Print Friendly, PDF & Email
3.6/5 - (5 stemmen)

Heb je zondag 1 oktober nog een gaatje in je agenda? SAVE THE DATE! Bij SNCKBR Amsterdam en Eindhoven kan je aankomende zondag genieten van een geheel veganistisch driegangen menu. Het viel de eigenaren van SNCKBR namelijk op dat er maar weinig plekken zijn waar je uitgebreid vegan kunt dineren. Daarom organiseert SNCKBR nu de VEGAN SUNDAYS. Één zondag per maand kun je uitgebreid tafelen en genieten van de lekkerste gerechten. Na het succes van de eerste editie op 23 juli, waren wij uitgenodigd om bij de tweede editie van 3 september aanwezig te zijn. Lees hier over onze ervaring!

VEGAN SUNDAYS
Al eerder waren we bij SNCKBR de Pijp en SNCKBR West geweest en sindsdien ben ik fan van deze hippe restaurants. Ook is er nu een derde locatie in Eindhoven! Tijdens de VEGAN SUNDAYS kan je bij alle drie de SNCKBRS de hele zondagavond genieten van een verrassings-driegangen menu met uitsluitend plantaardige producten. Klinkt als een perfecte afsluiting van het weekend toch? En geloof me: je krijgt geen bordje smaakloze groentes, maar echte culinaire hoogstandjes en smaakexplosies.

Wat staat er op het menu?
Elke maand is er een geheel nieuw vegan menu. Onze driegangen zagen er als volgt uit:
🌱 Voor: Tom kha kai met shimei paddestoelen
🌱 Hoofd: Gepofte aubergine met tahini, kikkererwten, pompoen, granaatappel en kiemscheuten
🌱 Na: Grand dessert
Het voorgerecht was pittige soep, goed gevuld met paddestoelen. De gepofte aubergine als hoofdgerecht was echt een plaatje om te zien. De zachte smaak van de tahini paste perfect bij de zoete smaak van pompoen en de frisse granaatappelpitjes gaven het gerecht een verrassende twist. Maar het hoogtepunt van de avond was voor ons echt het dessert! Ik ben gek op zoetigheid, dus toen het delfsblauwe plankje met verschillende toetjes op onze tafel werd gezet begon ik instant te watertanden! We kregen hangop van kokosyoghurt, rabarbercompote, gekarameliseerde peer en my all time favorite: DR. BROWNIE.
SNCKBR houdt ook rekening met allergieën en/of dieetwensen. Ik had van tevoren even gebeld om aan te geven dat mijn tafelpartner een notenallergie heeft, waardoor ze onze gerechten zonder problemen iets konden aanpassen.

Wijnarrangement
Ook heeft SNCKBR voor de VEGAN SUNDAYS een speciaal wijnarrangement samengesteld. Als je hiervoor kiest krijg je bij elke gang een bijpassende biologische wijn.

Reserveren
Wil jij zondag 1 oktober uitgebreid tafelen tijdens de VEGAN SUNDAYS bij SNCKBR in Amsterdam of Eindhoven? Reserveer dan snel je tafeltje via snckbr.com. Voor het driegangen menu betaal je €27,50 p.p. Wil je ook genieten van het bijpassende wijnarrangement? Dan is het €42,50 p.p inclusief wijnen. Meld je ook alvast aan bij het Facebook event, zodat je op de hoogte wordt gehouden van het menu van 1 oktober!

SNCKBR WEST, Kinkerstraat 106, 1053EC Amsterdam, +31 20 891 5933, www.snckbr.com

Ga jij de VEGAN SUNDAYS binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag

Summary
SNCKBR: VEGAN SUNDAYS
Article Name
SNCKBR: VEGAN SUNDAYS
Description
Heb je zondag 1 oktober nog een gaatje in je agenda? SAVE THE DATE! Bij SNCKBR kan je genieten van een geheel veganistisch driegangen menu.
Author