15 x de beste brunch recepten voor Pasen
Isabel Boerdam

15 x de beste brunch recepten voor Pasen

zaterdag 23 maart 2024
Het is weer bijna Pasen. Bij Pasen hoort een tafel versierd met paashazen, paaseieren, paastakken en natuurlijk een tafel vol met lekker eten! Pasen draait om samenkomen en gezellig samen eten. Daarom hebben wij al onze lekkere paasrecepten verzameld - succes gegarandeerd! Bekijk snel onze top 15 paasrecepten.

Gepocheerde eieren, avocado en hollandaisesaus


Zet met Pasen eens deze heerlijke gepocheerde eieren met avocado en hollandaisesaus op tafel. Dit recept komt uit het boek ‘The Avocado Show’. Avocado steelt in dit recept dan ook echt de show. Met gepocheerde eieren erbij is dit een ultiem paasgerecht. 

The Avocado Show: gepocheerde eieren, avocado en hollandaisesaus
  • 14 February 2019

The Avocado Show: gepocheerde eieren, avocado en hollandaisesaus

  • Lieske van der Waals
Artikel bekijken

Vegan cookie dough paaseitjes


De supermarkten liggen weer vol met zakken paaseitjes. Maar wist je dat deze zelfgemaakte paaseieren veel beter smaken? Maak eens zelf deze vegan cookie dough paaseitjes! Met een verrukkelijke vulling van cookie dough, zijn ze niet alleen heerlijk om te eten, maar ook leuk om samen te maken. Versier de paaseitjes met een topping naar keuze om er een eigen twist aan te geven. 

Vegan cookie dough paaseitjes
  • 13 March 2024

Vegan cookie dough paaseitjes

Waarom zou je een zak paaseitjes in de supermarkt kopen als je ze net zo goed zelf kunt maken? Deze paaseitjes zijn gevuld met vegan cookie dough. Qua versiering kun je alle kanten op, wat jij het beste bij Pasen vindt passen. Zodra er een bakje van deze zelfgemaakte eitjes op tafel verschijnt is deze ongetwijfeld weer snel leeg!

  • Lauretta Baarends
Recept bekijken

Hartige scones met cheddar


Scones zijn een van onze favoriete baksels voor de paasbrunch. In dit recept gebruiken we een scone bakmix, hierdoor is het maken van scones nog makkelijker. Zelf je mix maken kan natuurlijk ook. Deze scones met cheddar, gekarameliseerde ui, een vleugje garam masala en pittige rode peper zijn lekker hartig. Een perfecte toevoeging op jouw paastafel!

Frangipane tartelette met peer en mineola


Met deze feestelijke gebakjes maak je zeker indruk tijdens de paasbrunch! Deze tartelettes zijn gevuld met frangipane; een amandelvulling. Wij hebben de tartelettes gemaakt met peer (nu in het seizoen!) en mineola voor bij de paasbrunch. Ga jij deze ook maken?

Vegetarisch paasmenu: frangipane tartelette met peer en mineola
  • 30 March 2021

Vegetarisch paasmenu: frangipane tartelette met peer en mineola

  • Sanne Romp
Artikel bekijken

Vegan paasbrood met amandelspijs spread


Een lekker, betaalbaar vegan paasbrood is in de supermarkt lastig te vinden. Daarom delen wij dit recept voor een vegan paasbrood met amandelspijs spread. Voor deze makkelijke versie van een paasbrood hebben wij de spijs niet in het brood gedaan, maar los als een spread. Zo kan iedereen bij jou aan tafel zelf kiezen om wel of niet amandelspijs op het paasbrood te doen.

PASEN: Vegan paasbrood met amandelspijs spread
  • 12 March 2018

PASEN: Vegan paasbrood met amandelspijs spread

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken

Vegan kikkererwten scramble


Bij Pasen horen eieren: paaseieren, een gekookt eitje, een omelet of scrambled eggs. Met deze vegan kikkererwten scramble hoef jij dat paasgevoel niet te missen! De vegan scrambled eggs zijn gemaakt van kikkererwtenmeel en op smaak gebracht met kruiden en kala namak. Kala namak geeft je ontbijt een ei-achtige smaak zonder gebruik van eieren.

PASEN: vegan kikkererwten scramble
  • 13 March 2018

PASEN: vegan kikkererwten scramble

  • Miriam Groot
Artikel bekijken

Vegan glutenvrij brood met kokos, appel en pitten


Wil jij een lekker, glutenvrij brood serveren tijdens de paasbrunch? Dit 100% plantaardige en glutenvrije brood is gemaakt met havermout; een graan dat van nature glutenvrij is. Het brood is gevuld met kokos, appel en zonnebloempitten. Het brood is luchtig, zacht en smeuïg. Dit is nu typisch zo’n product waarbij je gasten je om het recept zullen vragen.

PASEN: vegan glutenvrij brood met kokos, appel en pitten
  • 16 March 2018

PASEN: vegan glutenvrij brood met kokos, appel en pitten

  • Miriam Groot
Artikel bekijken

Vegan wentelteefjes met kruidige dadelcompote


Een ander recept wat goed past op de paastafel zijn deze wentelteefjes. Wentelteefjes worden normaal gemaakt door brood door een ei-mengsel met kaneel te halen en deze vervolgens te bakken. Wij hebben een vegan recept voor wentelteefjes gemaakt met plantaardige melk, banaan en amandelpasta. De kruidige dadelcompote maakt het helemaal af.

