Gepocheerde eieren, avocado en hollandaisesaus
Zet met Pasen eens deze heerlijke gepocheerde eieren met avocado en hollandaisesaus op tafel. Dit recept komt uit het boek ‘The Avocado Show’. Avocado steelt in dit recept dan ook echt de show. Met gepocheerde eieren erbij is dit een ultiem paasgerecht.
- 14 February 2019
The Avocado Show: gepocheerde eieren, avocado en hollandaisesaus
De avocado wordt ook wel ‘het groene goud’ genoemd en dat is niet voor niets
- Lieske van der Waals
Vegan cookie dough paaseitjes
De supermarkten liggen weer vol met zakken paaseitjes. Maar wist je dat deze zelfgemaakte paaseieren veel beter smaken? Maak eens zelf deze vegan cookie dough paaseitjes! Met een verrukkelijke vulling van cookie dough, zijn ze niet alleen heerlijk om te eten, maar ook leuk om samen te maken. Versier de paaseitjes met een topping naar keuze om er een eigen twist aan te geven.
- 13 March 2024
Vegan cookie dough paaseitjes
Waarom zou je een zak paaseitjes in de supermarkt kopen als je ze net zo goed zelf kunt maken
- Lauretta Baarends
Hartige scones met cheddar
Scones zijn een van onze favoriete baksels voor de paasbrunch. In dit recept gebruiken we een scone bakmix, hierdoor is het maken van scones nog makkelijker. Zelf je mix maken kan natuurlijk ook. Deze scones met cheddar, gekarameliseerde ui, een vleugje garam masala en pittige rode peper zijn lekker hartig. Een perfecte toevoeging op jouw paastafel!
- 29 April 2017
Hartige scones met cheddar
Scones zijn één van mijn favoriete baksels voor een speciale brunch
- ZTRDG
Frangipane tartelette met peer en mineola
Met deze feestelijke gebakjes maak je zeker indruk tijdens de paasbrunch! Deze tartelettes zijn gevuld met frangipane; een amandelvulling. Wij hebben de tartelettes gemaakt met peer (nu in het seizoen!) en mineola voor bij de paasbrunch. Ga jij deze ook maken?
- 30 March 2021
Vegetarisch paasmenu: frangipane tartelette met peer en mineola
Met deze feestelijke gebakjes maak je zeker indruk
- Sanne Romp
Vegan paasbrood met amandelspijs spread
Een lekker, betaalbaar vegan paasbrood is in de supermarkt lastig te vinden. Daarom delen wij dit recept voor een vegan paasbrood met amandelspijs spread. Voor deze makkelijke versie van een paasbrood hebben wij de spijs niet in het brood gedaan, maar los als een spread. Zo kan iedereen bij jou aan tafel zelf kiezen om wel of niet amandelspijs op het paasbrood te doen.
- 12 March 2018
PASEN: Vegan paasbrood met amandelspijs spread
Jaaa, we gingen weer de vegan uitdaging aan
- Isabel Boerdam
Vegan kikkererwten scramble
Bij Pasen horen eieren: paaseieren, een gekookt eitje, een omelet of scrambled eggs. Met deze vegan kikkererwten scramble hoef jij dat paasgevoel niet te missen! De vegan scrambled eggs zijn gemaakt van kikkererwtenmeel en op smaak gebracht met kruiden en kala namak. Kala namak geeft je ontbijt een ei-achtige smaak zonder gebruik van eieren.
- 13 March 2018
PASEN: vegan kikkererwten scramble
Omdat we tofu scramble inmiddels wel kennen (niet iedereen is ook voorstander van soja) én omdat het standaard broodje ei tijdens het paasontbijt ook wel passé is: deze veganistische kikkererwten scramble
- Miriam Groot
Vegan glutenvrij brood met kokos, appel en pitten
Wil jij een lekker, glutenvrij brood serveren tijdens de paasbrunch? Dit 100% plantaardige en glutenvrije brood is gemaakt met havermout; een graan dat van nature glutenvrij is. Het brood is gevuld met kokos, appel en zonnebloempitten. Het brood is luchtig, zacht en smeuïg. Dit is nu typisch zo’n product waarbij je gasten je om het recept zullen vragen.
- 16 March 2018
PASEN: vegan glutenvrij brood met kokos, appel en pitten
Een lekker, glutenvrij brood serveren tijdens de paasbrunch
- Miriam Groot
Vegan wentelteefjes met kruidige dadelcompote
Een ander recept wat goed past op de paastafel zijn deze wentelteefjes. Wentelteefjes worden normaal gemaakt door brood door een ei-mengsel met kaneel te halen en deze vervolgens te bakken. Wij hebben een vegan recept voor wentelteefjes gemaakt met plantaardige melk, banaan en amandelpasta. De kruidige dadelcompote maakt het helemaal af.
