Hoe kijkt team De Hippe Vegetariër terug op 2020?
Lieske van der Waals

Hoe kijkt team De Hippe Vegetariër terug op 2020?

donderdag 31 december 2020
Waar wij december 2019 in onze stralende kerstoutfit nog proostten op een prachtig 2020, is dat dit jaar wel anders: net zo feestelijk, maar dan op afstand. Terugblikken op 2020 voelt als rennen voor de trein en deze op het nippertje missen en het ene na het andere hoogtepunt dat je zonder groep vrienden moet vieren. Maar 2020 is ook het jaar van waarderen wat je wel hebt en zien hoe flexibel we eigenlijk maar zijn als mens. Dit jaar blikken wij terug op al onze hoogtepunten en we hopen dat we die in 2021 alsnog mogen vieren met zijn allen!

In dit artikel blikt de gehele reactie terug op de hoogtepunten van 2020! Iedere Hippe Vegetariër heeft zijn of haar 2020 opgesomd en voorzien van een persoonlijke nooit. Waar kijken jullie op terug als je denkt aan het jaar 2020? We zijn hartstikke benieuwd!

Terugblik van Isabel
Pfoeh. 2020 heb ik echt ervaren als een achtbaan. Met hoge pieken en diepe dalen. Voor ons (team De Hippe Vegetariër, onderdeel van team Green Food Lab) "begint" het jaar natuurlijk altijd met de Nationale Week Zonder Vlees in maart, waar we echt keihard met het team naartoe werken. Op dag 7 van de Week Zonder Vlees kwam de lockdown - supergeluk dat we de week nog hebben kunnen afmaken. En dan beland je dus van een piek opeens in extreme rust. Dat was natuurlijk een hele rare start... vervolgens werd ik 30 zonder feestje (gelukkig later wel ingehaald!), moesten we ons oude kantoor verlaten en heb ik besloten - ondanks Corona - een volledig nieuw fantastisch kantoor te bouwen (waar we nu maar met z'n 4en zitten in plaats van z'n 16en...), was de lente/zomer qua werk véél te rustig en het najaar véél te druk. Ondanks de rollercoaster ga ik het jaar zowel zakelijk als privé heel goed afsluiten, maar wel echt enorm moe. Letterlijk alsof ik een 1000 ritjes in de python heb mogen maken. Tegelijk ben ik ook heel trots, want als we dit jaar zo goed zijn doorgekomen, kunnen we echt wel tegen een stootje. We zijn klaar voor wat komen gaat!

Terugblik van Lieske
Wow, wat een jaar. Toen ik afgelopen januari fris en fruitig terugkwam van drie heerlijke weken vakantie in Vietnam had ik niet gedacht dat ik waarschijnlijk als een van de laatsten dit jaar een verre reis heb mogen maken. Ondanks deze rare periode, is 2020 voor mij het jaar van waarderen van wat je hebt én wat wel kan: de omschakeling van koken op kantoor naar een thuiskantoorkeuken met een nieuwe huisgenoot-collega, het genieten van koffie drinken en wandelen in de natuur, het behalen van mooie prestaties en het maken van de mooiste creaties en bovenal de flexibiliteit van het alles. Want wat er ook gebeurd is, we passen ons als mensen toch mooi aan en maken er het beste van!

Terugblik van Anne
Twintig twintig, ik denk dat ik voor zo’n beetje de hele wereld spreek als ik zeg dat het een jaar is dat in de geschiedenisboeken thuishoort, maar waarvan ik had verwacht zoiets zelf nooit mee te maken. Voor mijn studie loop ik stage in het ziekenhuis, vanwege de enorme druk op de zorg is mijn stage vier maanden stopgezet vanaf maart. Gelukkig ging mijn werk voor De Hippe Vegetariër wel gewoon door, ik ben namelijk niet goed in niets doen. We schreven artikelen over onze favoriete hotspots die creatief omgingen met de sluiting van horeca en bijzondere dinerboxen thuis gingen afleveren. Zo heb ik een artikel geschreven over het thuisdiner The Lemon Tree, een bijzonder avondje wat zeker hoort tot één van mijn hoogtepunten van 2020.

