje geen vlees
Marokkaans pompoen stoofpotje kopen
Hoi Truus, het klopt inderdaad dat de Maggi samenwerking producten uit de collectie gehaald worden. Ik heb dit van verschillende kanten vernomen en het ziet er momenteel naar uit dat deze niet terugkomen. Een alternatief is zelf een kruidenmix maken ovoor de Marokkaanse pompoen stoof. Om je op weg te helpen vind je hier het recept voor Marrokaanse groentenstoof: https://www.dehippevegetarier.nl/vegetarische-recepten/marrokaanse-groentestoof-met-kikkererwten/
Ik hoop dat je zo op weg kan 🙂
In de ingrediënten wordt geen paprika genoemd, maar deze komt wel voor in de bereiding. Ik vond het een lekkere toevoeging, al ben ik de tweede keer de paprika hierom vergeten 😉
Ben benieuwd naar de smaak van de bereiding met pakjes, omdat ik zo min mogelijk pakjes gebruik, maar wel flexitarisch eet en dus ook graag nieuwe maaltijden wil proberen.
Dan is dit recept van MAGGI Dagje Geen Vlees echt een aanrader!
De winnaars zijn bekend! Wat een mooie en verrassende motivaties hebben wij weer van jullie mogen ontvangen. Ontzettend bedankt allemaal! De winnaars van het Dagje Geen Vlees- pakket zijn geworden: Charlotte, Jo’s Daughter en Yasmin! Gefeliciteerd meiden! Jullie zullen ongetwijfeld gaan genieten van deze drie verschillende MAGGI Dagje Geen Vlees gerechten. Zouden jullie ons een mailtje willen sturen met jullie adresgegevens naar redactie@dehippevegetarier.nl? Dan komen de pakketten zo snel mogelijk jullie kant op! Enjoy 🙂
Wow, ben zo gelukkig. Bedankt alvast 🙂 !
Ik hou van dieren én erg van lekker eten.
Die twee gaan niet samen moet je weten.
Op m’n bord geen koe, varken of kip. Maggi maaltijden zijn daarom een geweldige tip!
Lekker Marokkaans eten, exotisch voor deze Hollandse meid. Klaar in handomdraai en ‘n mum van tijd.
Genieten met familie rond de tafel in December. Waarbij ik herinneringen creër die ik een leven lang remember.
In één woord fantastisch en onbetaalbaar. Nu nog een beetje geluk hebben maar.
Voor Vega-beestjes zoals ik is deze actie reuze fijn. Wat zou ik graag 1 van de drie uitverkorene zijn!
Deze kruidenmix is uit de handel. Wat is een goed alternatief?
Hoi Yvon, als alternatief vind je hier het recept voor Marrokaanse groentenstoof: https://www.dehippevegetarier.nl/vegetarische-recepten/marrokaanse-groentestoof-met-kikkererwten/ Veel kookplezier!
Bij wat heb je nodig staat geen pompoen!
gerecht smaakt heel goed maar is wel vullend.
Hallo Isabel,
Dankjewel voor dit heerlijke recept!
Gouden tip: nog lekkerder met stukjes kip of gehakt er door!
Groetjes Mika en Daniel
Ik kies elke dag voor een dagje geen vlees. Heb alleen geen facebook, twitter of instagram dus ik vrees. Dat ik de kans om deze stoofpot te proberen misloop. Toch maar hier wat schrijven want ik hoop. Mijn lieve vader te overtuigen dat Maggi heerlijke dingen maakt. En hij het eten van dieren een keertje staakt. In ieder geval eens per week vega zijn. Dat zou geweldig wezen echt ongelovelijk fijn!!! Niet alleen voor de beestjes maar ook voor mij. Want Vegetariër zijn is hip en maakt reuze blij 🙂
Helemaal mee eens! Super dat je ook jouw vader ervan wilt overtuigen dat vegetarisch eten alles behalve saai hoeft te zijn. Geniet ervan!
Leuk weetje over de pompoen. Ik dacht inderdaad dat het een echte herfst/wintergroente was.
Ik kies zelf al regelmatig voor een vegetarische maaltijd, maar als ik bij anderen ben, staat er toch nog vaak vlees op tafel. Misschien kan ik mijn tafelgenoten er met Dagje zonder Vlees wel van overtuigen dat vegetarisch eten helemaal niet saai hoeft te zijn, maar juist heel gevarieerd en smaakvol kan zijn én snel op tafel kan staan.
Fijn te horen dat je iets aan deze tip/weetje hebt gehad. Hopelijk weet je ook anderen ervan te overtuigen dat vegetarisch eten alles behalve saai hoeft te zijn inderdaad! 🙂
Hoi, ik kies voor Dagje zonder vlees omdat ik zelf vegetariër ben en het eten ziet er echt heerlijk uit en wil het graag proberen.
Super Yasmin! 🙂