Print Friendly, PDF & Email

Wij gingen ook dit jaar de uitdaging aan om een 3-gangen kerstdiner klaar te maken in de Airfryer. Supergemakkelijk, snel en zo kun je ook in een kleine keuken een heus feestdiner op tafel toveren. Wij maakten als voorgerecht een groene groenten tartaar, als hoofdgerecht een hartige Kerst tulband en als nagerecht appel-pecannoten blondies. Krijg je er al zin in? Misschien kook jij deze Kerst wel een 3-gangen diner uit de Airfryer! Direct zien hoe dit moet en stap-voor-stap meekoken? Check onze video!

Feestelijke gerechten uit de Airfryer
Dat de Airfryer veelzijdig is, laten wij al een aantal jaar zien en daarom zetten we hier nog even onze favoriete creaties in het zonnetje. Dit jaar hebben wij je laten zien hoe je jouw week zonder vlees overleeft, hoe je klassiek paasbrood met amandelspijs maakt, hoe je groentepizza’s maakt met 250 gram groenten én hoe je op 3 manieren groenten kan grillen, allemaal in de Philips Airfryer XXL!

Voorgerecht: groene groenten tartaar

Ingrediënten
voor 4 personen

100 g groene asperges
1 courgette
200 g knolselderij
2 avocado’s
50 g pijnboompitten
15 g basilicum
1 citroen, sap en rasp
2 el extra vierge olijfolie
zonnebloemolie
zout en peper
Extra nodig: Philips Grillmeester Set

Bereidingswijze

  1. Snijd de groene asperge in de breedte in plakjes maar bewaar ongeveer 4 cm van de mooie bovenkant van de groene asperges. Deze stukjes halveer je in de lengte.
  2. Snijd de uiteinden van de courgette en snijd het vruchtvlees in blokjes van 5 mm. Verwijder de harde onderkant en de schil van de knolselderij en snijd de knolselderij in blokjes van 5 mm.
  3. Doe de aspergeplakjes en -topjes, courgette- en knolselderijblokjes in een kom, voeg een klein scheutje zonnebloemolie toe en breng op smaak met zout en peper. Hussel de groenten door elkaar.
  4. Rooster de groenten 5-7 minuten in de Airfryer op 180 °C Haal de groenten uit de Airfryer en laat afkoelen.
  5. Snijd ondertussen het vruchtvlees van de avocado in stukjes en plet de avocado met behulp van een vork. Scheur of snijd de basilicum in stukjes en voeg toe aan de geprakte avocado, roer alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de geroosterde groenten toe aan de kom maar houdt de geroosterde aspergetopjes apart. Voeg de pijnboompitten, het citroensap en -rasp en extra vierge olijfolie toe aan de kom en roer alles goed door elkaar.
  7. Maak gebruik van een steekring of kleine schaaltjes om het mengsel mooi over vier borden te verdelen. Garneer de groenten tartaar met de groene aspergetopjes en serveer direct.

Hoofdgerecht: Hartige Kerst tulband

Ingrediënten
voor 4 personen

2 rollen croissantdeeg (uit de koeling)
400 g flespompoen
150 g boerenkool
200 g onbewerkte walnoten + 10 walnoten extra (garnering)
50 g fetakaas
10 g tijm
2 rode uien, in halve ringen
4 el balsamicoazijn
2 tl oregano
zonnebloemolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwijder de schil en de zaadlijsten van de flespompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes in het formaat van dobbelstenen (1×1 cm). Verdeel de pompoenblokjes over het Airfryer mandje en rooster de pompoen in 10 minuten gaar op 180 °C.
  2. Maal de helft van de noten fijn in een keukenmachine. Snijd de overgebleven walnoten voor de garnering in grove stukken, zet deze apart tot later gebruik.
  3. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui 5 minuten totdat deze gekarameliseerd is. Voeg de balsamicoazijn toe aan de pan en zet het vuur laag. Laat nog 1-2 minuten pruttelen totdat de balsamicoazijn opgenomen is voordat je de tijm en boerenkool toevoegt. Roerbak de groenten 2-3 minuten mee. Zet de warmtebron uit en voeg de gemalen noten, pompoenblokjes en de verkruimelde feta door de vulling en roer alles goed door elkaar. Proef, en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg een vel bakpapier op het aanrecht en haal het croissantdeeg uit de verpakking. Vouw het bakpapier in een vierkant in het formaat van het Airfryer mandje. Rol het deeg uit en leg de driehoekjes deeg met de brede kant naar het midden van het vel bakpapier. Leg het volgende driehoekje overlappend over het vorige driehoekje. Herhaal deze stap net zo lang totdat je een ster hebt gevormd met het croissantdeeg.
  5. Verdeel de vulling over het midden van de krans en vouw vervolgens de punten naar de binnenkant van de krans. Plak deze vast onder de krans zodat ze goed blijven zitten en niet opkrullen tijdens het afbakken.
  6. Verplaats de krans naar het mandje van de Airfryer, bestrijk de krans met zonnebloemolie en verdeel de gehakte walnoten en oregano erover. Bak de krans in 10-15 minuten gaar op 180 °C De exacte kooktijd kan afwijken dus kijk ook af en toe in de Airfryer om te kijken hoe het met de Kerst tulband gaat.
  7. Haal de Kerst tulband uit de Airfryer en serveer op een mooie schaal, garneer eventueel met de overgebleven vulling.

Nagerecht: appel-pecannoten blondies

Ingrediënten
voor 4 personen

150 g bloem
75 g kristalsuiker
40 g lichte basterdsuiker
75 g boter
50 g ongebrande pecannoten
2 eieren
2 Jonagold of Goudreinet appels
2 tl bakpoeder
2 tl vanille-extract
1 tl kaneel
½ tl zout
evt. ijs, naar keuze

Bereidingswijze

  1. Bekleed de kleine ovenschaal of Philips Bakmeester Set met bakpapier.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Snijd de pecannoten grof en zet de appelplakjes en pecannoten apart tot later gebruik.
  3. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur of in de magnetron.
  4. Doe de basterdsuiker en de kristalsuiker in een beslagkom en voeg hier de gesmolten boter aan toe. Roer alles goed door elkaar met behulp van een spatel.
  5. Voeg de eieren, bakpoeder, vanille-extract, kaneel en zout toe aan de beslagkom en roer alles goed door elkaar.
  6. Voeg langzaam de bloem toe en mix met behulp van een handmixer het blondiebeslag door elkaar. Voeg de appelblokjes en pecannoten toe aan het beslag en roer alles voor een laatste keer door met een spatel.
  7. Verdeel het blondiebeslag over de met bakpapier beklede kleine ovenschaal of de Bakmeester Set. Plaats de kleine ovenschaal of Bakmeester Set in de Airfryer en bak de blondies in 35 minuten gaar op 160 °C.
  8. Haal de blondies uit de oven en laat deze 10-15 minuten afkoelen. Snijd de blondie in stukjes en serveer met een bol kaneelijs. Smakelijk!

Smakelijk!

 

Heb jij onze airfryer feestrecepten gemaakt? Of heb je toffe tips voor de Airfryer? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
VIDEO: 3-gangen kerstdiner uit de Airfryer
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!