KERST: Tiramisu met speculoos, amaretto en gekaramelliseerde peer
Isabel Boerdam

KERST: Tiramisu met speculoos, amaretto en gekaramelliseerde peer

zaterdag 16 december 2017
Hebben jullie ook al zo’n zin in kerst? Dan heb ik héél goed nieuws! Willem & Drees heeft dit jaar in samenwerking met De Hippe Vegetariër een speciale VEGETARISCHE kerstbox ontwikkeld. Kortom: een hip vegetarisch 4 gangen diner in één keer in huis. Het enige wat jij nog hoeft te doen is te koken en te smullen. Bestel hem meteen! Wil je toch liever zelf aan de slag? Dan deel ik hier alvast het recept voor het tussengerecht. Het voorgerecht, tussengerecht en hoofdgerecht deelde eerder al deze maand!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen

Tiramisu

  • 1 liter volle yoghurt

  • 5 eetlepels agavesiroop

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 170 gram speculooskoeken

  • 10 eetlepels amaretto* (of alcoholvrij: koude chocolademelk)


Gekarameliseerde peer

  • 2 conference peren

  • 25 gram roomboter

  • 25 gram kristalsuiker*

  • 1 eetlepel agavesiroop

  • ½ citroen


Toppings

  • 70 gram speculooskoeken


1. Bereiding de dag van te voren (10 min + 8 uur uitlekken)
- Maak een theedoek nat, beleg een bolzeef hiermee en leg de zeef in een hoge kom waarbij er een paar centimeter ruimte is tussen de zeef en de bodem van de kom. Giet de yoghurt in de zeef en laat op deze manier in de koelkast 8 uur uitlekken zodat het hangop wordt.
- Doe de speculooskoeken voor de topping in een keukenmachine of blender en maal tot gruis.

2. Bereiding op de dag zelf (20 min + 2 uur opstijven)
- Laat de speculooskoeken circa 15 minuten weken in de amaretto (of als je kiest voor alcoholvrij, in de koude chocolademelk).
- Schil de conference peren en snijd doormidden, pers de citroen uit en besprenkel de peren met een klein beetje citroensap tegen het bruin worden.
- Meng de hangop met de agavesiroop en het vanille-extract, proef en pas de smaak aan naar wens met eventueel extra agavesiroop.
- Verdeel in glaasjes: een laagje speculoos, een laagje hangop, een laagje speculoos, een laagje hangop. Laat tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.

3. Serveren á la minute (20 min)
- Karamelliseer de peren in twee pannen of in twee keer: smelt de helft van de boter in een pan op laag vuur, voeg de suiker en agavesiroop toe en laat karamelliseren, leg de helft van de halve peren in de pan en laat gedurende 10 minuten karamelliseren. Herhaal dit.
- Verdeel de glaasjes tiramisu over de borden, voeg per bord twee eetlepels speculoosgruis toe: eentje op de tiramisu en eentje op het bord. Leg tot slot op het bord bovenop het speculoosgruis de gekaramelliseerde peer.

Benieuwd wat er nog meer in de kerstbox zit?
Tadaaaaa! Dit is jouw vegetarische kerstmenu:

  • OP TAFEL
    Feestelijke broodplank met zelfgemaakte kruidenboter en kaasstengels

  • VOOR
    Rode bieten-appelcarpaccio met boerenkoolpesto en geroosterde hazelnoten
    Dit recept vind je hier!

  • TUSSEN
    Paddenstoelencappuccino met eekhoorntjesbrood en geitenkaasroom
    Dit recept vind je hier!

  • HOOFD
    Vegetarische Wellington met pompoen, rode ui, cranberrys en pecannoten
    Dit recept vind je hier!

  • DESSERT
    Tiramisu van vanille-hangop met speculoos, amaretto en gekaramelliseerde peer



Wil jij dit menu kant-en-klaar thuis bezorgd krijgen?
Jouw volledige 4-gangen vegetarische kerstdiner is te bestellen vanaf 99 euro voor 4 personen. Dit loopt als volgt op voor meer personen:

  • 4 personen: 99 euro

  • 6 personen: 129 euro

  • 8 personen: 159 euro

  • 10 personen: 189 euro

  • 12 personen: 219 euro


Het wijnpakket met totaal 6 flessen wijn kost 45 euro per pakket. 

Geniet van een vegetarische kerst! En laat ons alsjeblieft allemaal weten wat jullie van ons kerstmenu vonden! Wij kijken natuurlijk enorm uit naar allemaal kerstige foto’s op Facebook en Instagram met #kerstbox #willemdrees #dehippevegetarier ALVAST EEN FIJNE KERST!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.