Groene Burgers: groene bananen guacamole
Anne Bolten

Groene Burgers: groene bananen guacamole

woensdag 27 september 2017
Als je denkt dat je als vegetariër of veganist niet kan genieten van heerlijke burgers heb je het goed mis! Met plantaardige producten maak je juist de lekkerste burgervariaties. In het boek Groene burgers van Martin Nordin vind je unieke recepten voor de meest fantasierijke burgers, knapperige broodjes & originele bijgerechten. We hebben al het recept gedeeld voor gedraaide vega burgers van courgette en zoete aardappel met chipotlemayonaise en bijpassende zwarte burgerbroodjes. Om je burger af te maken laten we vandaag zien hoe je deze groene bananen guacamole maakt voor bij je vegaburger!

Wat heb je nodig?

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 el gehakte verse peterselie

  • 2 el gehakte verse koriander

  • 2 tl rietsuiker

  • geraspte schil en sap van 1 limoen

  • 5 onrijpe groene bananen

  • 50 g fijngehakte pistachenoten

  • 2 dl crème fraîche

  • 2 el fijngehakte sjalotjes

  • zout en zwarte peper


Hoe maak je deze groene bananen guacamole ?
1. Pel de knoflook. Doe de knoflook, peterselie, koriander, suiker, limoenschil en het limoensap in de keukenmachine en meng alles tot een gladde massa.
2. Prak de bananen met een vork fijn. Doe de geprakte banaan, pistachenoten, crème fraîche, sjalotjes en het kruidenmengsel in een schaal. Meng alles met een vork en breng op smaak met zout en peper. Serveer als dipsaus of schep het mengsel direct op een burger.

Heb jij deze groene bananen guacamole naar het recept van Martin Nordin gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Groene burgers
Martin Nordin
Uitgever: Forte Culinair
ISBN 978 94 6250 169 0
Prijs 19,95

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.