Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig een vleesvervanger, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Dit keer testten we de Green Cuisine Vegetarische Vissticks van Iglo.

Iglo
Kapitein Iglo is natuurlijk ontzettend bekend van zijn vissticks en daarom moesten wij gewoon de vega variant proberen! Want, wie heeft daar nou geen nostalgische herinneringen aan? Maar het blijft niet bij vegetarische vissticks alleen, inmiddels heeft Iglo een ruim vegetarisch assortiment genaamd Green Cuisine, bestaande uit maar liefst 11 producten! Eerder testten we al de Spinazie Sticks en de Krokante Kipfilet, maar het wachten was natuurlijk op het echte werk: de vegetarische variant van hun welbekende vissticks. Goed nieuws: het is zo ver! Wij hebben de Vegetarische Vissticks, gemaakt van rijst en tarwe, uiteraard direct voor je getest en vertellen je alle ins & outs in dit artikel.

Smaak, structuur en toepassing
De Vegetarische Vissticks zijn per 12 verpakt in de herkenbare: langwerpige, kartonnen verpakking, zoals we die we van Iglo gewend zijn. Je kunt ze op verschillende manieren bereiden: in de oven, in de pan of in de Airfryer. Wij gingen voor de laatste optie en na 10 minuten in de Airfryer waren de knapperige, goudbruine sticks klaar om te eten. Na een aantal minuten verspreidde de lucht en warmte zich steeds verder door de keuken en roken we de typische geur van vissticks. Heerlijk! We kunnen niet anders zeggen dan dat Iglo de geur, (na)smaak én de structuur van de originele vissticks heel goed heeft weten na te bootsen. Ze zijn stevig en vallen niet uit elkaar. De visachtige textuur komt redelijk terug (meer een pulled structuur, dan een flaky visstructuur) en wat betreft het knapperige laagje: daar is Iglo nou eenmaal een ster in. Extra punten voor de krokante buitenkant!

Voedingswaarden
Wat goed is om te weten, is dat 100 gram gelijk staat aan ongeveer 3 vissticks. De Vegetarische Vissticks bevatten 257 kcal per 100 gram, wat aan de hoge kant is. Er zit 13 gram vet in, waarvan 0,9 gram verzadigd vet. Ze bevatten 26 gram koolhydraten per 100 gram en 2 gram vezels. Het eiwitgehalte in de sticks is 7,9 gram, waardoor ze volgens de regel geen volwaardige vleesvervanger zijn. Maar gelukkig eten wij als vegetariërs al behoorlijk veel plantzuivel, bonen en peulvruchten, dus om eiwitten maken wij ons absoluut geen zorgen. Het zoutgehalte in deze vleesvervanger is 1,3 gram per 100 gram, dat is net iets meer dan de aanbevolen grens van het Voedingscentrum (1,1 gram), maar niet zo hoog als in vleesvervangers het geval is. Tot slot zijn de sticks niet verrijkt met ijzer of vitamine B12. De voedingswaarden kunnen beter, maar een gebalanceerd voedingspatroon gaat dan ook om balans 🙂

Ingrediënten
Deze vegetarische vissticks zijn gemaakt van rijstvlokken 40% (rijst, water), paneermeel (TARWEbloem, water, specerijen, gist, zout), water, koolzaadolie, gluten (TARWE), TARWEbloem, aardappelzetmeel, natuurlijk aroma, TARWEvezel, zout.

De Vegetarische Vissticks van Iglo: 7,8
Voor de veganisten: De Vegetarische Vissticks zijn plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De Vegetarische Vissticks bevatten gluten, een no-go dus!

De Vegetarische Vissticks – €3,99 – Verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn

Heb jij de Vegetarische Vissticks van Iglo al geprobeerd? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Iglo Green Cuisine Vegetarische Vissticks
Article Name
Vleesvervanger getest: Iglo Green Cuisine Vegetarische Vissticks
Description
Wij testten we de Vegetarische Vissticks van Iglo: de vega variant van Kapitein Iglo's klassieker! Benieuwd? Wij vertellen je er alles over!
Author