Print Friendly, PDF & Email

Heb jij goede voornemens? En belangrijker: houd je ze ook vol? Probeer dit jaar dan goede voornemens voor jezelf te stellen die je ook kunt volhouden! Een gewoonte is namelijk best moeilijk om te veranderen, dus maak het jezelf makkelijk. Wij zetten vijf eetgewoonten voor je op een rij die je makkelijk kunt veranderen in 2020!

Eet meer groenten
Elke dag horen we 250 gram groenten te eten. En dat doen we lang niet allemaal! Dus probeer dit jaar meer groenten in je eten te verwerken. Wist je dat dat heel makkelijk kan? Snoep tussendoor wat vaker snackgroenten, door bijvoorbeeld altijd een voorraad snoeptomaatjes in huis te hebben. Eet plakjes tomaat, komkommer en avocado bij je lunch. Doe ook eens wat spinazie of boerenkool door je smoothie (dat proef je echt niet!) Tot slot kan het ook makkelijk bij je avondeten. Maak zelf groenteburgers, of kies voor een goedgevulde salade of pasta. Er zijn zoveel opties waarbij je ongemerkt meer groenten op een dag binnenkrijgt!

Eet meer plantaardige eiwitten dan dierlijke eiwitten
Natuurlijk mag je best af en toe genieten van je bakje kwark of gekookt eitje als je dat graag eet. Hoe kun je dan toch vaker plantaardige eiwitten eten? Zowel als flexitariër of als vegetariër kun je eens vaker een vleesvervanger eten. Quorn heeft fijne vleesvervangers die gemaakt zijn op basis van mycoproteïne: een duurzame plantaardige eiwitbron. De vleesvervangers zijn heel makkelijk te gebruiken; vervang het gehakt in je pasta Bolognese bijvoorbeeld eens voor vegetarisch gehakt! Mycoproteïne is een natuurlijke en voedzame schimmel die groeit op aarde. Quorn oogst en fermenteert dit tot een bijzondere bron van hoge-kwaliteit eiwitten. Benieuwd hoe het gemaakt wordt en wat het nou precies is? Isabel ging naar Engeland om dit te onderzoeken!

Drink minder frisdrank en alcohol en meer water!
Waarschijnlijk een open deur, maar grote kans dat je dit nog iets beter kan doen! Sowieso moet je minstens 2 liter water per dag drinken. Hoe je dit doet? Zorg er voor dat je altijd een flesje water bij je hebt en altijd een fles of glas water hebt staan waar je zit. Als er een glas water binnen handbereik staat, ga je ook automatisch drinken! Mis je frisdrank? Maak je water lekker door schijfjes citroen/limoen/sinaasappel, komkommer en takjes munt toe te voegen. En ook zonder alcohol kun je tegenwoordig een heel goed feestje vieren! Pimp bijvoorbeeld je tonic met citrus, komkommer en specerijen of voeg alcoholvrije gin toe. Succes gegarandeerd!

Bereid je eten van tevoren voor
Foodprepping zorgt er niet alleen voor dat je op drukke avonden niet hoeft te koken, maar het voorkomt ook dat je snel naar iets ongezonds grijpt! Het te druk hebben voor koken en daarom pizza bestellen of patat halen is daarmee onnodig. En het scheelt dus een hoop tijd! Probeer eens bijvoorbeeld deze lunches die je thuis kunt voorbereiden of bewaar je eten in de vriezer.

3 zomerse meeneem lunches met Quorn

10 vriezergeheimen voor de keukenprins(es)

Vind 10 makkelijke, snelle en gezonde recepten die voor jou werken
Zorg er voor dat je altijd een aantal makkelijke recepten binnen handbereik hebt. Wist je dat de gemiddelde persoon maar 10 recepten heeft die hij maakt? Zorg er dus voor dat een aantal van jouw standaard recepten super snel en makkelijk zijn. Zo kost het ook geen moeite – zelfs als je geen zin hebt om te koken! Ga eens op zoek in je favoriete kookboeken en op je favoriete blogs.

Veggie bowl met edamame en quorn roerbakreepjes

De beste vegetarische pasta’s van 2019

Gele kokoscurry met quorn en jasmijn rijst

Wat is jouw goede voornemen en hoe ga jij dit aanpakken? Heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
5 makkelijke eetgewoonten om te veranderen in 2020
Article Name
5 makkelijke eetgewoonten om te veranderen in 2020
Description
Probeer dit jaar dan goede voornemens voor jezelf te stellen die je ook kunt volhouden! Wij zetten eetgewoonten op een rij die je makkelijk kunt veranderen.
Author