Dit zijn de favoriete recepten van onze redactie
Anouska Blankman

Dit zijn de favoriete recepten van onze redactie

donderdag 18 juli 2024

Zoals je weet zijn we bij De Hippe Vegetariër gek op koken en eten! We ontdekken graag nieuwe gerechten en maken deze met veel plezier voor onze vrienden, familie en voor jullie: de lezers van ons blog. Maar wat zijn eigenlijk onze favoriete gerechten van dit moment? In dit artikel vertellen we je welke dit zijn en waarom.

Kokosrijst met zoete aardappel, broccoli en hazelnoten


Deze kokosrijst met zoete aardappel, broccoli en hazelnoten is een echt comfort food gerecht. De kokosmelk in de rijst is het geheim dat dit gerecht zo lekker maakt! Dit geeft de rijst een licht zoete, romige smaak. Samen met de zachte zoete aardappel en de knapperige groene groenten is dat een perfecte combinatie! De geroosterde hazelnoten maken het helemaal af.

Kokosrijst met zoete aardappel, broccoli en hazelnoten
  • 22 October 2016

Kokosrijst met zoete aardappel, broccoli en hazelnoten

Koken met kokosmelk

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken

Japanse ramen met boekweitnoedels


Bij ons op de redactie eten we thuis allemaal graag Japanse ramen. Deze Japanse ramen met boekweitnoedels is lekker snel klaar, heeft een umami smaak en zit vol met groente en shiitake! Dit is niet de enige reden waarom dit een van onze favoriete recepten is. De andere reden is dat dit recept al heel lang op ons menu staat. Dit recept is namelijk alweer 9 jaar oud! Dat noemen we oud, maar goud!

Japanse ramen met boekweit noedels
  • 26 October 2015

Japanse ramen met boekweit noedels

Dit recept is heerlijk als lunch, maar kan naar mijn mening ook prima ’s avonds op het menu staan

  • Lieske van der Waals
Artikel bekijken

Couscoussalde met linzen, avocado, harissa-wortels en vegan za'atar yoghurt


In ons favoriete recepten lijstje staan niet alleen lekkere diner recepten, maar ook lunchrecepten. Een recept dat het altijd goed doet voor de lunch is deze couscoussalade met linzen, avocado, harissa-wortels en vegan za’atar yoghurt. Deze couscoussalade is heel makkelijk en snel te maken en heeft veel smaak door de za’atar yoghurt. Als het zomer is kun je de couscoussalade ook eten als lichte avondmaaltijd! Het doet ons altijd denken aan iets wat je meeneemt naar een vegan BBQ of picknick. 😀

Couscoussalade met linzen en harissa-wortels
  • 18 August 2025

Couscoussalade met linzen en harissa-wortels

Yoghurt is ontzettend veelzijdig en kan bij veel gerechten nét datgeen zijn wat jouw maaltijd een extra kick geeft

  • Robin Walrecht
Recept bekijken

Indonesische stamppot met gekruide quinoa balletjes en geroosterde kokosrasp


Als Nederlanders zijn wij natuurlijk gek op Hollandse pot, zoals hutspot, zuurkool en stamppot. Dat stampot niet saai hoeft te zijn bewijst deze Indonesische stamppot. Door de gekruide quinoa balletjes en geroosterde kokosrasp krijgt deze Hollandse pot een Indonesische twist. Dit is een van onze favoriete recepten omdat hij verrassend, origineel en heel smaakvol is!

Indonesische stamppot met gekruide quinoaballetjes en geroosterde kokosrasp
  • 01 November 2021

Indonesische stamppot met gekruide quinoaballetjes en geroosterde kokosrasp

In Nederland zijn we dol op stamppot, wie weet dat nou niet

  • Suzanne Harlaar
Artikel bekijken

Flatbreads met aubergine, granaatappel en muntyoghurt


Aubergine hoort thuis in onze top 5 groenten. Dus wat is er beter dan een gerecht met hééél veel aubergine? In dit gerecht staat aubergine echt in de hoofdrol. De flatbread, de aubergine, de granaatappel en muntyoghurt passen perfect bij elkaar. Het is een hele frisse maaltijd die je kunt eten als ontbijt, middageten of avondeten (het liefst eten we dit recept de hele dag door!)

