Vegan cookie dough ijs (zonder ijsmachine)
Isabel Boerdam

Vegan cookie dough ijs (zonder ijsmachine)

dinsdag 18 september 2018
Wij zijn de uitdaging aangegaan om de ultieme guilty pleasures te maken, maar dan 100% vegan én gezonder dan het origineel. Je snapt: de klassieker B&J Cookie Dough ijs stond hoog op ons lijstje! Dit vanille-ijs met stukjes chocolate chip koekjesdeeg erin is voor mij puur jeugdsentiment... Heerlijk die vriendinnenavondjes met een romcom, rode wijn én een bak ijs. YUM! En geloof het of niet, maar deze vegan versie is MEGA goed gelukt, al zeg ik het zelf :-) Het ijs is gemaakt van banaan en de cookie dough van onder andere kikkererwten en  margarine van o.a. walnootolie en vanille. Smullen, en homemade zonder ijsmachine!

TIP: benieuwd naar onze andere veganized guilty pleasures? Check dan deze avocadofrietjes met vegan mayo, pepernoten, oliebollen uit de oven, 'boter'koek met banaan en pecan, paasbrood met amandelspijs, vegan BBQ inspiratie en echte vegan tompoezen!

Wat heb je nodig?
Voor 3-4 personen

Voor het ijs
4 geschilde bananen, bevroren (heel belangrijk dat je hem invriest zonder schil, anders ben je nog lang aan het peuteren!)
Becel plantaardige amandeldrink om te verdunnen

Voor de cookie dough
240 gram gekookte kikkererwten
2 eetlepels Becel met walnootolie
2 eetlepels havervlokken
1 theelepel vanille
100 gram chocoladedruppels
maple syrup naar smaak
snufje zout

Hoe maak je vegan cookie dough?

  1. Begin met de cookie dough. Spoel de kikkererwten goed af en voeg ze samen met de andere ingrediënten (behalve de chocoladedruppels) toe aan een keukenmachine of blender en pureer goed.

  2. Schep de chocoladedruppels erdoorheen en vorm kleine balletjes van het deeg. Door je handen vochtig te houden, zal het deeg minder snel aan je handen blijven plakken. Zet de balletjes voor een kwartier in de koelkast.

  3. Pureer nu de bananen in een keukenmachine of blender. Voeg eventueel een klein scheutje plantaardige melk toe om het apparaat te helpen.

  4. Schep de deegballetjes door het bananenijs.

  5. Plaats nog een half uur tot een uur in de vriezer. Langer mag ook, maar wij kunnen meestal niet wachten om het op te eten ;)


Heb jij deze vegan cookie dough gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

4 Reacties

Hee. Alle ingredienten inmiddels in huis, kikkererwten geweekt en gekookt, maar ik kan nergens becel met walnootolie vinden. Heb je tips? Of misschien een goede vervanger?

11:59 19 januari 2024

Beste Lisa, Je zou online de walnootolie kunnen bestellen of in een andere supermarkt een poging wagen. Optioneel is olijfolie. Groetjes, Daniëlle

11:59 19 januari 2024

Becel???

11:59 19 januari 2024

Wat een bijzonder ingredient de kikkererwten, ben benieuwd!!

11:59 19 januari 2024

Chocoladedruppels zijn toch niet vegan? ;) Ziet er wel heel lekker uit!

11:59 19 januari 2024

Ook vegan verkrijgbaar: https://www.webshop.veggie4u.nl/Moo-Free-Baking-Drops :-)

11:59 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.