Print Friendly, PDF & Email

Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema ‘een reis rond de wereld’. We delen het complete 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt!

Amuse
We beginnen met een reis naar een favoriete bestemming van veel mensen, namelijk Azië! Er is geen betere manier om een diner te beginnen dan met kleine kunstwerkjes gevuld met groente op je bord. Hier vind je het recept voor dumplings!

VEGA(N) Kerstmenu: dumplings uit Azië

Koud voorgerecht
De culinaire reis gaat verder via Europa. Om precies te zijn naar Frankrijk, waar de steak tartaar is ontstaan. Natuurlijk hebben wij een heerlijke vegetarische variant gemaakt met ingrediënten die ze in de Franse keuken ook veel gebruiken. Hier vind je het recept voor de heerlijke worteltartaar!

VEGA(N) Kerstmenu: worteltartaar uit Europa

Warm voorgerecht
In Afrika kom je veel verschillende culturen tegen en smaken uit verschillende delen van de wereld. Iets wat je vaak op een menukaart zult tegenkomen, is pompoensoep. Hier vind je het recept voor een heerlijke romige pompoensoep!

VEGA(N) Kerstmenu: romige pompoensoep uit Afrika

Tussengerecht
De reis gaat verder naar Zuid-Amerika. In Venezuela en Colombia kom je heerlijke arepa’s tegen. Dit zijn gevulde maïsbroodjes, ze lijken eigenlijk op pitabroodjes. De vulling wisselt van vlees met avocado tot bonen en een salsa. Hier vind je het recept voor een heerlijke veganistische arepa!

https://www.dehippevegetarier.nl/vegetarische-recepten/vegan-kerstmenu-arepa-uit-amerika/

Hoofdgerecht
Voor het hoofdgerecht nemen we je mee op reis naar Australië. Een klassieker die je daar tegen zult komen is een heerlijke verwarmende beef pie. Dat klinkt niet echt als een vega proof recept, dat klopt. Daarom hebben wij hier onze eigen draai aan gegeven en hebben wij de beef vervangen door lekkere bietjes. Hier vind je het recept voor een heerlijke beet pie!

VEGA(N) Kerstmenu: beet pie uit Australië

Nagerecht
De laatste gang die we delen is het recept voor een feestelijke Baked Alaska. Hiermee spelen we een klein beetje vals, het gerecht komt namelijk uit Amerika. Maar dit recept vinden wij heel erg goed passen bij Antartica. Gaan jullie mee met ons op reis?

https://www.dehippevegetarier.nl/rubriek/vegetarische-feestdagen/vegan-kerstmenu-baked-alaska-uit-antarctica/

Heb je een van deze recepten uitgeprobeerd? Wat vond je er van? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
Het complete VEGA(N) 6-gangen kerstmenu
Article Name
Het complete VEGA(N) 6-gangen kerstmenu
Description
Wij hebben een diner samengesteld met als thema 'een reis rond de wereld'. We delen het complete 6-gangendiner.
Author