...

De ultieme groene plantaardige burger voor meer energie!

door | 2 jul 2019 | Adv, asperges, Basis, bonen, doperwten, Recepten, Snel klaar, tuinbonen, Vega burgers, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Soms moet je een moment voor je zelf nemen. Een moment om te ontspannen en tijd om extra voor jezelf te zorgen. Dat betekent: comfort food! Vaak is comfort food niet heel voedzaam, maar wij weten het aangename met het lekkere te combineren en maakten de ultieme groene vegaburger met Green Juice! Deze burger is goed voor jou en goed voor de planeet, want deze groenteburger is helemaal plantaardig 😉

Tijd om te ontspannen..
Zo, ik kan weer ademen, mijn scriptie is ingeleverd en ik kan wel een energieboost gebruiken! Na weken zwoegen en tot late uurtjes achter de laptop, heb ik mijn scriptie toch echt ingeleverd! Tijd om te ontspannen, dacht ik.. Niets is minder waar! Het hoge energielevel waarmee ik de eindsprint gehaald heb, is afgezwakt. Het lijkt wel alsof na een deadline, je lichaam moet bijkomen van de extra inspanningen. Misschien herken jij dat ook wel? Dat je na een drukke periode, wanneer je je lichaam weer de tijd geeft om te ontspannen, dan alle spanningen loskomen en je energielevel erg laag is, alsof de klap nu pas aankomt. Tijd om daar iets aan te doen.

Tijd voor Green Juice!
Wanneer ik een boost kan gebruiken, ga ik extra letten op mijn voeding en op mijn beweging. Meer bewegen is in die periode niet zo moeilijk, vaak heb ik daar dan juist weer tijd voor. Maar hoe zit het dan met voeding? Als ik een opkikker kan gebruiken, tover ik mijn pot Green Juice veel frequenter uit de kast. En voor mij helpt dit om mijn energiepeil omhoog te gooien! Green Juice helpt je om je natuurlijke energie in je lichaam te activeren. Het helpt bij vermoeidheid en moeheid en ondersteunt de normale werking van het imuunsysteem. Daarnaast is het een volwaardig probiotica supplement, dat goed is voor de spijsvertering. Kortom, ik grijp naar Green Juice wanneer ik bijkom van een drukke periode, juist omdat ik dan laag zit in energie en toe ben aan een aanvulling op mijn dagelijkse vitamines en mineralen. Vegetariërs en veganisten opgelet, Green Juice is onder meer een hoge bron van vitamine B12 en B9. Verwerkt in een burger is dat helemaal mooi meegenomen!

Ingrediënten
voor 4 grote of 8 kleine burgers
300 g tuinbonen
100 g doperwten
200 g walnoten
100 g groene asperge
2 bosuitjes
10 g peterselie
1 tl Green Juice
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd eventueel het harde uiteinde van de groene asperge af en snijd de asperge en bosuitjes vervolgens in de breedte in stukjes (van ongeveer 5 mm). Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak hierin de groene asperges, terwijl je deze constant in beweging houdt, 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
  2. Doe de noten in een keukenmachine of blender en maal fijn. Voeg de tuinbonen, doperwten en peterselie toe, breng op smaak met zout en peper en blend tot een geheel. Verplaats het mengsel naar een kom en voeg groene asperge en Green Juice toe. Kneed tot een stevig deeg.
  3. Maak met je handen 4 grote of 8 kleine ballen van het deeg en maak deze plat door met je platte hand zacht op het deeg te duwen tot je een mooie burger hebt. Leg de burgers op een plank of bord.
  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de burgers met 5 minuten aan beide kanten goudbruin en een beetje krokant. Haal de burgers uit de pan en serveer op jouw favoriete broodje met verschillende toppings.

Tip! Wij belegden ons broodje met komkommer, rucola, tomaat en augurk.

Meer inspiratie?
Ben je op zoek naar meer receptinspiratie met Green Juice? Naast dat je 1 eetlepel Green Juice makkelijk kan mengen met water om zo op te drinken, kan je het ook verwerken in een smoothiebowl met funky toppings, of in powersnacks die je makkelijk mee kunt nemen, maar je kan er ook pannenkoeken mee bakken. En zoals je gezien hebt, kun je Green Juice ook in hartige recepten verwerken, zoals een burger 😉

Wat is jouw favoriete recept met Green Juice? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!




Summary
recipe image
Recipe Name
De ultieme groene plantaardige burger voor meer energie!
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
11stargraygraygraygray Based on 1 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt