

Zoals je weet zijn we bij De Hippe Vegetariër gek op koken en eten! We ontdekken graag nieuwe gerechten en maken deze met veel plezier voor onze vrienden, familie en voor jullie: de lezers van ons blog. Maar wat zijn eigenlijk onze favoriete gerechten van dit moment? In dit artikel vertellen we je welke dit zijn en waarom.
Kokosrijst met zoete aardappel, broccoli en hazelnoten
Deze kokosrijst met zoete aardappel, broccoli en hazelnoten is een echt comfort food gerecht. De kokosmelk in de rijst is het geheim dat dit gerecht zo lekker maakt! Dit geeft de rijst een licht zoete, romige smaak. Samen met de zachte zoete aardappel en de knapperige groene groenten is dat een perfecte combinatie! De geroosterde hazelnoten maken het helemaal af.
- 22 October 2016
Kokosrijst met zoete aardappel, broccoli en hazelnoten
Koken met kokosmelk
- Isabel Boerdam
Japanse ramen met boekweitnoedels
Bij ons op de redactie eten we thuis allemaal graag Japanse ramen. Deze Japanse ramen met boekweitnoedels is lekker snel klaar, heeft een umami smaak en zit vol met groente en shiitake! Dit is niet de enige reden waarom dit een van onze favoriete recepten is. De andere reden is dat dit recept al heel lang op ons menu staat. Dit recept is namelijk alweer 9 jaar oud! Dat noemen we oud, maar goud!
- 26 October 2015
Japanse ramen met boekweit noedels
Dit recept is heerlijk als lunch, maar kan naar mijn mening ook prima ’s avonds op het menu staan
- Lieske van der Waals
Couscoussalde met linzen, avocado, harissa-wortels en vegan za'atar yoghurt
In ons favoriete recepten lijstje staan niet alleen lekkere diner recepten, maar ook lunchrecepten. Een recept dat het altijd goed doet voor de lunch is deze couscoussalade met linzen, avocado, harissa-wortels en vegan za’atar yoghurt. Deze couscoussalade is heel makkelijk en snel te maken en heeft veel smaak door de za’atar yoghurt. Als het zomer is kun je de couscoussalade ook eten als lichte avondmaaltijd! Het doet ons altijd denken aan iets wat je meeneemt naar een vegan BBQ of picknick. 😀
- 18 August 2025
Couscoussalade met linzen en harissa-wortels
Yoghurt is ontzettend veelzijdig en kan bij veel gerechten nét datgeen zijn wat jouw maaltijd een extra kick geeft
- Robin Walrecht
Indonesische stamppot met gekruide quinoa balletjes en geroosterde kokosrasp
Als Nederlanders zijn wij natuurlijk gek op Hollandse pot, zoals hutspot, zuurkool en stamppot. Dat stampot niet saai hoeft te zijn bewijst deze Indonesische stamppot. Door de gekruide quinoa balletjes en geroosterde kokosrasp krijgt deze Hollandse pot een Indonesische twist. Dit is een van onze favoriete recepten omdat hij verrassend, origineel en heel smaakvol is!
- 01 November 2021
Indonesische stamppot met gekruide quinoaballetjes en geroosterde kokosrasp
In Nederland zijn we dol op stamppot, wie weet dat nou niet
- Suzanne Harlaar
Flatbreads met aubergine, granaatappel en muntyoghurt
Aubergine hoort thuis in onze top 5 groenten. Dus wat is er beter dan een gerecht met hééél veel aubergine? In dit gerecht staat aubergine echt in de hoofdrol. De flatbread, de aubergine, de granaatappel en muntyoghurt passen perfect bij elkaar. Het is een hele frisse maaltijd die je kunt eten als ontbijt, middageten of avondeten (het liefst eten we dit recept de hele dag door!)