Terugblik van Sien
2020 was een zwaar jaar, maar ik hoop dat we met De Hippe Vegetariër toch voor wat plezier voor onze lezers hebben gezorgd. Natuurlijk hebben we dit jaar weer voor veel kookinspiratie gezorgd, en wat kun je nou beter doen in een lockdown dan lekker koken en bakken! Wat verder een hoogtepunt was, was om te zien hoe de horeca deze moeilijke tijd oplossen. Er waren zoveel mooie initiatieven, van afhaalboxen tot thuis 5-gangen dineren. Echt ontzettend tof om te zien!

Terugblik van Sanne
Voor mij is het sowieso al een hoogtepunt dat ik dit jaar onderdeel ben geworden van het Hippe Vegetariër team. Daarnaast zijn de feestdagen voor mij altijd iets om naartoe te leven en ook bij De Hippe Vegetariër vind ik dat een fantastisch deel. Zeker nu Sinterklaas, kerst en oud & nieuw anders zullen zijn, hoop ik dat ik mensen nog steeds enthousiast kan maken met recepten en we er samen toch een feestje van kunnen maken!

Terugblik van Lauren
Een van de leukste dingen die ik dit jaar weer voor De Hippe Vegetariër heb mogen doen, is het maken van allerlei lekkere recepten. Van Koningsdag brunch gerechten tot vega(n) budget maaltijden. Ze zorgden voor veel plezier. Zowel in de keuken als daarbuiten, door de leuke reacties die op de recepten werden gegeven.

Terugblik van Enza
Het leukste aan schrijven voor De Hippe Vegetariër vind ik dat ik me nog meer kan verdiepen in vegetarisch eten en duurzaamheid. Het voelt goed om deze kennis te kunnen doorgeven, en zo mijn duurzame steentje bij te dragen. De vleesvervanger tests, kookboek reviews en leefstijl artikelen vind ik het leukst om te schrijven. Ook krijg ik enorm veel inspiratie van alle vegetarische recepten en tips van collega’s en lezers!

Terugblik van Marjolein
Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier over de gezondheidsvoordelen van bepaalde producten geschreven. Vooral de alinea’s met het kopje “lekkere tips” waren leuk om te schrijven en ik hoop dat ze de grens kunnen verlagen voor mensen om een keer iets nieuws te proberen.

Terugblik van Corneil
Het jaar 2020 is voor mij het jaar van de (on)mogelijkheden. Wie had nou kunnen voorspellen dat sportscholen zouden sluiten onder het mom van 'gezondheid'? Hoe jammer dat ook was, ik vond het prachtig om te zien hoe iedereen het thuis en buiten sporten omarmde. Ik hoop dat de lezers wat leuke ideeën en vooral veel motivatie konden halen uit mijn sportartikelen. Ook vond ik het erg leuk om me wat meer te verdiepen in suikers/zoetstoffen. Als consument worden we vaak makkelijk om de tuin geleid waardoor het maken van goede keuzes lastig gemaakt wordt, daarom mogen we best kritisch zijn naar de industrie toe.

Terugblik van Nicole
Duurzaamheid is een thema dat erg speelt. En belangrijk is. Leuk om daar idealistische mensen, zoals Jan Jonker, over te interviewen.

Hoe kijk jij terug op 2020? Was dit het jaar van ups en downs, of misschien wel jouw beste jaar ooit?! Deel jouw terugblik in een reactie op het blog, op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

1 Reacties

Dank jullie wel voor al jullie inspiratie ❤️ op naar een mooi en gezond 2021 Groetjes leonie

11:40 19 januari 2024

Hi Leonie, wat leuk om te horen! Jij ook een mooi 2021 gewenst. Hopelijk heb je fijne feestdagen gehad :)

11:40 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.