Print Friendly, PDF & Email

Ruim 125 jaar geleden bracht Philips het licht naar deze stad: Eindhoven. De stad die barst van de creativiteit, innovatie, technologie, design, kennis én lekker eten! Van jullie kregen wij een lijstje met favoriete hotspots. Lees hier welke tentjes volgens jullie absoluut onmisbaar zijn!

Restaurant Iris
Restaurant Iris is een vegetarisch natuurvoedingsrestaurant voor échte ‘biogondiërs’: mensen die genieten van lekker en 100% biologisch eten. Dit restaurant is klein van formaat en bevindt zich in een woonkamer. Deze setting zorgt voor een warme sfeer waar iedereen zich thuis voelt. Helaas is Restaurant Iris niet erg vaak open. Openingstijden zijn van 17.00-22.00 en enkel op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Ben je van plan bij restaurant Iris te gaan eten? Dan raden wij je aan even van tevoren te reserveren. Tip! Dit restaurant ligt vlakbij het Van Abbemuseum, museum voor moderne en hedendaagse kunst.
Restaurant Iris – Voorterweg 168, 5611 TT Eindhoven

Bij Albrecht 
Dit restaurant is ons zeker niet onbekend! Twee jaar geleden bezochten wij Bij Albrecht om ons heerlijk te laten verwennen met het beste wat het seizoen te bieden heeft. Hier eet je veganistische gerechten zoals je nog niet eerder geproefd hebt. Bedenkers achter dit concept zijn Manfred en Bernadette, een chef-kok en een natuurvoedingsadviseuse. Samen hebben zij een missie: ‘Horeca met een minimale footprint, inspirerend voor een vegetarische c.q. veganistische lifestyle.’ Eén bezoekje aan Bij Albrecht en ze overtuigen je ervan dat iedereen heerlijk en eerlijk kan genieten van veganistische gerechten. Ja, ook als je geen vegetariër of veganist bent. Ga voor de ultieme plant-based food experience en geef de chef de vrije hand om een menu samen te stellen dat je niet snel zal vergeten!
Bij Albrecht – Gagelstraat 6, 5611 BH Eindhoven

Indiaas restaurant Sri Ganesh
Bij Sri Ganesh kan je terecht voor de lekkerste Zuid-Indiase gerechten! De menukaart bestaat uit wel meer dan 100 vegetarische gerechtjes. Van soepen tot stoomgerechten en van curry’s tot desserts. De keuze is oneindig! Voor degenen die dit lastig vinden, zijn er menu’s samengesteld. Deze bestaan uit minimaal 2 tot maximaal 7 gerechtjes, afhankelijk van het aantal personen dat er mee eet. Stel je toch liever je eigen menu samen? Tip! Vraag hierbij eens om de favorieten van de chef!
Sri Ganesh – Kruisstraat 92A, 5612 CK Eindhoven

Flavor and Spice
Een ander restaurant dat wij 2 jaar geleden bezochten, is restaurant Flavor and Spice. Hier kan je genieten van een gezonde en kruidige keuken met een Oosters tintje. De menukaart bestaat uit eigen creaties, geïnspireerd op de gerechten van oud-Perzië. Het geheim achter deze heerlijke gerechten? Verse en seizoensgebonden ingrediënten die iedere dag opnieuw uitgezocht worden. Dit restaurant hecht veel waarde aan verse ingrediënten en zo min mogelijk voedselverspilling. Vandaar dat het een bescheiden menukaart heeft. Restaurant Flavor and Spice bestaat uit 4 prachtige ruimtes, waarin kennis gemaakt kan worden met unieke smaken en heerlijke geuren. Je vindt dit restaurant aan de Dommel in het centrum van Eindhoven!
Flavor and spice – Bleekstraat 23, 5611 VB Eindhoven

Falafel Masters
Falafel Masters biedt uitkomst voor iedereen die op zoek is naar een lekkere lunch, avondmaaltijd of gewoon een goed tussendoortje. Hier vind je gerechten uit de Arabische eetcultuur. Er kan genoten worden van verse en eerlijke producten, on the go of samen aan tafel in een sfeervolle Oosterse omgeving. Groenten spelen de hoofdrol bij Falafel Masters, maar ruimte om te zondigen is er ook. Zo biedt het menu naast heerlijke tajines en rijstgerechten ook een tal van Arabische lekkernijen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Baklava en Mahalabiya Chocolate. Falafel Masters is geen chique eetgelegenheid waar je uren dineert. Maar ben je op zoek naar een plek waar je informeel en lekker kan eten, dan is Falafel Masters een goede keuze!
Falafel Masters – Edisonstraat 131-133, 5621 HM Eindhoven

Dank aan Shutterstock voor de foto van het restaurant, gemaakt door mosiunterwegs. Je downloadt de foto hier.

Wat is jouw favoriete restaurant in Eindhoven? Deel jouw verhaal of tip met ons via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
5x leukste hotspots van Eindhoven
Article Name
5x leukste hotspots van Eindhoven
Description
Eindhoven: de stad die barst van de creativiteit, innovatie, design én lekker eten! Lees hier welke restaurants volgens jullie absoluut onmisbaar zijn!
Author