Vega vleesklassieker: sperziebonen curry
Sangeeta Taluja

Vega vleesklassieker: sperziebonen curry

zaterdag 18 augustus 2018
Dit gerecht is een variant op de klassieke Aziatische spicy curry. Weet je dat sperziebonen tot de eiwitrijke peulvruchten behoren? Deze boontjes beschermen ons lichaam tegen vrije radicalen. Versterk je immuunsysteem met deze fantastische bonen! Dit recept laat je zien hoe eenvoudig het is om een heerlijke sperziebonencurry te maken. De Indiase kaas (paneer) geeft extra smaak aan deze curry. Benieuwd naar paneer? We schreven eerder over de kant-en-klare variant, of deelden het recept om paneer zelf te maken!

Ingrediënten
Voor 4 personen
500 gram sperziebonen
2 aardappels (normale grootte)
1 grote ui
2 cm gemberwortel
2 teentjes knoflook
2 el plantaardige olie naar keuze
250 ml tomatenblokjes of gezeefde tomaten
225 gram Apetina paneer (Indiase kaas)
1 tl kurkuma
1 tl garam masala
zout en cayenne peper naar smaak

Serveer eventueel met rijst en garneer met koriander en peterselie.

Bereidingswijze
1. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen, was ze en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Schil, was en snijd aardappels in blokjes.
2. Schil en hak de uien, gember en knoflook in een keukenmachine.
3. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de uienmix hierin. Strooi kurkuma, garam masala en cayenne peper erover en roer het goed.
4. Voeg de sperziebonen en aardappelblokjes toe. Roerbak ze ongeveer 5 minuten en giet 400 ml gekookt water erover. Laat de groente zachtjes garen met gesloten deksel.
5. Voeg daarna de tomatenblokjes, het zout en stukjes paneer (Indiase kaas) toe. Laat de curry nog 5 minuten stoven en een tijdje rusten.
6. Serveer deze vega vleesklassieker met rijst. Garneer de curry met koriander of peterselie.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.