WEEKMENU 4 VEGAN CHALLENGE
Mariëlle van Stek

WEEKMENU 4 VEGAN CHALLENGE

zondag 21 oktober 2018
Oktober is de maand van de Vegan Challenge! De Vegan Challenge helpt je veganistisch te eten door de hele maand lang je te voorzien van tips, recepten en inspiratie die je door deze vegan dagen heen loodsen. Doe jij mee? Zo kunnen we samen ons steentje bijdragen aan onze planeet. Omdat het misschien lastig kan zijn om opeens veganistisch te gaan eten, helpen wij je ook een handje op weg. Wij delen de hele maand elke zondag zeven ontbijt-, lunch- en dinerrecepten. Dan kun jij gemakkelijk je eigen plantaardige weekmenu samenstellen!

ONTBIJT

Soja kwark: vegan ontbijt, borrel en dessert
  • 23 June 2016

Soja kwark: vegan ontbijt, borrel en dessert

Provamel verraste ons deze maand met hun nieuwe plantaardige alternatief voor kwark: soja kwark! Een romige, smaakvolle kwark die helemaal thuishoort in de biologische, veganistische en eiwitrijke keuken

  • Lieske van der Waals
Artikel bekijken


Overnight oats met chia, mango en blauwe bessen
  • 13 June 2016

Overnight oats met chia, mango en blauwe bessen

Met dit zomerse weer is het natuurlijk heerlijk om in het zonnetje te genieten van een licht maar smaakvol ontbijt

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken


Rabarber-aardbeimoes
  • 10 September 2016

Rabarber-aardbeimoes

Gelukkig is het nog prachtig zomers weer, en daar hoort natuurlijk zomers eten bij

  • ZTRDG
Artikel bekijken


Zomerse smoothie bowl: Avocado met aardbeien en biet
  • 18 September 2017

Zomerse smoothie bowl: Avocado met aardbeien en biet

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes

  • Miriam Groot
Artikel bekijken


Cinnamon roll havermoutpap
  • 30 October 2017

Cinnamon roll havermoutpap

Het is tijd voor vullende herfstontbijtjes

  • Miriam Groot
Artikel bekijken


TRENDING: Vegan mokka mugcake
  • 21 May 2018

TRENDING: Vegan mokka mugcake

Mugcakes - cakejes in een mok - zijn heerlijk als ontbijt of snelle snack

  • Miriam Groot
Artikel bekijken


Havermout met gekarameliseerde peer en rozemarijn
  • 13 November 2017

Havermout met gekarameliseerde peer en rozemarijn

Het is tijd voor vullende herfstontbijtjes

  • Miriam Groot
Artikel bekijken


 

LUNCH



Gezonde guacamole met bleekselderij
  • 28 November 2016

Gezonde guacamole met bleekselderij

Guacamole is mijn absolute favoriete plantaardige dip

  • Hilary Metcalfe
Artikel bekijken


Tomatensoep met kikkererwten en kokos
  • 15 September 2014

Tomatensoep met kikkererwten en kokos

Heerlijk verwarmende soep, ook lekker op een zomerse dag als lichte avondmaaltijd, vol mediterrane smaken met kokosmelk en kikkererwten

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken


PASEN: Vegan paasbrood met amandelspijs spread
  • 12 March 2018

PASEN: Vegan paasbrood met amandelspijs spread

Jaaa, we gingen weer de vegan uitdaging aan

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken


Boerenkoolpesto
  • 01 February 2014

Boerenkoolpesto

Een gezonde superfood variatie op de gebruikelijke pesto

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken


Libanese keuken: Muhammara
  • 25 March 2015

Libanese keuken: Muhammara

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken


Romige avocado gazpacho
  • 11 August 2014

Romige avocado gazpacho

Niets is zo passend als gazpacho op een warme zomerse dag

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken


 

DINER

Pittige papayasalade van Orapin
  • 27 March 2017

Pittige papayasalade van Orapin

Deze maand op De Hippe Vegetariër doen we Aziatische maandag

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken


Snelle vegan Kimchi
  • 02 December 2020

Snelle vegan Kimchi

Toen ik voor het eerst kimchi proefde, was ik op slag verliefd

  • Hilary Metcalfe
Recept bekijken


Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino
  • 16 January 2025

Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino is een Italiaans gerecht uit de stad Napels

  • Vince Fajardo
Recept bekijken


Vegetarische paella met olijven en venkel
  • 01 April 2017

Vegetarische paella met olijven en venkel

Paella: een heerlijk, traditioneel Spaans gerecht

  • ZTRDG
Artikel bekijken


Chilli sin carne
  • 24 June 2017

Chilli sin carne

Deze chilli sin carne is een ideale vegetarische versie

  • ZTRDG
Artikel bekijken


Leaf: Pulled jackfruit in steamed buns
  • 03 January 2018

Leaf: Pulled jackfruit in steamed buns

Ben jij gek op gerechten met groenten, fruit en kruiden in de hoofdrol

  • Anne Bolten
Artikel bekijken


Bowls of Goodness: Pokékom met watermeloen
  • 04 October 2017

Bowls of Goodness: Pokékom met watermeloen

Sinds ik laatst bij Poké Perfect in Amsterdam heb gegeten, eet ik het liefst al mijn gerechten uit een bowl

  • Anne Bolten
Artikel bekijken


Doe jij mee aan de Vegan Challenge deze maand? Deel met ons jouw tips en ervaringen op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.