Print Friendly, PDF & Email

Spruitjes zijn niet de meest geliefde groenten, maar met dit oer-Hollandse soort kan je juist alle kanten mee op! Het is een perfecte wintergroente om warme, aardse gerechten mee te maken die ontzettend kunnen verrassen. Denk aan een salade, maar ook een appeltaart. Lees hier mijn top 5 recepten met spruitjes!

wk-44-vega-spruiten-cashew-rijst-1080x675Spruitjes met kastanjechampignons en cashewnoten
Altijd leuk om te wokken, lekker snel en ideaal om nieuwe bijzondere combinaties te ontdekken. Wie zou er ooit denken aan spruitjes met kastanjechampignons en cashewnoten? Met dit recept zet je een gerecht met zowel een Oosterse als Hollands tintje op tafel waar iedereen van zal genieten.

 

 

 

vijgen-spruitjes-pasta-1080x675Penne met vijgen, spruitjes en gorgonzola
‘Wat een combinatie’ was het eerste wat ik dacht toen ik dit gerecht zag. Een reden temeer om het te maken. Voor spruitjes kies ik zelden, maar ik was inmiddels volledig overtuigd van de ongekende kracht van vijgen om alles lekker te maken, dus vol goede moed ging ik aan de slag. En met succes! Het resultaat was een vernieuwend, verrassend topgerecht dat al je smaakpapillen op scherp zet en je verstelt doet staan. Echt proberen!

 

 

img_0333-1080x675Vega hoofdgerecht: Librije’s Atelier
Vegetarisch is niet meer van het menu af te denken. Dat bewijzen deze Michelin Ster restaurants! In deze rubriek deelt iedere week een Nederlands sterrenrestaurant een van zijn eigen vegetarische recepten. Deze week het recept voor ‘zuurkool met Vacherin Mont d’Or en spruitjes’, door kook- en wijnschool Librije’s Atelier in Zwolle.

 

 

 

img_0161-1080x675Spruiten-appeltaart met walnootpesto
Het meest originele taartje van deze winter: een spruiten-appeltaart met een notenkorst en walnootpesto! Zo blijven de spruiten verrassen. Heerlijk in combinatie met een frisse groene salade!

 

 

 

img_9422-1080x675Gekarameliseerde spruiten uit de oven
Zo fijn op een winterse avond: gekarameliseerde groenten die stomend uit de oven komen. De ietwat wrange spruiten in combinatie met de ahornsiroop, de aardse broccoli, de notige rucola en de zoete cranberries zijn een geweldige combinatie. Onverwacht gezond comfort food!

 

 

Wat is jouw favoriete spruitjesrecept? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of de website. We zijn ontzettend benieuwd! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Top 5: Recepten met spruitjes
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 34 Review(s)