Trend alert: Flatbreads met vegan muntyoghurt
  • 17 April 2024

Trend alert: Flatbreads met vegan muntyoghurt

Wist je dat yoghurt niet alleen ideaal is voor het ontbijt

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

Surinaamse roti met vegetarische kipstukjes en sugersnaps


Ook van de Surinaamse keuken zijn wij fan en dan vooral van roti. Surinaamse roti kunnen we wekelijks eten, maar dan natuurlijk wel de vegetarische variant. Wij vinden deze Surinaamse roti het lekkerst al we het helemaal zelf maken en dan (voor de meesten net iets te) lekker pittig! De combinatie met vegetarische kipstukjes en sugarsnaps maakt dit gerecht helemaal af.

Surinaamse roti met vegetarische kipstukjes en sugarsnaps
  • 10 March 2023

Surinaamse roti met vegetarische kipstukjes en sugarsnaps

Vandaag op het menu: roti met vegetarische kipstukjes en sugarsnaps

  • Robin Walrecht
Artikel bekijken

Buddha bowl met gemarineerde tofu


Voor de Buddha bowl met gemarineerde tofu kun je ons ‘s nachts wakker maken. Tofu is een vleesvervanger die je heel goed kan marineren en die veel smaak opneemt. In dit recept is de tofu gemarineerd in sojasaus, gember en knoflook. Heerlijk! Wij houden van bowls, omdat je hier altijd veel groente in kan doen. Wat ook fijn is aan dit recept is dat je het kunt aanpassen met wat je nog in je koelkast hebt liggen, dat maakt het lekker duurzaam!

Vega budget: Buddha bowl met gemarineerde tofu
  • 23 November 2019

Vega budget: Buddha bowl met gemarineerde tofu

Vegetarisch en goedkoop

  • Sammie Eslamimoghaddam
Artikel bekijken

Gado gado


Nog zo’n gerecht waar lekker veel groente in gaat: gado gado. In dit gerecht zit alles wat je nodig hebt: tofu, heel veel groente en ei. Dit is op zichzelf al lekker, maar wat dit gerecht echt lekker maakt is de zelfgemaakte pindasaus. Als we eerlijk zijn, dan zijn wij een beetje verslaafd aan deze pindasaus. Het liefst zouden we de pindasaus overal op willen doen!

Indonesische keuken: gado gado
  • 20 September 2018

Indonesische keuken: gado gado

Vandaag delen wij het recept voor gado gado: een typisch Indonesische salade van geblancheerde en gestoomde groenten met gekookte eieren, gebakken tofu en tempeh geserveerd in pindasaus

  • Lieske van der Waals
Artikel bekijken

Rodewijnrisotto met champignons, wortel en geroosterd amandelschaafsel


Risotto maak je meestal met witte wijn, maar wist je dat je risotto ook kunt maken met rode wijn? Door rode wijn te gebruiken voor je risotto, kleurt je risotto roze. Dit roze kleurtje vinden wij zo leuk aan deze risotto. De rodewijnrisotto ziet er niet alleen leuk uit, hij smaakt ook nog eens heel lekker. De gebakken champignons en wortel geven deze risotto nog meer kleur en smaakt!

Rodewijnrisotto met champignons, wortel en geroosterd amandelschaafsel
  • 06 February 2023

Rodewijnrisotto met champignons, wortel en geroosterd amandelschaafsel

Wij vinden 14 februari de ideale dag om de keuken in te duiken en een heerlijk gerecht voor je partner, vrienden, familie of jezelf op tafel te zetten

  • Leonie Koker
Artikel bekijken

Oesterzwam shoarma met ingelegde radijs en yoghurt-dillesaus


In dit rijtje kan een vette hap niet ontbreken, maar dan natuurlijk een wat minder vette, gezonde variant! De shoarma is dit keer gemaakt met oesterzwam. Oesterzwam is een perfecte vleesvervanger door de vlezige structuur en umami smaak. De ingelegde radijs en de yoghurt-dillesaus geven de oesterzwam shoarma een frisse smaak. Wat ons betreft het perfecte zomerse gerecht!

Oesterzwam shoarma met ingelegde radijs en yoghurt-dillesaus
  • 15 May 2024

Oesterzwam shoarma met ingelegde radijs en yoghurt-dillesaus

Ben je op zoek naar een eenvoudig recept voor deze woensdag

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

Notities

Wat is jouw favoriete recept van het blog? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Wil jij weten welke koekenpannen onze favoriet zijn om mee te keuken? Lees dat in dit artikel!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.