TRENDING: Vegan wentelteefjes met kruidige dadelcompote
  • 15 June 2018

TRENDING: Vegan wentelteefjes met kruidige dadelcompote

  • Miriam Groot
Artikel bekijken

Taartjes met pecannoten vulling


Deze taartjes hebben een brosse bodem en een pecanvulling die bijna naar koffie smaakt. Wij vinden deze taartjes met pecannoten een groot succes! Je kunt ervoor kiezen om één grote taart te maken om te delen met vrienden en familie aan de paastafel of meerdere kleine taartjes te maken.

Vegetarisch paasmenu: taartjes met pecannoten vulling
  • 01 April 2021

Vegetarisch paasmenu: taartjes met pecannoten vulling

  • Sanne Romp
Artikel bekijken

Feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel


Zet deze feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel op tafel tijdens jouw paasbrunch. Deze hartige taart is gevuld met aubergine, courgette, wortel en geitenkaas. De spiraaltaart past perfect bij Pasen door de geel/oranje kleur en de smaak van frisse worteltjes. Heb jij nog andere groenterestjes in huis die op moeten? Wees dan niet bang om een ingrediënt te verwisselen voor de restjes groente die jij nog thuis hebt liggen.

Feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel
  • 08 November 2021

Feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel

  • Lieske van der Waals
Artikel bekijken

Vegan galette met aardbei, bosbessen en sinaasappel


Een galette is een mix tussen een taart en een pannenkoek. Je kunt ‘m herkennen aan de omgevouwen randen. Vaak wordt de galette hartig bereid, maar je kunt er natuurlijk ook fruit in stoppen. Bijvoorbeeld met verse aardbeien, bosbessen en een vleugje sinaasappel. Het deeg is heel simpel om te maken, maar als je echt in tijdnood bent, kun je ook bladerdeeg gebruiken. Met de vulling kun je alle kanten op. Appels, perziken en nectarines doen het altijd goed.

PASEN: vegan galette met aardbei, bosbessen en sinaasappel
  • 17 March 2018

PASEN: vegan galette met aardbei, bosbessen en sinaasappel

  • Miriam Groot
Artikel bekijken

Mini vegetarische worstenbroodjes


Bij onze paasbrunch kan dit vegetarisch worstenbroodje niet ontbreken. Wij hebben kleine worstenbroodjes gemaakt zodat je daarna nog genoeg ruimte hebt voor alle andere lekkernijen. De vulling is makkelijk te maken met vegetarisch gehakt, ei en kruiden. Ga jij deze worstenbroodjes maken voor jouw vegetarische paasbrunch?

Vegetarisch paasmenu: mini worstenbroodjes
  • 31 March 2021

Vegetarisch paasmenu: mini worstenbroodjes

  • Sanne Romp
Artikel bekijken

Rabarber-aardbeienmoes


Deze rabarber-aardbeimoes is ook zo’n lekker paasrecept. Bij rabarber moet altijd veel suiker, want puur is de moes (te) zuur. Veel suiker willen we natuurlijk niet, dus combineren wij ze met Hollandse aardbeien. Door de natuurlijke zoetheid van aardbeien hoef je minder suiker te gebruiken. De zuurheid van de rabarber en de zoetigheid van aardbeien gaan dus perfect samen!

Zoete aardappel blini's met ei en groene asperge


Asperge is dé groente van de lente. Asperges groeien van februari tot juni en zijn dus ideaal om te gebruiken in een paasrecept. In dit recept gebruiken we groene asperges die iets sterker van smaak zijn dan witte asperges. Deze zoete aardappel blini’s met ei en groene asperges is een perfecte combinatie van zoet en hartig. Blini’s zijn een soort poffertjes die gemaakt worden van boekweitmeel.

Paasmenu: zoete aardappel blini's met ei en groene asperge
  • 26 March 2017

Paasmenu: zoete aardappel blini's met ei en groene asperge

  • Lieske van der Waals
Artikel bekijken

Vegan bosbessen scones


Deze frisse, vegan scones met bosbessen zijn perfect voor een heerlijke paasbrunch. De bosbessen geven extra smaak aan de scones en ze zijn super gezond! De scones zijn binnen een uurtje gemaakt, dus je hebt ze zo op tafel staan. Bij ons vallen deze gezonde bosbessen scones elk jaar weer in de smaak. Dat wordt dus verantwoord genieten tijdens de paasbrunch!

Paasrecept: Snelle vegan bosbessen scones
  • 29 March 2024

Paasrecept: Snelle vegan bosbessen scones

De lente is net begonnen! En dat betekent dat het volgende alweer Pasen is. En bij Pasen hoort natuurlijk een heerlijke paasbrunch. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? Deze frisse, vegan scones met bosbessen zijn perfect voor een heerlijke paasbrunch. De bosbessen geven extra smaak aan de scones en ze zijn super gezond. Bosbessen bevatten namelijk veel antioxidanten en vitamines. Dat wordt dus verantwoord genieten tijdens de paasbrunch!

  • Anouska Blankman
Recept bekijken

Notities

Heb jij al een van deze recepten geprobeerd? Wat is jouw favoriete paasrecept? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

1 Reacties

De recepten worden bizonder goed uitgelegd

10:26 30 maart 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.