Als je denkt dat je als vegetariër of veganist niet kan genieten van heerlijke burgers heb je het goed mis! Met plantaardige producten maak je juist de lekkerste burgervariaties. In het boek Groene burgers van Martin Nordin vind je unieke recepten voor de meest fantasierijke burgers, knapperige broodjes & originele bijgerechten. We hebben al het recept gedeeld voor gedraaide vega burgers van courgette en zoete aardappel met chipotlemayonaise en bijpassende zwarte burgerbroodjes. Om je burger af te maken laten we vandaag zien hoe je deze groene bananen guacamole maakt voor bij je vegaburger!
Wat heb je nodig?
Hoe maak je deze groene bananen guacamole ?
1. Pel de knoflook. Doe de knoflook, peterselie, koriander, suiker, limoenschil en het limoensap in de keukenmachine en meng alles tot een gladde massa.
2. Prak de bananen met een vork fijn. Doe de geprakte banaan, pistachenoten, crème fraîche, sjalotjes en het kruidenmengsel in een schaal. Meng alles met een vork en breng op smaak met zout en peper. Serveer als dipsaus of schep het mengsel direct op een burger.
Heb jij deze groene bananen guacamole naar het recept van Martin Nordin gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Groene burgers
Martin Nordin
Uitgever: Forte Culinair
ISBN 978 94 6250 169 0
Prijs 19,95
Wat heb je nodig?
- 2 teentjes knoflook
- 2 el gehakte verse peterselie
- 2 el gehakte verse koriander
- 2 tl rietsuiker
- geraspte schil en sap van 1 limoen
- 5 onrijpe groene bananen
- 50 g fijngehakte pistachenoten
- 2 dl crème fraîche
- 2 el fijngehakte sjalotjes
- zout en zwarte peper
Hoe maak je deze groene bananen guacamole ?
1. Pel de knoflook. Doe de knoflook, peterselie, koriander, suiker, limoenschil en het limoensap in de keukenmachine en meng alles tot een gladde massa.
2. Prak de bananen met een vork fijn. Doe de geprakte banaan, pistachenoten, crème fraîche, sjalotjes en het kruidenmengsel in een schaal. Meng alles met een vork en breng op smaak met zout en peper. Serveer als dipsaus of schep het mengsel direct op een burger.
Heb jij deze groene bananen guacamole naar het recept van Martin Nordin gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Groene burgers
Martin Nordin
Uitgever: Forte Culinair
ISBN 978 94 6250 169 0
Prijs 19,95
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.