Print Friendly, PDF & Email

Wist je dat de Airfryer ook heel geschikt is voor dagelijks gebruik? Gerechten maken in de Airfryer is namelijk niet alleen heel eenvoudig, maar ook vaak sneller dan bereiding in de oven. Deze snelle falafel bowl met gegrilde groenten en hummus zet je binnen dertig minuten op tafel!

Airfryer: snelle maaltijden voor iedere dag
Back to normal! De zomer is ten einde gekomen en het alledaagse leven gaat weer van start. Tijd voor inspiratie om de drukke septembermaand door te komen met snelle gerechten die binnen 30 minuten op tafel staan! De bereidingstijd is aanzienelijk korter dan bij bereiding in de oven dankzij de RapidAir-technologie en omdat je de Airfryer niet hoeft voor te verwarmen voor gebruik. Hierdoor staat het avondeten snel op tafel! Eerder maakten wij al deze traybake met yoghurt-muntdressing, een shakshuka met aubergine, linzen en feta en een Zomerse salade – allemaal uit de Philips Premium Airfryer XXL. Vandaag is het tijd voor een snelle falafel bowl!

Ingrediënten
voor 2 personen
4 snoepkomkommers
1 rode ui
400 g zoete aardappels

400 g kikkererwten
250 g bloemkool
200 g falafel
150 g cherrytomaten
5 g verse peterselie
250 ml gekookt water
250 ml appelazijn
4 el hummus
1 el zonnebloemolie
¼ tl knoflook
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Maak de rode ui in door deze samen met de appelazijn en kokend water in een kom te doen en minimaal 30 minuten te laten staan op het aanrecht.
  2. Schrob de buitenkant van de zoete aardappels schoon en snijd ze in blokjes in het formaat van dobbelstenen. Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze in een kom samen met de zoete aardappelblokjes en kikkererwten. Voeg hier knoflookpoeder, kurkuma, komijnpoeder en zonnebloemolie aan toe. Hussel alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de aardappelblokjes, bloemkoolroosjes en kikkererwten over het mandje van de Philips Airfryer XXL en rooster ze 15 minuten op 200 °C. Voeg de falafel toe aan het mandje en rooster de groenten en falafel samen nog 5 minuten op 200 °C.
  4. Snijd ondertussen de snoepkomkommer in plakjes, halveer de cherrytomaten en snijd de peterselie fijn. Hussel het geheel door elkaar en zet apart.
  5. Verdeel de gegrilde bloemkool, kikkererwten en zoete aardappelblokjes samen met de falafel, ingemaakte rode ui en komkommer-tomatensalade over twee kommen en serveer met hummus.

Heb jij dit Airfryer recept gemaakt? Of heb je toffe tips voor de Airfryer? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Falafel bowl met gegrilde groenten en hummus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 20 Review(s)