- 17 April 2024
Trend alert: Flatbreads met vegan muntyoghurt
Wist je dat yoghurt niet alleen ideaal is voor het ontbijt
- Karlijn Swaen
Surinaamse roti met vegetarische kipstukjes en sugersnaps
Ook van de Surinaamse keuken zijn wij fan en dan vooral van roti. Surinaamse roti kunnen we wekelijks eten, maar dan natuurlijk wel de vegetarische variant. Wij vinden deze Surinaamse roti het lekkerst al we het helemaal zelf maken en dan (voor de meesten net iets te) lekker pittig! De combinatie met vegetarische kipstukjes en sugarsnaps maakt dit gerecht helemaal af.
- 10 March 2023
Surinaamse roti met vegetarische kipstukjes en sugarsnaps
Vandaag op het menu: roti met vegetarische kipstukjes en sugarsnaps
- Robin Walrecht
Buddha bowl met gemarineerde tofu
Voor de Buddha bowl met gemarineerde tofu kun je ons ‘s nachts wakker maken. Tofu is een vleesvervanger die je heel goed kan marineren en die veel smaak opneemt. In dit recept is de tofu gemarineerd in sojasaus, gember en knoflook. Heerlijk! Wij houden van bowls, omdat je hier altijd veel groente in kan doen. Wat ook fijn is aan dit recept is dat je het kunt aanpassen met wat je nog in je koelkast hebt liggen, dat maakt het lekker duurzaam!
- 23 November 2019
Vega budget: Buddha bowl met gemarineerde tofu
Vegetarisch en goedkoop
- Sammie Eslamimoghaddam
Gado gado
Nog zo’n gerecht waar lekker veel groente in gaat: gado gado. In dit gerecht zit alles wat je nodig hebt: tofu, heel veel groente en ei. Dit is op zichzelf al lekker, maar wat dit gerecht echt lekker maakt is de zelfgemaakte pindasaus. Als we eerlijk zijn, dan zijn wij een beetje verslaafd aan deze pindasaus. Het liefst zouden we de pindasaus overal op willen doen!
- 20 September 2018
Indonesische keuken: gado gado
Vandaag delen wij het recept voor gado gado: een typisch Indonesische salade van geblancheerde en gestoomde groenten met gekookte eieren, gebakken tofu en tempeh geserveerd in pindasaus
- Lieske van der Waals
Rodewijnrisotto met champignons, wortel en geroosterd amandelschaafsel
Risotto maak je meestal met witte wijn, maar wist je dat je risotto ook kunt maken met rode wijn? Door rode wijn te gebruiken voor je risotto, kleurt je risotto roze. Dit roze kleurtje vinden wij zo leuk aan deze risotto. De rodewijnrisotto ziet er niet alleen leuk uit, hij smaakt ook nog eens heel lekker. De gebakken champignons en wortel geven deze risotto nog meer kleur en smaakt!
- 06 February 2023
Rodewijnrisotto met champignons, wortel en geroosterd amandelschaafsel
Wij vinden 14 februari de ideale dag om de keuken in te duiken en een heerlijk gerecht voor je partner, vrienden, familie of jezelf op tafel te zetten
- Leonie Koker
Oesterzwam shoarma met ingelegde radijs en yoghurt-dillesaus
In dit rijtje kan een vette hap niet ontbreken, maar dan natuurlijk een wat minder vette, gezonde variant! De shoarma is dit keer gemaakt met oesterzwam. Oesterzwam is een perfecte vleesvervanger door de vlezige structuur en umami smaak. De ingelegde radijs en de yoghurt-dillesaus geven de oesterzwam shoarma een frisse smaak. Wat ons betreft het perfecte zomerse gerecht!
- 15 May 2024
Oesterzwam shoarma met ingelegde radijs en yoghurt-dillesaus
Ben je op zoek naar een eenvoudig recept voor deze woensdag
- Karlijn Swaen
Notities
Wat is jouw favoriete recept van het blog? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Wil jij weten welke koekenpannen onze favoriet zijn om mee te keuken? Lees dat in dit artikel!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.