- 15 June 2018
TRENDING: Vegan wentelteefjes met kruidige dadelcompote
Als ik vroeger tussen de middag thuis kwam om te eten, kon ik soms al aan het begin van de straat ruiken dat mijn moeder wentelteefjes had gebakken
- Miriam Groot
Taartjes met pecannoten vulling
Deze taartjes hebben een brosse bodem en een pecanvulling die bijna naar koffie smaakt. Wij vinden deze taartjes met pecannoten een groot succes! Je kunt ervoor kiezen om één grote taart te maken om te delen met vrienden en familie aan de paastafel of meerdere kleine taartjes te maken.
- 01 April 2021
Vegetarisch paasmenu: taartjes met pecannoten vulling
Deze taartjes hebben een heerlijke brosse bodem en een pecanvulling die bijna naar koffie smaak
- Sanne Romp
Feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel
Zet deze feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel op tafel tijdens jouw paasbrunch. Deze hartige taart is gevuld met aubergine, courgette, wortel en geitenkaas. De spiraaltaart past perfect bij Pasen door de geel/oranje kleur en de smaak van frisse worteltjes. Heb jij nog andere groenterestjes in huis die op moeten? Wees dan niet bang om een ingrediënt te verwisselen voor de restjes groente die jij nog thuis hebt liggen.
- 08 November 2021
Feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel
Ken je de maaltijdbox Ekomenu al
- Lieske van der Waals
Vegan galette met aardbei, bosbessen en sinaasappel
Een galette is een mix tussen een taart en een pannenkoek. Je kunt ‘m herkennen aan de omgevouwen randen. Vaak wordt de galette hartig bereid, maar je kunt er natuurlijk ook fruit in stoppen. Bijvoorbeeld met verse aardbeien, bosbessen en een vleugje sinaasappel. Het deeg is heel simpel om te maken, maar als je echt in tijdnood bent, kun je ook bladerdeeg gebruiken. Met de vulling kun je alle kanten op. Appels, perziken en nectarines doen het altijd goed.
- 17 March 2018
PASEN: vegan galette met aardbei, bosbessen en sinaasappel
Een galette is een mix tussen een taart en een pannenkoek, gemaakt van boekweitmeel
- Miriam Groot
Mini vegetarische worstenbroodjes
Bij onze paasbrunch kan dit vegetarisch worstenbroodje niet ontbreken. Wij hebben kleine worstenbroodjes gemaakt zodat je daarna nog genoeg ruimte hebt voor alle andere lekkernijen. De vulling is makkelijk te maken met vegetarisch gehakt, ei en kruiden. Ga jij deze worstenbroodjes maken voor jouw vegetarische paasbrunch?
- 31 March 2021
Vegetarisch paasmenu: mini worstenbroodjes
Bij onze paasbrunch kan een vegetarisch worstenbroodje niet ontbreken
- Sanne Romp
Rabarber-aardbeienmoes
Deze rabarber-aardbeimoes is ook zo’n lekker paasrecept. Bij rabarber moet altijd veel suiker, want puur is de moes (te) zuur. Veel suiker willen we natuurlijk niet, dus combineren wij ze met Hollandse aardbeien. Door de natuurlijke zoetheid van aardbeien hoef je minder suiker te gebruiken. De zuurheid van de rabarber en de zoetigheid van aardbeien gaan dus perfect samen!
- 10 September 2016
Rabarber-aardbeimoes
Gelukkig is het nog prachtig zomers weer, en daar hoort natuurlijk zomers eten bij
- ZTRDG
Zoete aardappel blini's met ei en groene asperge
Asperge is dé groente van de lente. Asperges groeien van februari tot juni en zijn dus ideaal om te gebruiken in een paasrecept. In dit recept gebruiken we groene asperges die iets sterker van smaak zijn dan witte asperges. Deze zoete aardappel blini’s met ei en groene asperges is een perfecte combinatie van zoet en hartig. Blini’s zijn een soort poffertjes die gemaakt worden van boekweitmeel.
- 26 March 2017
Paasmenu: zoete aardappel blini's met ei en groene asperge
De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken
- Lieske van der Waals
Vegan bosbessen scones
Deze frisse, vegan scones met bosbessen zijn perfect voor een heerlijke paasbrunch. De bosbessen geven extra smaak aan de scones en ze zijn super gezond! De scones zijn binnen een uurtje gemaakt, dus je hebt ze zo op tafel staan. Bij ons vallen deze gezonde bosbessen scones elk jaar weer in de smaak. Dat wordt dus verantwoord genieten tijdens de paasbrunch!
- 29 March 2024
Paasrecept: Snelle vegan bosbessen scones
De lente is net begonnen
- Anouska Blankman
Notities
Heb jij al een van deze recepten geprobeerd? Wat is jouw favoriete paasrecept? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
De recepten worden bizonder goed uitgelegd
10:26 30 maart 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.