Wat een heerlijk gevoel is het om aan het einde van een mooi jaar, boordevol recepten artikelen en weetjes, terug te blikken op het blog en onmogelijk te kunnen kiezen wat je favoriete artikelen zijn! Voor onze lezers is De Hippe Vegetariër misschien een stabiele factor, maar achter de schermen wordt er elke maand gewerkt aan verbetering. Betere fotokwaliteit, relevantere onderwerpen, actuele inhakers, recepten die mensen ook daadwerkelijk willen maken. We zijn nog lang niet klaar met optimaliseren (het kan natuurlijk áltijd beter), maar het harde werken heeft geloond! In 2019 groeide De Hippe Vegetariër van 200.000 naar ruim 300.000 unieke bezoekers per maand. Dat kan ik morgen natuurlijk pas echt zeggen, maar ik heb even gespiekt en we zijn de 300.000ste bezoeker na kerst al voorbijgestreefd, dus wie weet worden het er wel 350.000. Wat een mijlpaal! Daar zijn we als team mega trots op. In mijn artikel van vanmiddag, mijn traditionele terugblik en vooruitblik, zal ik wat meer vertellen over achter de schermen bij De Hippe Vegetariër in 2019.
Mijn favoriete vijf van 2019!
Maar nu eerst, met pijn in mijn hart voor al het moois dat ik niet benoem, mijn favoriete artikelen van 2019. Voor mij waren dat in dit geval vooral de filmpjes! We zijn in 2018 namelijk gestart met meer video content te maken, en dat hebben we in 2019 doorgezet. Het blijft een leuke uitdaging om een script te bedenken, voor camera te presenteren, en in het geval van de Quorn video deze zelfs eigenhandig filmen en te editten! Oké, learning: dat duurde dus héél lang, dus de andere video’s hebben we hulp voor ingeschakeld.
Dus hierbij mijn favoriete vijf:
Zoals ik al schreef: 100% homemade door team De Hippe Vegetariër, en waarschijnlijk is dat enigszins te zien aan de kwaliteit, maar toch ben ik hier heel trots op. Bovendien een mega leuk verhaal om onder de aandacht te brengen, hoe interessant is mycoproteïne!
Wat je niet ziet is dat het zweet hier van mijn rug druipt, want ik stond hier op één van de warmste dagen in de allergrootste paprikakas van Europa. Maar dat kon de pret niet drukken, wat een fantastische plek om doorheen te fietsen en onder de indruk te zijn van de Nederlandse groenteteelt!
Wanneer gebruik je olie en wanneer gebruik je vloeibare margarine in de keuken?
Soms heb je zo’n onderwerp waar je niet helemaal uit komt. Zoals de meeste van jullie weten doen we al een tijdje onderzoek naar de voordelen van margarine, maar hoe dat nou te vergelijken met plantaardige olie in gebruik? Ik had geen idee. Gelukkig kwam ik op het idee om onze goede culinaire vriend Eke Mariën hierover te interviewen, want als iemand álles weet over kookprocessen, dan is hij het. En tadaa, hierbij dus een antwoord waar je iets aan hebt!
BIMI® BATTLE: Plaattaart met Bimi® broccoli, paddenstoelen en rucola-walnotenpesto
Wat is leuker dan alleen een video opnemen? Nou samen een video opnemen! In dit geval met mijn lang bekende blogcollega Nigel, beter bekend als Chef met Lef. Zeg “battle” en de theedoeken vliegen door de keuken, een middag lachen gegarandeerd. En dat spat van het beeld af! Bovendien is deze plaattaart ook thuis nog steeds een favoriet recept, dus zeker eens maken volgend jaar!
I love de Airfryer! Zo’n superslim apparaat in de keuken waar je werkelijk alles mee kan. Dat bewezen we al eerder met groenteburgers, pizza en paasbrood, maar deze kerst overtroffen we onszelf met een 3-gangen-kerstmenu volledig gemaakt met de Airfryer. En aan mij de eer om dat in zo weinig mogelijk tijd op video te zetten, het is gelukt! Dus of je keuken nu groot of klein is, met de Airfryer en dit menu verras je je gasten!
Dit waren mijn favoriete artikelen van 2019! Maar nu heb ik natuurlijk heel benieuwd: wat waren de jouwe? En waarom vond je dat recept het het lekkerste, of dat artikel het meest informatief? Laat het ons weten, dat vinden we leuk en dan houden we daar in 2020 meer rekening mee! Dankjulliewel voor het lezen dit jaar!
0 reacties